Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10350 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   02 Ekim 2011 - 18:50

Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan ile Sivas'ın Şiiri.. / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan ile Sivasın Şiiri.. / Hikmet
Siyşad organizasyonu ile gerçekleştirilen 2011 Sivaslı Şairler Şöleni için Sivas'a gittiğimde birebir görüşeceğim isimlerden birisi de Siyşad Cumartesi Şiir Günleri toplantılarından tanıyıp takip ettiğim Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan idi.

Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan ile Sivas'ın Şiiri.. / Hikmet OKUYAR
 

Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği  (SİYŞAD) organizasyonu ile gerçekleştirilen 2011 Sivaslı Şairler Şöleni için Sivas'a gittiğimde birebir görüşeceğim isimlerden birisi de Siyşad Cumartesi Şiir Günleri toplantılarından tanıyıp takip ettiğim Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan idi.

 

Şiirli şuurlu büyük düşüncelerin adamı olarak belleğime yerleştirdiğim Sivaslı müteşebbislerden önemli bir isim olan Zihni Taştan'ı bir kez de yakından görüp şiir sohbeti yapmak isteğimin kısa sürede gerçekleşmemesi beni uzun soluklu bir bekleyişe yönlendirdi.

 

Zihni Taştan ile mutlaka birebir görüşüp konuşacağım.

 

Zihni Taştan Dinlenme Tesisleri’nde aşık ozan şair şiir yorumcusu bestekar fotoğraf sanatçısı medya mensubu şiir dostları onuruna verilen yemek sonrasında dualarımızı ''ceddine rahmet'' diyerek gönderirken sponsor ihtiyacı duymaksızın bir öğle yemeğini Sivaslı Şair İşadamı ZihniTaştan Dinlenme Tesisleri'nde yemenin verdiği huzuru asla unutmayacağım.

 

Aşık, ozan, şair ve şiir yorumcusu dostların şiir yazma şiir yorumu yapma ödevleri yanında şiirle şuurla öncülük yapmak ve hizmet alanlarında müteşebbislik faaliyetlerine katılmak ödevleri de olduğunu yeri geldikçe vurguladım.Yine vurguluyorum.

 

Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD)  Başkanı Efsane Şair Sabiha Serin'in; ''şiire sevgi şaire saygı'' adına tertiplediği etkinliklerde, katıldığı toplantılarda Sivas ve ilçeleri özellikleri ve güzellikleriyle şiirlere aksettirilmesindeki başarıları ve kalıcı hizmetleri gündem olduğunda Sivaslı İşadamı Şair Zihni Taştan'ın gönüllü katkılarından Sivas ve ilçeleri'ndeki Şiir Etkinliklerinin canlanmasına öncülük etmesinden duyduğu memnuniyeti çok kez birlikte paylaştık.

 

Hikmet Okuyar Sonbahar Etkinlikleri için hazırlık yaparken Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında Zihni Taştan şiirleri için yer vereceğimi bildirmek isterken gerçekleştirdiğimiz telefon görüşmesinde Ramazan Bayramı da vesile oldu.

Bayramlaştık..

Duyarlılığı adına şiir yüklü duygularla teşekkürlerimizi bildirdik.

 

Daha sağlıklı günlerde yine birlikte olmak dileklerimizi yeniledik.

 

SİYŞAD organizasyonlarında önemli bir konumu bulunan Sivas ve İlçeleri'nden yetişecek aşık ozan şair şiir yorumcusu gençler için  ciddi bir örnek teşkil eden ve Sivas ve İlçeleri'nin sosyal kültürel ekonomik canlanmasında lokomotif görevi yapan Sivaslı İşadamı Şair Zihni Taştan ile ilgili daha çok araştırma inceleme arazi çalışması yapacağız.

 

Daha yayınlanmamış Sivaslı İşadamı Şair Zihni Taştan Şiirleri bulacağız ve Sivaslı Yiğidolar'a ve şiirsevenlere ulaştıracağız. Türkiye genelinde yayın yapan Kültür Sanat sitelerinde medya kuruluşlarında daha saygın kültür sanat dostlarıyla paylaşacağız Sivaslı İşadamı Şair Zihni Taştan Şiirleri ile sosyal kültürel ve ekonomik canlanmaya ilişkin veciz düşüncelerini..

 

Sivaslı İşadamı Şair Zihni Taştan imzalı ''Sivas'ın'' şiiri gibi..

 

...................................Sivas'ın

 

Tarihe ışık tutan Sivas ilinden,

Ekmek için halk ayrılır evinden,

Ömrü gurbet ilin kahrı elinden,

Ekmek ile davası ve Sivas'ın.

 

Sivas coğrafyada önemli yerde,

Ama kaderine çekilmiş perde,

Geçim için halkı dağılmış yurda,

İstihdamla davası var Sivas'ın.

 

Dış devletler demiş Türkiye hasta,

Düşmanlar sevinçli Türkiye yasta,

Atatürk kongre kurmuş Sivas'ta,

Dört Eylül'de kongresi Sivas'ın.

 

Kongreye çok delege katılmış,

Atatürk kongreye başkan seçilmiş,

Sivas'ta cumhuriyete temel atılmış,

Çok şerefli mazisi var Sivas'ın.

 

Zihni sen Sivas'ı getirdin dile,

Çevir madalyayı neler var hele,

Dağlar dolu demir madeni ile,

Ama işsiz gezer halkı Sivas'ın

Sivaslı Şair İşadamı Zihni Taştan
 

 

Kitle İletişim:

Hikmet OKUYAR

Şüsiyad Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir