Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8035 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2011 - 22:00

Sivas' ta Şiire Üstün Hizmet Ödülü Verildi

Büyüt
Küçült
Sivas ta Şiire Üstün Hizmet Ödülü
Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası isimli projeye Sivas ve ileçerindensağlanan katkılara öncülük eden Sivaslı Yazarlar ve Şairler Derneği (Siyşad)

SİVAS'TA ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ VERİLDİ..
 
Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası isimli projeye Sivas ve ileçerindensağlanan katkılara öncülük eden Sivaslı Yazarlar ve Şairler Derneği (Siyşad) Başkanı Sabiha Serin ile Başkan Yardımcısı Bekir Alim'e verilmesi kararlaştırılan 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü, Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar ve Derlemeciler (Şüsiyad) Başkanı Şair yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Sivas'ta verildi.
 
Türkiye Sevdası'nın 356. Tanıtımı, Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi'nin tanıtım toplantısı ve 2011 Sivas Şairler Şöleni vesilesiyle Tarih Kültür Sanat Şehri Sivas'da Sivaslı Yiğidolar ile buluşup Sivas Sevdası  duyarlılığında özlem gideren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; Siyşad Başkanı Sabiha Serin ile Başkan Yardımcısı Bekir Alim'in ödüllerini 25 06.2011 günü Sivas Sanayi ve Ticaret Odası'nda tertiplenen ödül töreni ile teslim etti.
 
Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi temsilcileri, Sanatsever Sivaslı Yiğidolar'ın temsilcileri, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile Türkiye'nın dört bir yanından  Şairler Seçkisi Şiir Antolojisi coşkusunu paylaşmak için gelen aşık ozan şair şiir dostlarının huzurunda; 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü şeref levhasını, Türkiye Sevdası ve çam sakızı çoban armağanlarını teslim eden Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; yaptığı  konuşmada '' Pir Sultan'ların, Aşık Veysel'lerin ve Alperen Sivaslı Yiğidolar'ın şehrinde şiir güzelliğini paylaşmanın huzurunu yaşıyorum.Bu ardında kalıcı hizemetlerin müjdecisi olarak değerlendirilen ödüller, Sivas Şiir Etkinlikleri adına büyük önem arzediyor.Sivas ve ilçelerinden yetişen aşık ozan şair şiir yorumcusu canları saygıyla selamlıyorum.Ebedi aleme göç eden canlara Sivas dostlarına rahmet diliyorum. Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü kazanan Sivalılar ile Türkiye Sevdası ile irtibatlı tüm şiir ustalarını Primiz Abdi beğ Aşkına Şiir yüklü duygularla ve Şebingülü sunumlarımla tebrik ediyorum'' dedi.
 
Protokol davetlisi şiirseven konuklara, medya mensuplarına, fotoğraf sanatçıkarına, şiir ustalarına şiir yazanlara şiir okuyanlara ve salon görevlilerine de teşkekkür eden Okuyar, ''Gelecek yıllarda SİVAS ŞİİR ETKİNLİKLERİ bir hafta süre ile tertiplenmeli ve SİVAS VALİLİĞİ ile SİVAS BELEDİYESİ katkılarıyla gerçekleştirilmeli..'' dileğini yeniledi.
 
Etkinlikler sırasında çok güzel dostuklar edindiğini çok güzel şiir sohbetleri ve şiir atölyesi çalışması yaptığını yeni isimleri yeni eserlerle daha yakından tanıdığını belirten ve çok mutlu olan Okuyar;tören öncesinde ve sonrasında Şebinkarahisar'dan gönderilen Akide şekeri ile Adanalı Umut Şair Hatice Umut tarafından Çukurova'dan getirilen cezeryeyi şiir dostlarıyla paylaşarak ağızların tadlanmasına vesile oldu.
 
Etkinlikler sonrasına Sivas'da üeretilen hediyelik eşyalardan satın alarak esnaf ile daha samimi diyaloglar kuran ve şiir sohbeti yaptığı sivaslı Yiğidolar'a; Sivas Sevdası'nın yazarı olduğunu bildiren Okuyar; Sivas'ı özelliklerini güzelliklerini titizlikle yaşatan  ve hızla güzelleşen bir tarih kültür sanat şaeri olarak gördüğünü  yeraltı yerüstü zenginliklerinin de çok verimli bir biçimde ekonomik canlanmaya vesile olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 
Sivas'da kaldığı süre içinde '' Sivaslı Yiğido Can Bizim Muhsin '' , '' Aşık Veysel İle Söyleşi ''ve '' Sivas Sevdası '' isimimli ünlü eserlerini fotokopi ile çoğaltıp sanatsever Sivaslılar'a imzalı olarak armağan eden Şüsiyad Başkanı Hikmet  Okuyar; AŞIKLIK OZANLIK ŞAİRLİK ŞİİR YORUMCULUĞU GELENEĞİni Sivas Sevdası ile canlandırılarak yaşatılsın diye yaplan hizmetleri övünçle takip ettiğini ve imkanları ölçüsünde aşıkların ozanların şairlerin şiir yorumcularının  bağ bahçe üreticilerini Piri Abdi Beğ aşkına, Bayburtlu Zihni  ve Aşık Veysel muhabbetleriyle desteklediğini vurguladı.
    


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir