Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7229 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   08 Nisan 2011 - 10:01

Tirebolulular Kültür ve Sanat Günlerinde buluşuyor

Büyüt
Küçült
Tirebolulular Kültür ve Sanat Günlerinde
İSTANBUL'DA TİREBOLU ŞÖLENİ

Tirebolulular Kültür ve Sanat Günlerinde buluşuyor

İSTANBUL'DA TİREBOLU ŞÖLENİ

TİRDEF tarafından düzenlenen 2. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri 16-17 Nisan tarihlerinde Üsküdar Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi’nde yapılacak. Sergi, tiyatro, film gösterisi, panel, müzik dinletisi gibi çeşitli etkinliklerin yapılacağı kültür -sanat günlerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı Tirebolulu Amiral, Şükrü Okan anılacak.

TİRDEF (Tirebolu Dernekler Federasyonu) tarafından geleneksel olarak düzenlenen kültür ve sanat günlerinin ikincisi Üsküdar Küplüce’de bulunan Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

16- 17 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 2. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri, 16 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 17.30’da düzenlenecek bir açılış töreni ile başlayacak.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve büyük ilgi gören Tirebolu Kültür Sanat Günleri bu yıl da Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar ve Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır’ın destekleri ile gerçekleşecek.

EKTİNLİKTE NELER VAR?

2. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde bu yıl müzik dinletisi, halk oyunları gösteriyi, tiyatro oyunu, sergi, panel, film gösterimi gibi etkinlikler yer alacak. Folklor Kurumu açılış gününde Giresun Türkülerinden oluşan bir konser verirken, bu yıl yapılacak panelin konusu  “Karadeniz Bölgesi ve Tirebolu’da Turizm’in önemi ve gelişimi” olacak. Prof. Dr. Halit Keskin’in oturum başkanlığını yapacağı panelde, Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Prof. Dr. Bayram Öztürk kültür, deniz ve yayla turizmi üzerinde görüşlerini açıklayacak.

2. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’nde geçen yıl büyük beğeni toplayan “Ayrılık Davulu” tiyatro oyunu, Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yeni düzenlemesi ile sahneye konulacak. Ayrıca “Kiraz Çiçekleri” albümü  ile Giresun Türkülerine yeni bir soluk kazandıran Giresun Halk ve Sanat Müziği ekibi de, bir konserle etkinliğe katılacak.

Tirebolu’nun usta fotoğrafçısı  Yaşar Dikmen’in çok özel fotoğraflarından oluşan sergisi Tirebolu özlemi duyanlarına memleket esintisi getirirken, Folklor Kurumu Halk Oyunları ekibi Tirebolu’nun coşkusuna ortak olacak.

YÜKSEL, ŞÜKRÜ OKAN’I ANLATACAK

Etkinliğin ana teması ise Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı Tirebolulu Amiral Şükrü  Okan olacak. Bu konuda Araştırmacı- Yazar Ayhan Yüksel bilgiler verecek. Giresun’un önemli değeri Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanı Topal Osman hakkında kitap yazan Seyfullah Çiçek de Topal Osman Ağayı anlatacak.

Öte yandan etkinlik boyunca yöreye özel yemekler katılımcılara tanıtılırken, Tirebolu Halk Eğitim Merkezi, çok özel parçalardan oluşan kültür varlıklarımızı sergileyecek.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir