Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6916 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2011 - 11:31

Tirebolu Kazası Nikâh Kayıtları

Büyüt
Küçült
Tirebolu Kazası Nikâh
Araştırmacı-yazar Ayhan Yüksel'in iki yıl süren çalışması, sosyal bilimler alanında yaptığı nitelikli yayınlarla gerek yurt içinde,

Tirebolu Kazası Nikâh Kayıtları 

AraÅŸtırmacı-yazar Ayhan Yüksel'in iki yıl süren çalışması, sosyal bilimler alanında yaptığı nitelikli yayınlarla gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında saygın bir yere sahip olan Kitabevi Yayınları’ndan çıktı. Tirebolu Kazası Nikâh Kayıtları (1861-1906) adını taşıyan kitap büyük boy, XII+614 sayfa. 

Kitap, Tirebolu ve bugün birer ilçe statüsünde olan Espiye, YaÄŸlıdere, Güce, DoÄŸankent’te 1861-1906 yılları arasında akdedilen 3298 nikah kaydını, 1560 aile/sülale ve 10.000’i aÅŸkın ismi ihtiva etmektedir. 

Bu kitapla geçmiÅŸle günümüz arasındaki bu kopukluk giderilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle öncelikle geçmiÅŸteki sülale lâkap veya unvanların yerine günümüzde kullanılan soy adların öncesi ile karşılaÅŸtırılması listesi verilmiÅŸtir. Ä°kinci olarak da evlilik kütüğünde adı geçen kiÅŸilerin birbiri ile olan akrabalık dereceleri dipnotlarda gösterilmiÅŸtir. Bir ÅŸehrin hafızası olan bu çalışmanın hayatın vazgeçilmez bir uygulamasını vesikalar ışığında göstermesi bakımından sosyal tarih alanında çalışanlara ve 100-150 yıl önceki ecdadını merak edenlere kaynaklık edecektir. 

İsteme adresi: KİTABEVİ, Çatalçeşme Sokak, 54/A Cağaloğlu-İstanbul

Telefon. 0216-5124328





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir