Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8775 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2012 - 12:41

Şebingülü Şiirleri - 9

Büyüt
Küçült
Şebingülü Şiirleri -
ŞEBİNGÜLÜ ŞİİRLERİ - 9 / Hikmet OKUYAR

ŞEMA Gönüllüleri olarak, 14 Nisan 2012 Tarihinde; Şebinkarahisar merkezli Şebincevizi, Kızılcık, Karadut, Şebindutu, Giresun Kirazı, Alişar Armudu, Çiğit Elması, Kuşburnu, Gül Eriği, Üzüm Eriği ve Şebingülü üretim yatırımları ile yeni hedefler konusunu araştırırken bir gün öncesinden de Şebinkarahisarlı, Alucralı ve Çamoluklu bağ bahçe üreticileri ile çiftçilerin; Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Giresun’da yapacağı açıklamayı dikkatle dinlemelerini istemiştim.
.......
Giresun milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, DSİ 22. Bölge Müdürü Erdoğan Yaşaroğlu, Meteoroloji Bölge Müdürü Adem Taşçı, Giresun Orman Bölge Müdürü Ali Kaya, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 22. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile birçok üst yöneticinin katıldığı toplantıda;
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bal üretiminde Giresun’u şahlandırmak için bal ormanları kurduklarını ifade ederek,
"Ceviz ve badem seferberliği başlattık. Türkiye’de ne kadar aşılı ceviz varsa buraya dikeceğiz" dediğini öğrendik.
........
Giresun’da ağaçlandırmaya çok önem verdiklerini, geçen yılın sonuna kadar 518 bin dekar arazide çalışma yapıldığını ve 17 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Eroğlu, "Bal üretiminde Giresun’u şahlandırmak için bal ormanları kurduk. Ceviz ve badem seferberliği başlattık. Bilhassa yine iç bölgelerimizde bu üretimleri yaygınlaştırmak için seferberlik başlatıyoruz. Bu da meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’de ne kadar aşılı ceviz varsa buraya dikeceğiz" diyen Sn. Bakan; Şebinkarahisar merkezli Alucra Çamoluk kapsamlı Kelkit Vadisi ile Giresun İlçelerini kapsayan basit uygulanabilir teşvikli projeleri sulandırmadan hayata geçirilme konusunda sağlıklı olarak bilgilendirilirse işe de 24 saat 3 vardiya ibadet aşkıyla başlanırsa sonuç Tokatta yapılan toplantılardaki kararların sonucuna benzemez.Kelikt Vadisi Şebincevizi Vadisi olacak denmişti aradan yıllar geçti bişey olmadı..
....
Şimdi, Kendisini İSKİ Genel Müdürü iken İstanbul, Aksaray’da İstanbul içme suyu projesi ile ilgili konferansı sonrasında tanıdığım Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun üzerine basa basa iç bölgelere vurgu yapmasından; ağaçlandırma seferberiliğini meyeveli ağaçlardan seçmesinden; Giresun’un tüm ilçelerinin yöresel aşılı meyve fidanı ihtiyaçlarının Şebinkarahisar Fidanlığı da dahil Alucra ve Çamoluk’da kurulacak teşvikli özel fidanlıklarda üretilecek aşılı meyve fidanları ile karşılanacağını şeklinde algıladık.
156 senelik ağaçlandırma işi olan Şebinkarahisar Alucra Çamoluk coğrafyasında; istihdam üretim ve ekonomik canlanma bakımından büyük önem arzeden büyük projenin Giresun’un gıda anbarı olarak bilinen Şebinkarahisar’a, komşuları Alucra ve Çamoluk ilçelerine sağlıyacağı önemli güç kaynağı; Giresun’un öteki ilçelerini de canlandıracaktır.Şebinkarahisar Alucra Çamoluk Dermekleri Birliğinin Müteşebbis öncüleri Ziraat Orman ve Çevre Mühendisleri ile birlikte en az 150 kişilik bir heyetle birlikte Önce Grup Başkan Vekili Sayın Nurettin Canikli’yi ve Bakanımızı Şebingülleri ile ziyaret edip teşekkürlerle konunun ciddiyetle uygulamaya konulmasını talep etmelidir.

Giresun Valiliği açıklamalarını da, Prof. Dr. Turan Karadeniz tarafından yayınlanan söylemleri de Şema Gönüllüleri Başkanı olarak, bir fidanlama uzmanı olarak arzuyla umutla ve dikkatle takip ediyorum..
Prof. Dr. Turan Karadeniz yönetimindeki poroje organizasyonuna farklı bir ilave ile Aşılı Şebindutu, Giresun Kirazı, Çiğit Elması, Alişar Armudu, Kuşburnu, Üzüm Eriği, Gül Eriği ve Şebingülü fidanı üretiminin de dahil edilmesini diliyorum. Bakanımızın da konuyu hassasiyetle inceletmesini istiyorum.
Yıllardan beri ŞEMA Gönüllüleri olarak sürdürdüğümüz Şebinkarahisar’da Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerimizi de gönüllü olarak özellikle aşılı meyveli fidanların üretilip yaygınlaştırılması yolundaki uygulamalarımız ve yönlendirmelerimiz ile sürdürüyoruz..Ve ilgi ile takip edilen yeşil çevre ile ile ekonomik canlanmaya öncülük olarak algılanan uygulamalarımıza aşılı Şebingülü Fidanı dikim işini de dahil ettik. Uygun zamanlarda uygun ortamlarda.. 7 Renk, 7 Veren, Gönülçelen, Gizemli Şebingülü üstüne söyleşiler yapıyor, şiir sohbetleri ortamlarına katılıyor, rtv şiir proğramlarında Şebingülü Şiirleri okuyor; Medine Şebinkarahisar Gizemli Şebingülü Dostluğu kapsamındaki duyarlılığı paylaşıyorum..

ŞEBİNGÜLÜ FİDANLARI ve AĞAÇLARI ile ilgili İLKBAHAR ETKİNLİKLERİMİZ kapsamında yeni bilgiler alıyoruz.

3 yaşındaki bir kök ŞEBİNGÜLÜ AĞACI üzerinde ilk seferde 56 adet TOMURCUK GÜL görüyoruz. Bir yıl boyunca Yedi defa aynı 56 sayısına ulaşacağımızı biliyorum..

Bu yeşil çevre, temiz toplum ve şiir yüklü mutluluğumu, ŞEBİNGÜLÜ ŞİİRİ yazan; başta Gİzemli Şebingülü yazarı Amasyalı Keskin OZAN olmak üzere tüm Şebingülü Dostu AŞIK, OZAN, ŞAİR ŞİİR YORUMCUSU ve ŞİİRSEVEN dostlarımla PAYLAŞIYORUM..

’' TOPRAĞA BİR ŞEBİNGÜLÜ FİDANI DİK, TÜRKİYE ÇÖL OLMASIN.. Hikmet OKUYAR Şema Gönüllüleri Başkanı / ŞEBİNKARAHİSAR '’

’'ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..Hikmet OKUYAR Şüsiyad Başkanı / ŞEBİNKARAHİSAR '' deyişlerimle yaygınlaştırdığım mesajlarımı yenilemeye devam ediyorum.

Ve Türkiye genelinde çok saygın, çok etkin sonuçlar alıyorum..Teşekkür ediyorum..

Netice itibariyle; sunulan, 5 YILDIZLI OKUYAR GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ FOTOĞRAFLARI-1 Amasyalı Keskin Ozan imzalı Gizemli Şebingülü şiiri ile birlikte paylaşıyorum..

Selam sevgi saygı

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı
07 Mayıs 2012, Üsküdar / İSTANBUL
..................
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ / Amasyalı Keskin OZAN
Özünün dokusu, ol Muhammet’den;
Kanımda atağın, sır Şebingülü.
Gökkuşağı gizem, sanki Cennet’den
Canımda yatağın, gir Şebingülü.
=
Ey yediverenim, bahar bakışlım,
Ey bendine sığmaz, selde akışlım,
Her zaman yağmurlu, şimşek çakışlım..
Yanımda otağın, sar Şebingülü.
=
Gülce dedin bülbül, ah-u zarını,
Nağmeyle naklettin, nazlı yarini,
Bitirdin uğrunda, olan varını..
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü.
=
Deyişlerin özge, candan konuşan,
Sevdiğinde, ’gülüm’ diye tanışan,
Gönüllere sevda, sevdalar düşen..
Önümde Güldağı’n, var Şebingülü;
Keskin’ce çok yoğun, gör Şebingülü...
=
Kanımda atağın sır Şebingülü,
Yanımda otağın, sar Şebingülü,
Yönümde bir düğün, kur Şebingülü,
Canımda yatağın, gir Şebingülü..
Keskince çok yoğun, gör Şebingülü...
=
Amasyalı Keskin OZAN
Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı
17 Ocak 2012, Çankaya / ANKARA



NOT :
GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ başlıklı ŞİİRİMİ; Şüsiyad Başkanı, Şair, Yazar, Gazeteci Hikmet Okuyar’ın; ’ TÜRKİYE OKUYOR’ kampanyasına ’ OKUYAR ’ diyerek yüzde yüz destek olurken, ÇOK OKUNSUN diyerek dillendirdiği ’ ŞEBİNGÜLÜ İÇİN BİR ŞİİR DE SEN YAZ..’ çağrısına OLUMLU CEVAP olsun diye; AMASYALI KESKİN OZAN DEYİŞLERİ kapsamında YAZDIM. 17 Ocak 2012 Tarihinde ’Amasyalı Keskin Ozan ile Şebingülü ’ başlığıyla yazdığım ve 23 Şubat 2012 Tarihinde yeniden düzenlediğim GİZEMLİ ŞEBİNGÜLÜ isimli eserimin; Şebingülü fotoğraflarıyla, Kaval, Ney, Klarnet, Kemençe, Keman ve Piyano nağmeli fon müziği eşliğinde; en etkin bestelerle en meşhur Şiir Yorumcusu ustaların en iddialı ses sanatçısı yorumcuların sunumlarıyla bilgim dahilinde paylaşılmasını diliyorum.
Selam Sevgi Saygı..A.K.O.
.......................




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir