Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10432 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   27 Mart 2011 - 10:58

Şebingülü Fidanı ile Adana Tanıtımı / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Şebingülü Fidanı ile Adana Tanıtımı / Hikmet
Türkiye genelinde duyarlılıkla uygulanması istenilen Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerine ''Toprağa Bir Şebingülü Fidanı Dik Türkiye Çöl olmasın-Hikmet Okuyar''

ŞEBİNGÜLÜ FİDANI ile ADANA  TANITIMI  / Hikmet OKUYAR
 
Türkiye genelinde duyarlılıkla uygulanması istenilen Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerine ''Toprağa Bir Şebingülü Fidanı Dik Türkiye Çöl olmasın-Hikmet Okuyar'' özdeyişiyle ve Türkiye Sevdası ile yapılan çağrıya Adana İlhan Atış Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinden de olumlu ve uygulamalı destek geldi. 21 Mart Ağaçlandırma Bayramı, Dünya Şairler Günü , Aşık Veysel  Günü anısına şiir güzelliğinde yeşilcevre duyarlılığında uygualamalı olarak okul bahçesine Şebingülü Fidanı diken
Adana İlhan Atış Anadolu Lisesi 9/C öğrencileri ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Hatice UMUT, hem örnek bir hareket tarzı sergilemenin hem de okullarının  ve illerinin ismini duyurmanın sevincini yaşadılar. Anavatanı Giresun İli Şebinkarahisar İlçesi olduğu bildirilen Şebingülü  üretimini arttırmak, üreticilerin ekonomik bakımdan güçlenmesini sağlamak ve yeşilçevre bilincini yaşatmak adına Türkiye genelinde geleneksel ve sembolik olarak yaygınlaştırılan etkinliklerini; 21 Mart tarihinde paylaştılar. Her belde ilçe ve il  içinde ben zer organizasyonlarla; balkon, bahçe, park, bulvar ve meydanlar ile okul köşelerine ve hatıra ormanlarına  kendileri  ve sevdikleri için meyveli meyvesiz fidanlar dikilmesine; öğretmen öğrenci  ve gönlüllülerce öncülük edilebileceğini  bildiren Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar'a selamlarını göndererek mutluluklarını bildiren öğretmenler ve öğrenciler  Şebingülü Fidanı dikimi sırasında çok duygulandılar.
9 /C Sınıfı adına Şebingülü  Fidanı dikimini Ahmet TOSUN ve Furkan KODAZ adlı öğrenciler gerçekleştirdi.Öğrenciler bunun bir başlangıç olduğunu Şebingülü fidanı dikmeyi sürdüreceklerini söylediler.
Müzik öğretmeni Demet EREN ve Edebiyat Öğretmeni Hayati ÖZKAYA da öğrencileri ile birlikte yine aynı mekanlarda fidan dikimi yaptılar. Öğrencilerden Beste BİNGİLİ ve Sena KAPKİNER  dikim sonrası fidanıları suladılar.
 Hızır Can ÖZÜNER öğrenci adeta Hızır gibi yetişerek fotoğraf makinesi ile Şebingülü Fidanı dikim etkinliğini Ağaç Bayramı coşkusu içinde kare kare görüntüledi.
 
Şebingülü etkinliklerini bahçede paylaşan Okul Müdürü İlhami SELÇUK; Hatice UMUT  ve öğrencilerine Müzik Öğretmeni Demet Eren ile Edebiyat Öğretmeni  Hayati Özkaya  ve öğrencilerine teşekkür ederek memnuniyetini belirtti.
 
Etkinlik hakkında bir açıklama yapan Adanalı Umut Şair Ünvanıyla ünlü Şair Şiir Yorumcusu Hatice UMUT; bu Şebingülü Fidanı dikim etkinliğini ; okullarının öğretmenlerinin, öğrencilerinin, Adana ve ilçelerinin tanıtımları ile birlikte her uygun ortamda gerçekleştirerek; Ağaçlandırma Seferberliğine uygulamalı olarak katkıda buluncaklarını söyledi.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir