Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 35685 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2018 - 10:30

Tiyatro Fetsivali'nde Bulancak İHL'ye 7 ödül birden.

Büyüt
Küçült
Tiyatro Fetsivalinde Bulancak İHLye 7 ödül

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Liseler arası Tiyatro Festivalinde Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi okulumuza ödül yağdı. Jüri Özel ödülü, En İyi Yönetmen (Pervin DEMİR), Kostüm ödülü, Erkek oyuncu ödülü (Şenol YILDIZ, Mustafa Gökhan YILMAZ ve Soner YÜKSEL). Festivalin kapanışında jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucu okullara ödülleri verildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 13.’sünü düzenlediği Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali’nin kapanış programı Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Bu yıl 24 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında yapılan festivale yurt dışından Azerbaycan, Gürcistan ve Bosna Hersek ekipleri, il dışından da Ankara, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Giresun, Erzurum ve Manisa illerinden liseler katıldı. 19’u Kayseri’den olmak üzere 31 okul hazırladıkları oyunları Şehir Tiyatrosu’nda sahneledi. Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi oyuncuları 30 Nisanda sahne aldı.
Kapanış programında konuşan Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Müdürü Erkan Küp, 12 yıl önce başlatılan tiyatro festivaline bugüne kadar 20 ülke ve 81 ilin tamamından 385 okulun katıldığını ve sahnelenen oyunları 295 bin kişinin izlediğini söyledi. Oyunlarda 7 bin 500 gencin oyuncu ve teknik ekip olarak görev yaptığını ifade eden Erkan Küp, “Bu rakamlar gençlerin kültür ve sanata ilgi ve yatkınlığını gösteriyor. Biz bu etkinliği hiç bir zaman yarışma olarak düşünmedik. Amacımız farklı ülke ve şehirlerin kültürlerini tanıtmak, şehrimizin kültürünü sunmak, gençler arasında dostluk bağları kurmak ve kurulan bağları kuvvetlendirmektir” dedi.
Programda daha sonra festivalin Jüri üyelerine plaketleri, okullara ve öğrencilere de plaket ve ödülleri verildi.

Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi 57. Alay tiyatro ekibi Bulancak Belediye Başkanı Recep YAKAR'ı makamında ziyaret etti.

Kabulde Okul Müdürü Yunus AYDIN tiyatro oyuncularına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir