Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6116 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2011 - 10:39

Türkiye Sevdası ile Turizm Haftası / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Türkiye Sevdası ile Turizm Haftası / Hikmet
Türkiye Sevdası ile Turizm Haftası / Hikmet OKUYAR

Türkiye Sevdası ile Turizm Haftası / Hikmet OKUYAR  
Şebingençlik Beşiktaş Buluşması için İstanbul, T a k s i m 'den Dolmabahçe istikametine doğru yola düşmeye hazırlanırken; Taksim Anıtı çevresinde karşılaştığım Malatyalı Ş i i r Yorumcusu Hilal Mişmiş ile ayaküstü yaptığımız söyleşide Turizm Haftası etkinliklerine de değinmiş, hafta süresince; okulları, turizm acentelerini, otobüs firmalarını ziyaret edip turizm konusunda duyarlı olanlara Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI armağan edeceğimizi söylemiştim.
 
Hafta başında demeçler bir bir peşine gelmeye başladı.
 
Turizm Haftası süresince beldelerde ilçelerde illerde birçok etkinlik yapılacak.
Tanıtım toplantıları,Yöresel ürünler tanıtımları, Foklör gösterileri,Özel televizyon proğramları, THM, TSM etkinlikleri ve Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi ile okullardaki şiirli turizm tanıtımları dikkati çekecek.
İllerimiz ve ilçeleri turizm etkinlikleri organizasyonu ile ilgillenen terrip komitesi üyeleri ya da  ilçelerin ve illerin tanıtımı ile ilgili  ŞİİR YORUMCUSU olarak sunum yapacak öğretmen ve öğrenciler bizi arayarak şiir istiyorlar.Proje çalışması olarak özenle hazırladığımız Türkiye Sevdası'na kaynak teminine gerekçe teşkil eden  Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması bir vesileyle daha çok ilgi görmeye başladı.Yarışmalar sonunda birincilik ödülü kazananlara B i r i n c i l i k  Ödülü olarak Türkiye Sevdası verdiğimizi bildirirken; yöresel ürünlerden de örnekler verdiğimizi söylerken Çorum leblebisi, Giresun simidi, Şebincevizi, Mevlana şekeri, Malatya kayısısı, Tirebolu çayı, Şebincevizli fındık helvası, Kınık peyniri, Etir madımağı, Türk Kahvesi, Şebincevizli Safranbolu lokumu, İzmit pişmaniyesi, Afyon kaymağı, Gaziantep baklavası, Gemlik zeytini, Kayseri pastırması ve Şebinfırınkurusu örneklerinden de çam sakızı çoban armağanı türünden sunacağımızı söylerken hiç ezilmedik, üzülmedik.
Bu coşkuyu, Şebinkarahisar Kalesi'ne birincilik ödüllerini almak için gelenler de ödül dağtım sırasında o güzel havayı soluyanlar da çok iyi biliyorlar.
Turizim Haftası vesilesi ile bizi arayan öğrenci ve öğretmenler ile proğram organizatörlerine tertip komitesi yöneticilerine genellikle turizm etkinliklerinin yöresel ağırlıklı olmasını Türkiye genelindeki aşık ozan şair şiir ustalarının tanıtım turizm kültür sanat ağırlıklı eserlerini arayıp bularak değerlendirmelerini söylüyorum.Çok da iyi oluyor.Turizm Haftası'na 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan aşık ozan ve şairlerin eserlerinden örnekler verecekken; Özellikleri ve Güzellikleri ile Düzce ve İlçeleri konulu şiiri isteyen öğrencilere olumlu cevap vererek Düzce ve ilçeleri'ndeki turizm etkinliklerine Sakarya Sevdası isimli şiiri ile ünlü Sakaryalı Sultan Şair Sevim Aslanap şiiri ile katkıda bulunmanın 81.ilimizi turizme daha iyi kazandırmanın isabetli olacağını düşündüm.

Düzce ve ilçeleri tanıtımı için Türkiye genelinde turizm alanında ve kültür sanat düzeyinde yoğun gayret gösterdiğini övünçle hissettiğim Şebingülü Dostları Düzceli Kalay Kardeşler Abdülkadir Kalay ve Kürşad Kalay coşkusunu; Samsun, Yozgat,  Hatay, Antalya, Adana, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Giresun, Trabzon, Ordu, Bursa,Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Sivas ve İlçeleri başta olmak üzere  tüm illerimizdeki ve ilçelerindeki aşık ozan şair şiir yorumcusu canlar Turizm Haftası etkinliklerine protokol davetlisi olarak çağrılmalılar.Etkinliklerde; şiir, şiir yorumculuğu,müzik, şarkı, türkü, fotoğraf, resim, karikatür ve güzel yazı ile irtibatlı özel yetenekli öğrenciler ve öğretmenler bir adım öne çıkarılarak sunumlarıyla birlikte tanıtılmalı; değerlendirilmeli ve  teşvik ödülleriyle ödüllendirilmelidirler.   ...Gizli Bir Cennet Düzce
Hayallere dalınan, gizemli alan Düzce..
Yörenin canlar yakan, güzeli bol ilidir.
Çekiminde kalınan, gönlümde olan Düzce..
Dört mevsim misler kokan, bağların al gülüdür.
Konuralp’in otağı, bize geçmişten kanıt,
Yıllara meydan okur, yeşillerden beş anıt,
Bulunan heykel sikke, olur bizlere kanıt,
Mazisine bir bakın, ne gizlerle doludur.
Karadeniz’e kucak, açmıştır Akçakoca,
Ceneviz kalesiyse, birinci sınıf loca,
Turizm durağıdır, güzellik tüter baca,
Dostun elini sıkan, sevdaların yoludur.
Kumsalı geniş, temiz, mavi bayraklı deniz,
Heyecan katar rafting, atmasın sakın beniz,
Yığılca’da ormanda, açılır gırtlak, geniz,
Dağda, ovada seken, sağlık dolu yelidir.
Acıların gür sesi, inletti buraları,
Ana, baba, çocuklar, bağladı karaları,
Yetsin artık çekilen, sarmalı yaraları,
Kaynaşlı viran iken, ayaklanan belidir.
Çilimli’de her yere, fındık gölgesi vurur,
İnsanı çalışkandır, tütünü dizer durur,
Hasat zamanlarında, mısır dalında kurur,
Günlere emek diken, sabrın sağlam koludur.
Manav, göçmen, Kafkas’la Cumayeri rengarenk,
Bataklık kuruyunca, son bulmuş sıtmayla cenk,
Derenin şırıltısı, ana kucağına denk,
Tüm tabuları yıkan, bin bir çiçek dalıdır.
Gölyaka’da Efteni, göçmen kuşların yeri,
Şifadır kaplıcası, kurulduğundan beri,
Sularından içenin, anında gelir feri,
Nice gönüle akan, dergahların selidir.
Gümüşova’dan geçen, Melen pek nazlı akar,
Kestane-gürgen süsler, ıhlamur misler kokar,
Buzu, sisi çok olur, birden karşıya çıkar,
Mıknatıs gibi çeken , doğanın dert dilidir.
Aydınpınar’da mutlak, alabalık yemeli,
Kestane ballarının, tadına ne demeli,
Fındığın lezzetinden, güler insan cemali,
Aşa çeşniler eken, maharetli elidir.
Gökkuşağına banmış, desenler taşır bize,
Gelip de bir görmeli, gerek yok başka söze,
Dileğim yarınlarda, inşallah gelmez göze,
Semaya umut çakan, Rabb'in şanslı kuludur.

Sakaryalı Sultan Şair Sevim ASLANALP  
Not: Sakaryalı Sultan Şair Sevim Aslanalp imzalı Gizli bir Cennet Düzce isimli şiir;
'' Özellikleri ve Güzellikleri ile Düzce ve İlçeleri '' Konulu '' 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması '' sonunda '' 2011 Hikmet Okuyar Türkiye BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ '' kazanmıştır.
Eser, 19 Mayıs 2001 Günü ŞEBİNKARAHİSAR KALESİ Tanıtım Turizm Kültür Sanat alanında tertiplenecek ÖDÜL TÖRENİ sonrasınsa Türkiye Sevdası'nın tanıtım sayfalarında yayınlanarak KAYNAK yapılacaktır.

 Hikmet OKUYAR
 Şüsiyad Başkanı
 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir