Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7474 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2011 - 12:48

Şebingülü ile Anneler Günü ve İnönü

Büyüt
Küçült
Şebingülü ile Anneler Günü ve
2011 Anneler Günü etkinlikleri için çok büyük hayallerim vardı 500 bin kişilik Şebinkarahisarlılar birlikteliğini sembolize eden bir organizasyon yaparak Şebinkarahisarlı Analar ile İnönü Buluşması diyecektim.

ŞEBİNGÜLÜ ile ANNELER GÜNÜ ve İNÖNÜ / Hikmet OKUYAR
 
2011 Anneler Günü etkinlikleri için çok büyük hayallerim vardı 500 bin kişilik Şebinkarahisarlılar birlikteliğini sembolize eden bir organizasyon yaparak Şebinkarahisarlı Analar ile İnönü Buluşması diyecektim.Başta Kelkit Vadisi ve Giresun Yöresi hizmet üreten medya kuruluşlarından, ajanslardan, tüm Türkiye genelindeki Şebinkarahisar konusuna duyarlı kitle iletişim uzmanlarından; sembolik de olsa ödemede bulunup hizmet satın alarak -Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi- güzelliğinde etkin bir şiir müzik şarkı türkü rüzgarı estirmek isterdim.          
Proğrama; Alucralı, Çamoluklu, Şebinkarahisarlı canlar başta olmak üzere Kelkit Vadisi'ndeki yöresel sanatçıları ev sahibi olarak; Giresun yöresindeki sanatçılar ile Türkiye'deki Şebinkarahisar dostu sanatçıları da şeref konuğu olarak davet etmek isterdim.
Şiir Yorumcularımız İmran Avutman, Nuray Yanıker, Derya Tosun Yılmaz, Elmas Macit, Asiye Özveri, ve Neşe Banu; '' Şebinkarahisar Türküsü'' isimli dünyaca meşhur eserimi Ünlü Şiir Yorumcuları Ayşe Egesoy, İkbal Gürpınar, Şebnem Kısaparmak Öngün Yıldırım, Zehra Birsen Yamak ile birlikte yorumlasınlar isterdim. Adanalı Şiir Yorumcusu Umut Şair Hatice Umut, Adanalı Harika Şair Harika Ufuk tarafından yazılan
 ''Şebinkarahisar Kadınları'' isimli şiiri 2011 Anneler Günü anısına yorumlasın isterdim.
 
Şebinhot Başkanı Şebingüllü Alyazmalı da Şebinkarahisar Halkoyunları Topluluğu ile birlikte kaval kemence, klarnet ya da davul-zurna eşliğinde İnönü stadyumunu tıklım tıklım dolduran anaların ve ana kuzularının huzurunda Şebinkarahisar coşkusu yaşatılsın isterdim.
 
Yıllardan beri çeşitli vesilelerle Şebinkarahisar'a duydukları hayranlıklar vesilesiyle Şebingülü Dostu ve Fahri Hemşehri ilan edilen Türkiye'nin ünlü aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekar, ressam, fotoğraf sanatçısı, karikatürist, ses ve saz sanatçısı canlarla birlikte; büyük kitle içindeki bazı annelere sembolik olarak ŞEBİNGÜLÜ vererek; şiir yüklü duygularla yaşatılmak istenen ŞEBİNKARAHİSAR SEVDASI duyarlılığını selamlamak isterdim.
 
Sadece İstanbul'un merkezi yerinde en az 130 bin Şebinkarahisarlı bulunduğunu savunarak; Başbakanımızın 3 çocuk isteğine de sıcak bakan  Şebinkarakahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Yücel Kısa kardeşime teşekkürlerimi iletmek isterdim..
  
Tıpkı; kültür sanat elçilerimizi; 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında Şebinkarahisar Kalesi'nde toplamayı arzuladığım gibi.
 
Rüya bile olsa..
 
Gerçek şu ki; Sivaslı Ozan Zaralıcan tarafından Ana Sevgisi..  Can Sevgisi denilen özlemi  hissederek yaşamış ya da yaşamamış olanların duygularına gönderme yaparak yazdığı DÜŞLERİMİN SANCISI ŞEBİNGÜLÜ isimli şiiri; Türkiye'deki amatör ya da profesyonel ŞİİR YORUMCUSU sunucular ve proğram yapımcıları tarafından değerlendilmesi dileğiyle Annneler Günü armağanı olarak paylaşıyorum:
 
 
DÜŞLERİMİN SANCISI ŞEBİNGÜLÜ
=
Yüzümdeki gülüşü, gör at bütün kaygıyı
Benim adım aşk amma, sana nasıl anlatsam
Ben hep sende görmüşüm, asaleti saygıyı..
Benim adım aşk amma, sana nasıl anlatsam
=
Aslı olsam uğruna, sana yeter mi bilmem
Ben sensiz zaten hiçim, ağlamam hatta gülmem
Belki de özüm doymaz, gözde yaş olsan silmem
Benim adım aşk amma, sana nasıl anlatsam
=
Gecelere sığmazken, düşlerimin sancısı
Bakarsın ki kapında, deli gönlün hancısı
Kapını çalar durur, kanayan aşk acısı
Benim adım aşk amma, sana nasıl anlatsam
=
Dillerim lal oldu da, hala beklerim yoksun
Bana bir tanem dersin, sense her şeyden çoksun
Sineme sapladığım, vazgeçilmez bir oksun
Benim adım aşk amma , sana nasıl anlatsam
=
Şikayet etmiyorum, sevdam benim gururum
Yıllar yılı bekledim, on yıl daha dururum
Ya elinde açılır, ya da kökten kururum
Benim adım aşk amma, sana nasıl anlatsam
=
Zaralı bu sevdayı, yaşarken deli dolu
O seninle öğrendi; işi, erkanı, yolu..
Kalbinde tek sen varken, gül kokar her dem solu
Benim adım  Şebingül, daha nasıl anlatsam?
 
Sivaslı Ozan  ZARALICAN / S İ V A S
 
Netice itibariyle; Şebingülü dostlarının; şiir dostlarının ve tüm canların 2011 Anneler Günü kutlu olsun..Gönüllerde yaşatılan Can sevgisi.. Anne Sevgisi duyarlılığında..Anne rüzgarının estiği her yerde.
 
Selam Sevgi Saygı
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
     

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir