Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9144 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2012 - 21:05

Sanatçılar Derneğinden Ziyaret

Büyüt
Küçült
Sanatçılar Derneğinden
Türk Halk Müziği sanatçısı Tuncay Uzun başkanlığında Şaban Yağmur ve Filiz Uzun dan oluşan Giresun Sanatçılar Derneği yönetim kurulu üyeleri bugün Vali Dursun Ali Şahin i ziyaret etti.

Sanatçılar Derneğinden Ziyaret

Türk Halk Müziği sanatçısı Tuncay Uzun başkanlığında Şaban Yağmur ve Filiz Uzun’dan oluşan Giresun Sanatçılar Derneği yönetim kurulu üyeleri bugün Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.   Çalışmaları hakkında Vali Şahin’e bilgi sunan Türk Halk Müziği sanatçısı Başkan Uzun, kendi projesi olan Giresun Karşılaması Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili bilgiler verdi, destek istedi.   Giresun Karşılamasının yüzyıllardır Giresun ve çevre ilçelerinde, köylerinde oynanan bir halk oyunu olduğunu belirten Başkan Uzun, “ Bu karşılama insanların bir araya gelerek düğünlerde, şenliklerde, imecelerde sevinçlerini, mutluluklarını paylaşmak için kendi aralarında oynadıkları bir folklor, halk oyunu türüdür. Son yıllarda Giresun Karşılaması bir nebze öne çıksa da ülkemizdeki kültür yozlaşmasından dolayı hakkettiği yere gelememiştir. Bu proje hayata geçirildiğinde on binlerce Giresunlunun bir araya gelerek karşılama oynaması Giresun’un tanıtılmasında kültür yapısı zenginliğinin ortaya çıkmasında büyük fayda sağlayacaktır. Öz kültürümüz olan Giresun Karşılamasını festivalleştirmek ve geniş kitlelere tanıtmak istiyorum” dedi ve projesini Giresun 2. Notere onaylattığını söyledi.   Türk Halk Müziği Sanatçısı Şaban Yağmur’da, “Yöremizde karşılamanın ön plana çıkmasını istiyoruz. Dernek olarak bu çalışmalar üzerinde yoğunlaştık.” Dedi   Ahşap El Sanatları Sanatçısı Filiz Uzun’da il dışında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi sundu. Uzun, Giresun Üniversitesi Rektörlük Binası Salonunda yeni eserlerinden oluşan bir sergi açacağını sözlerine ekledi.   Vali Şahin de projeyi çok ilginç ve olumlu bulduğunu belirterek sanatçı Uzun ve ekibini kutladı. Giresun karşılaması başta olmak üzere Giresun oyunlarını çok beğendiğini kaydeden Vali Şahin, İmkanları ölçüsünde projeye destek vereceğini söyledi.   Ziyarete bazı dernek üyeleri de katıldı.    

          

 

         





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir