Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8600 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2011 - 14:43

Şebingülü Beşiktaş Buluşması / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Şebingülü Beşiktaş Buluşması / Hikmet
Kahvaltıda buluştuk...

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarımızın coşkusu içinde İstanbul, Ataköy'deki ve Cevizlibağ'daki çalışmalarımı tamalayıp Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği bünyesinde aktif olarak faliyet gösteren Şebingençlik Komitesi tarafından ikram edilen Şebingençlik Sabah Kahvaltısı davetine katılmak, Şebinkarahisarlı Gençliğin İstanbul'daki temsilcileriyle buluşmak üzere Taksim istikametine doğru yola düştüm.Taksim'e geldiğimde Şebinkarahisarlı Şebingülü üreticilerinden temin ettiğim iki adet Şebingülü ile Taksim Meydanı'ndaki Anıtı çevresinde  beni karşılamaya gelecek olan Şebinkarahisarlı Şairler Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Topluluğu Şebinşat Başkanı Şair Şiir Yorumcusu ve Şebin Halk Oyunları Öğretmeni Şebingüllü Alyazmalı ile Şebinli Şiir Yorumcusu Sema'yı beklerken; İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Bölümü öğrencilerinden Malatyalı Şiir Yorumcusu Gülderen Mişmiş ile tanıştım. Fotoğraf makinamı kendisine vererek bir İstanbul Taksim Meydanı Hatırası olarak fotoğrafımı çekmesini istedim. Çekim bitince de Taksim Meydanı'nda bekleme süresi içinde tanıtımını yaptığım Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarından Malatya Gürün Güzellemesi olan sayfayı kopararak Gülderen'e armağan ettim. Akabinde ticari taksi ile beni almaya gelen canlarla buluşarak Beşiktaş, İnönü Stadyumu istikametine hareket ettik. Dolmabahçe'den Beşiktaş istikametine dönüp oradan da Şahane bir parkın içine Şebinbülbülü yuvası gibi konmuş Beşiktaş Öğretmenevi kahvaltı salonuna girdik. Bayan erkek muhteşem bir birliktelik oluşturan Şebingençliği istanbul temsilcileri Şebinkarahisar Sevdası ile Şebinkarahisarlı konukseverliliği örneği sergiliyerek karşıladılar tüm davetlileri. Şebingençliği; Şebincevizi, Şebindutu, Şebingülü, Şebinbülbülü ve Şebinkale kadar çok önemsediğimi çok iyi biliyordu.
 

     Bu buluşma gerçekten birçok bakımdan çok anlamlı idi. Şebingeçliği; hedeflerini, beklentilerini ortaya koyacak; belediye başkanlarına, siyasetçilere, medya mensuplarına Şebinkarahisar ile  irtibatlı yöneticilere ve STK temsilcilerine mesaj vereceklerdi..

Basın Mensupları masasının başında ayrılan yerime oturdum.

Salon alabildiğince dolu idi.
Gazeteciler, Haber ve Foto Muhabirleri, Tv temsilcileri ve internet medyası temsilcileri Şebin gençliğininin heyecanını tespit etmek, mesajlarını doğru dürüst yansıtmak için yoğun gayret gösterdi.
 Bu güzel buluşmanın anısına Şebingenç bayanlar adına Şair, Şiir Yorumcusu, Foklör Öğretmeni Şebingüllü Alyazmalı'ya 1 Adet Şebingülü ile 1 Adet de Türkiye Sevdası armağan ettim.
Protokol masasında görüşüp bol şanslar diledğim İstanbul Fatih çevresinden Milletvekili Adayı olan Şebinkarahisarlı Ahmet Baha Öğütgen'e 1. Adet Şebingülü 1 Adet Türkiye Sevdası ile Şiirlerle Şebinkarahisar isimli Antoloji armağan ettim. Kahvaltıya katılan gençleri, masalarını tek tek ziyaret ederek selamladım.Öğrencilere eserlerimden örnekler verdim. Uzun süre görüşemediğim dernekci dostlarla kısa kısa sohbet etme fırsatı buldum. Halkçı ve Çağdaş Belediyeci Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e Türkiye Sevdası armağan ettğimde Genç Beldiye Başkanının  yaptığı  veciz ve veciz konuşma gençler tarafından alkışlarla desteklendi.
Ben de bir iki cümlelik teşekkür konuşmamda 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Şebinkarahisar Kalesi'nde tertiplenecek ödül töreninde THM Sanatçısı Yasin Yeşil'e de ödül verileceğini bildirirerek tüm Şebinkarahisarlı aşık ozan şair şiir yorumcusu sanatçılar, vakıf ve dernek başkanları, gençlik temsilcileri ile  saygıdeğer medya mensuplarının ödül törenine porotkol davetlisi olduklarını söyledim. Metin Ruşenoğlu, Hami Yıldırım, Mustafa Kılıç ile Hasanşehy Aşkı Kültür Sanat Sitesi Editörü İbrahim Yiğit , Altınçevre Haber ve Kültür Sanat Sitesi Yönetici Hüseyin Odacı, Köprübaşı Derneği, Kınıklılar Derneği, Çağlayanlılar Derneği, Uğurcalılar Derneği yöneticileriyle, Şebinkarahisarlılar Vakfı ve Şebinkarahisarlılar Yarıdımlaşma Derneği yöneticileriyle kısa kısa sohbet edip sağlık  başarı dileklerimi arzettim.
Bizim Hikmet acaba nerelerde? diye soranlara da selamlarımı gönderdim.
Kahvaltı ortamında benden imzalı şiir isteyen öğrenciler ile yaptığım  kısa konuşmamda da; Alucralı, Çamoluklu ve Şebinkarahisarlı gençlerin; özel yeteneklerini geliştirerek resim karikatür fotoğraf şiir müzik şarkı türkü yorumculuk alanında isimlerini duyurmak için daha çok gayret göstermelerini istedim.
Şebingüllü Alyazmalı, Şebinli Şiir Yorumcusu Sema, THM Sanatçısı Yasin Yeşil, Şair Dursun Avcı, Şair Zeynep Demirbaş ile tekrar görüşmek dileğiyle vedalaşırken de bu Kutlu Doğum Haftası içinde muhteşem Şebingençliği Beşiktaş Buluşması için de İstanbul Şebingençlik Komitesi Başkanı Sezar Karakuş ile danışmanlarına ve muhteşem ekibine ''Şebinkarahisar Sevdası'' isimli eserimin heyecanı içinde ''Gurbet ve Hasret Türküsü'' isimili eserimin mana derinliğinde teşekkür ederken Gençbaşkan Sezar Karakuş'a da Sefer Sucu ile Yücel Kısa sunumlarıyla ''Türkiye Sevdası'' verdim.
Şebingülü Sunumlarımla
Selam Sevgi Saygı..
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir