Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10887 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   24 Haziran 2011 - 21:42

Sivas Sevdası ile 2011 Sivas Şairler Şöleni

Büyüt
Küçült
Sivas Sevdası ile 2011 Sivas Şairler
SİVAS SEVDASI ile 2011 SİVAS ŞAİRLER ŞÖLENİ / Hikmet OKUYAR

SİVAS SEVDASI ile 2011 SİVAS ŞAİRLER ŞÖLENİ / Hikmet OKUYAR
 
Sivaslı Yığidolar ile Sivas Sevdası ile irtibatlı canların tarih kültür sanat şehri,aşık ozan şair şiir yorumcusu gönül dostlarının otağı Sultanşehir Sivas;  heyecanı aylar öncesinden başlayan Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi coşkusu ve 601. sayfada şerefli yerini alan SİVAS SEVDASI ile 2011 SİVAS ŞAİRLER ŞÖLENİ  kutlamalarına ev sahipliği  yapacak.Gectiğimiz yıllarda da benzer etkinlikler; yapılarak Sivas tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerinin çok önemli odadak merkezinde günümüze kadar taşınıp geldi.
 
Sivaslı Sanatçı bir aileden olan Efsane Şair Sabiha Serin, inançla ve inadına engeleri aşarak Sivaslı Yazarlar Şiir Yorumcuları ve Şairler Derneği Kurucu Başkanı olarak Sivas için Türkiye için yararlı hizmetler yapan Sivil Toplum Kuruluşları arasında yerini almayı başardı.Dernek merkezinde her hafta Cumartesi günü de şiir sohbetleri şiir müzik  şarkı türkü dinletileriyle yeni eserlerin yeni isimlerin ortaya çıkarılmasına öncülük etti.
 
Bekir Alim ile birlikte yaptığı organizasyonlarla çok zor bir antoloji çalışmasını başarıyla hazırlayıp eserde yer alan aşık ozan şairlerin ve eseri merakla bekleyen şiir seven Sivaslılıar ile Sivas dostlarının faydasına sundular.
Sivas'da görev yapan Türkçe Esebiyat Geubu öğretmenlerinin önemli katkılarıyla ve Yayın kurulunun Sabiha Serin ve Bekir Alim öncülüğünde harcanan olağanüstü gayretle şimdi birlikte paylaştığımız mutlu sona ulaştık.
 
2011 Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi gerçekten efsane duyarlılığında ortaya çıkarılmış bir eserin adı.Sivas ve ilçelerininden yetişmiş aşık ozan şair şiir yorumcusu canlar için sponsor aramaksızın ilginç ve sanatsal bir üretim yapamanın en güzel örneği.aşıklık ozanlık şairlil ve şiir yorumculuğu mesleğini tercih eden gençlere de en canlı kaynak eser..
 
Sivas Özel İdare Müdürlüğü bu eserden kaç yüz adet satın alarak bu faydalı kültüer sanat etkinliğine önemli katkılarda bulundu bilemiyoruz ama..Sivas Belediyesi Sivas için çok büyük anlam ifade eden bu kültür sanat üretimine ne kadar maddi kaynak aktararak destek verdi bilemeiyoruz ama..Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sadece Sivas ve ilçelerini değil; Türkiye genelindeki kütür sanat dostlarını da şiirsevenleri de ilgilendiren bu ilginç geleneksel organizasyonun neresinde bilemiyoruz ama bizler bu heyecanı en üst seviyede yaşıyoruz..
Yaşatıyoruz.
 
Sivas Sevdası ile..
 
Eğer dönüşü de garantili bir yol parası bulup Sivas Yolları'a düşersem..Sivaslı Yiğidolar ile Zübeyde Gökbulut imzalı SİVAS ÖZELEMİ  dizelerinde sıla özlemini gerçeğe dönüştürürsem.Kongre Merkezi çevresindeki bulvarlarda Sivas halk pazarında Muhsin Yazıcıoğlu  meydanında Üstad Aşık Veysel parkında şiiri soluyacağım Pirimiz Abdi Beğ Aşıkna Pir Sultan Dostları muhabbetleriyle.. Şimdi ruhları bizimle olan canlara rahmet olsun selam olsun diyerek. Bir kaç şiir seven dinyelyici olursa onlara da AŞIK VEYSEL İLE SÖYLEŞİ isinli çok ünlü şiirimi yorumlayıp paylaşarak.. 
 
 
 

 
Sivaslı Yiğidolar için duyduğumuz muhabbeti kim ne kadar algılayıp önemsiyor biz çok iyi hissedebiliyoruz.
Sivas Sevdası isimli eserimdeki deyişler de duygularımızın yansımalarına kalıcı örneklerden..
 
Şiyşad Başkanı Efsane Şair Sabiha Serin ve Şiir Dostu eşi Yaşar Serin şahsında; Şairler Seçkisi Şiir Antolojjisi coşkusu ile 2011 Sivas Şairler Şöleni kapsamında yer alan tüm şiir dostlarına Şebingülü sunumlarımla selam sevgi ve saygılarımı iletiyorum..
 
SİVAS SEVDASI duyarlılığında..
 
SİVAS SEVDASI 
 
Sultanşehir Sivas, ilçelerinde..
İnce uzun yollar, Sivas söylüyor.
Bir Sivas Sevdası gönül yerinde..
Aşıklarda diller Sivas söylüyor.
 
´Yiğidolar´ demek, çok kolay değil;
Sporun her dalı olsa da eğil.
Harcanan emeği, yüreği sor, bil..
El ensede kollar Sivas söylüyor.
 
Aşık az dokunup, ozanca dese;
Kaval eşlik eder yayladan duysa.
Yorumların ayar verdiği sese..
Yoldaş olan teller Sivas söylüyor.
 
Ustalar, çıraklar durmuş otağda;
Gelenek sürecek, yaşanan çağda.
Pir Abdi aşkına dikilen bağda..
Veysel diyen güller Sivas söylüyor.
 
Mor dağlarda kar kütükler erirken,
Kızılırmak suya mesaj verirken;
Erozyonlar umut kırıp sürürken..
Ele gelen dallar Sivas söylüyor.
 
Nesini anlatsam, nesini desem;
Habip, Muhsin, Koca Yusuf..söylesem;
Vadi´de bir kavun, bir kaysı yesem..
´Fidan´ diyen beller Sivas söylüyor.
 
´Okuyar´ diyenler, bizi bulsa da;
Selam verip, merhabaya kalsa da;
Arada bir atışmalar olsa da..
Uzak yakın iller Sivas söylüyor...
=
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir