Siyaset, eğlence ve kültür Giresun Günleri'ndeydi
6. Giresun Günleri, tam anlamıyla Giresun’u Feshane’ye taşıdı. Eğribel Tüneli ve Harşit Vadisi Demiryolu’nun gündeme getirilmesi için çok önemli bir platform oldu. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılarak Giresun’un ulaşım sorunlarının yanında Avrupa Birliği’ne girişin konu edilmesi, Giresun Günleri’nin siyasi ve tarihi değerini daha da artırdı.
Giresun Federasyonu’nun düzenlediği 6. Giresun Günleri, Giresun kültürünün tanınması ve genç kuşaklarla bütün Türkiye’ye anlatılması açısından da çok önemli görevler üstlendi. Feshane binası dışındaki Eski Galata Köprüsü üzerine kurulan aslına uygun serenti, Feshane binasının içindeki birebir ebatlarda ve orijinal detaylara sadık kalınarak hazırlanan Giresun’un geleneksel dolma takaz evi siyasilerin ilgisini çektiği gibi halkın hayranlıkla izlediği ve hasret giderdiği bir kültür simgesiydi. Kurutulmuş mısırlar, kara lastikler, patoz makinesi, fındık tozu savurma makinesi, su değirmeni, mısır değirmeni, çöten, oraklar, tırmıklar ve daha birçok kültür materyaliyle tam bir kültür sergisi konumundaki dolma takaz ev, gerçek Giresun yaşamını sergileyen iç detaylarıyla da hayranlık uyandırdı.
Feshane’de 3 gün boyunca halkın ziyaret ettiği, siyasilerin büyük ilgi gösterdiği ve ulusal/yerel görsel ve yazılı basından birçok temsilcinin hakkında haber yaptığı 6. Giresun Günleri, Giresun kültürünün önemli bir bölümü olan horon, karşılama ve halaylarla Giresunluları coşturdu. Yerel türkülerin söylendiği iç ve dış sahneler, Giresunlu hemşerilerimizi buluşturdu, birlik ve dayanışma duygusunu kuvvetlendirdi.
6. Giresun Günleri’nde bütün Türkiye, “Evet, Giresun gerçekten gabuğunu gırmış.” tesbitinde bulundu.