Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8043 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   06 Aralık 2010 - 10:38

Tirebolu' da Sonbahar Şiiri../ Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Tirebolu da Sonbahar Şiiri../ Hikmet
Giresunlu Ressam Şair Emine Usta ile 03 Kasım Engelliler Günü görüştük.

' ' TİREBOLU'DA SONBAHAR '' ŞİİRİ .. / Hikmet OKUYAR 
 
 

Giresunlu Ressam Şair Emine Usta ile 03 Kasım Engelliler Günü görüştük.
 
Giresunlu Kadın Sanatçılar ile gerçekleştirilen başarılı etkinliklere değindik.
 
Basım aşamasında olan yeni kitap hakkında konuştuk.
 
Engellerin ortadan kaldırılması için nelerin yapılması gerektiği konusunda söyleştik.
 
Yöresel bir radyoda sık sık yaptıpı şiir sunumları için tebriklerimi bildirdim.
 
Giresunlu Ahşap Kakma( Marküteri )Sanatçısı Filiz Uzun'un İstanbul da '' Asrın buluşması'' isimlendirmesiyle iki sergi açacağını haber verdim.
'' İlk sergisini 13 Aralık 2010 Pazartesi günü 18.00 - 19.30 saatleri arasında İstanbul - Taksim Merkez Metrosu Sanat Galerisi'nde açacak olan Marküteri(Ahşap Kakma) Sanatçısı Filiz Uzun, ikinci sergisini de 21 Aralık 2010 - 30 Aralık 2010 tarihleri arasında İstanbul-Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi Sanat Galerisi'nde açacağını ve eserlerinisanat dostları ile buluşturacağını..'' bildirdim ve Giresun'da eserlerinden  örneklerle  tespit edilmiş  Bir kare Filiz Uzun fotoğrafı arz ettim.
 

Kültür sanat etkinlikleri ve dernekçilik faliyetleri başta olmak üzere birçok alanda başarılı çalışmalar ile isimlerini duyuran Giresunlu Kadın Sanatçıların  daha çok ilgi görmeleri için tanıtımların etkin biçimde sürdürülmesi gereğine vurgu yaptık.
Emine Usta Resim ve Şiir Sergisi etkinliklerinin de; Tirebolu Belediyesi, Giresun Belediyesi ve Giresun Valiliği katkıları ile belli zaman dilimlerinde farklı mekanlarda tekrarlanmasını dillendirdik.
 
Söyleşi sonunda,
Tüm hemşehirilerin, sanat dostlarının ve sanat sevenlerin daha duyarlı daha üretken olmasını isteyen Giresunlu Ressam Şair Emine Usta; Tirebolu Karademir Köyü güzellikleriyle ve kültür sanat çalışmalarıyla yaşamaya devam ettiğini Giresun ilçelerinde ve Türkiye genelindeki kültür sanat etkinliklerini dikkatle izlediğini belirterek Bir sonbahar fotoğrafı ve  pekmez şırası kaynatan kadın fotoğrafı ile Tirebolu'da Sonbahar şiiri gönderdiğini söyledi.
 
Birlikte paylaşalıım diye..
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı     
     
  

Tirebolu’da Sonbahar
 Başlarken Eylül Eylül tatlı bir hüzün.. Sürü sürü geçişir göçmen kuşlarÇığlıklarında sonbaharın rengi uzanırken yüreklereYorgun bıldırcınlar sahillere dökülürHer canlıda kışa hazırlığın telaşı başlarken..Bir başka yaşanır Tirebolu’da Sonbahar. Tirebolu’da Sonbahar
 
Zümrüt yeşil dağları soldukça solarBoz rengine dönüşür hazan içindeAğaçlar yeşil yapraklarına veda edip sarardıkça
Göçmen kuşlar misali Son yaylacılar da kışlaklarına döner  İnsanlar kışı güvenle geçirmenin çabasında..Bir başkadır Tirebolu’da Sonbahar. Tirebolu’da Sonbahar
 
Yağmurlar bir başka bol yağar Sonbahar'daKışın haberini verirken güneşin hali.. Dökümlük zamanı gelmiştir kapıyaKöylüsü kentlisi işe koyulur..Kadınlar mısır toplar koçanından ayırırSarı sarı koçanlar kurutmaya dizilir
Sapı samanı birbirinden ayırırYakılır fırınlar, turşular kurulurBir başkadır Tirebolu’da Sonbahar.
 Tirebolu'da Sonbahar
 
Meyve hasadının en güzel rengiTatlı tatlı meyveleri dallarından toplanır İdil, sinap, taraklı şeker elmalarıBallı uzun armudu  ne tatlıdırYa isabella kara üzümü salkım salkım mis gibi kokarPekmezi tavada kaynarken nasıl da tatlı kokarŞerbetinde nice şifalar saklarBambaşkadır Tirebolu’da Sonbahar.
 Tirebolu’da Sonbahar
 
Bağ bahçenin düzen zamanını anlatırBudanır ağaçlar, fındık bahçeleri temizlenirDal dal kesilir yakılacak odunlarOdun sobasında kestane kebabı ne güzel olurKokusu bütün evi mis gibi sararBir başka anlamlı Tirebolu’da Sonbahar.
 
Tirebolu’da Sonbahar
 
Yüreklerde hüzünlü duygular saklanırkenGüzün sevdası esen rüzgârlarda yankılanıp dururSavurur kuru gazelleri sağa sola Her savruluşu söylerken hazanlı besteyi Bu bestede ne de güzel yudumlanırSımsıcak Tirebolu çayıBir başkadır Tirebolu’da Sonbahar.
Tirebolu'da Sonbahar
 
Bir başka güzel bir başka anlamlıGüzün rengindeki ahenkte yılmaz insanıAğustos böceğinden aldığı dersleKarınca gibi çalışır umut içindeGelecek kışı mutlu karşılamak için herşeySonbaharı yaşamak bir başka güzel Bir başka güzel Tirebolu'da Sonbahar.
 GİRESUNLU RESSAM ŞAİR EMİNE USTA
 
 EMİNE USTA KİMDİR?
 
        1969 yılında Giresun’un Tirebolu ilçesine bağlı Karademir Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Tirebolu Cumhuriyet Ortaokulu’nda okudu. Lise eğitimine Trabzon Vakfıkebir Lisesi’nde başladıysa da ilkokul yıllarında orta çıkan kas hastalığının (Müsküler Distrofi) ilerlemesi nedeniyle eğitim hayatına son vermek zorunda kaldı.
 
        Eğitim hayatı bitip günlerini evde geçirmeye başlayınca yetenekleri doğrultusunda el sanatlarına yöneldi. Önceleri yağlıboya resimler çalıştı. Hastalığı zamanla yağlıboya resim yapmasına engel olmaya başlayınca çini mürekkebi ile karakalem resimlere yöneldi. Resim çalışmaları çevresinde ilgi görmeye başlayınca bazı değerli eş ve dostlarının destekleriyle 1997 yılı Mayıs ayında Giresun CAN AKENGİN SANAT MERKEZİNDE yağlıboya dalında ilk kişisel sergisini açtı. Yine 1998 yılı haziran ayında da ilk karma sergiye katıldı.
 
       Yine sergi teklifleri almasına rağmen sağlık ve mali sorunlar sebebiyle  bu tür etkinliklere katılamadı. Ancak zaman zaman özel günler gecelerde çalışmalarıyla yer aldı. Emine USTA hiçbir maddi kazanç elde etmeden sürekli resim çalışan kişilerden sayılabilir. 
 
Resim çalışmalarının yanı sıra şiirle de ilgilenen Emine Usta, amatörce de olsa yüzlerce şiire imza attı.
İlk şiiri 1994 yılında Kas Hastalıkları Derneği’nin çıkardığı Umut ve Yaşam Dergisi’nde yayınlandı. Daha sonraları şiirleri çeşitli edebiyat ve yerel dergilerde yayınlan, TRT de dâhil ulusal ve yerel tv programlarında, radyolarda şiirleri okundu.
 
        Giresunlu Şair Vahit Kaya ve eşinin teşvikiyle 2001 yılında Yakındaki Uzaklar isimli ilk şiir kitabını bastırdı. Baharın Unuttuğu Yer isimli ikinci şiir kitabını 2005 yılında bastırdı. Kralboğa Şiir Okulu Derneği'nin 2006 ve 2007 yılında çıkarmış olduğu 2 ayrı Antolojide yer aldı. Sanatsal çalışmalarının çoğunu özellikle kitaplarını Giresunlu iş adamlarının sponsorluğunda gerçekleştirdi.
       Giresun, Şebinkarahisar, Köprübaşı'da proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında,  bazı edebiyat ve haber sitelerinde şiir ve yazılar yazan Emine USTA; halen Giresun,Tirebolu, Karademir Köyü'nde ikamet etmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir