Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7584 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   28 Haziran 2011 - 21:39

Türkiye Sevdası'ının 356. Tanıtımı Sivas'ta Yapıldı..

Büyüt
Küçült
Türkiye Sevdasıının 356. Tanıtımı Sivasta
Giresun Atatapark'da bir kültür sanat etkinliği planladığını Giresunlu Şiir Dostları ile paylaşırken Fındıkkale, Sema Turizm ve Yıldıray Turizim yöneticilerine ualaşmaya çalışırken Sivas'dan gelen bir mesaj proğram değişikliğine vesile olduğunu bildiren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Türkiye Sevdası'nın 356. Tanıtımını 24 - 27 Haziran 2011 tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye Sevdası'ının 356. Tanıtımı Sivas'ta Yapıldı..

Giresun Atatapark'da bir kültür sanat etkinliği  planladığını Giresunlu Şiir Dostları ile paylaşırken Fındıkkale, Sema Turizm  ve Yıldıray Turizim yöneticilerine ualaşmaya çalışırken Sivas'dan gelen bir mesaj  proğram değişikliğine vesile olduğunu bildiren Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Türkiye Sevdası'nın 356. Tanıtımını 24 - 27 Haziran 2011 tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştirdiğini söyledi.


Sivastur ile SİVAS SEVDASI içinde Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bolu, Ankara, Kırkkale, Yozgat güzergahını takip ederek Sivas'a varıp orada birkaç kültür sanat etkinliğine katılmayı planlayıp 24 06 2011 günü Sivas'ın yollarına düşen Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler yapımcılar Yönetmenler Araştırmacılar ve Derlemeciler Topluluğu ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar; Türkiye Sevdası'nın 356. Tanıtımını Sivas'ta yapacağını bildirerek çalışmalarını, otobüs yolcularına Sivas Sevdası isimli eserini armağan ederek başlattı.

Zaralı Balağası Şerefettin Gökoğuz ile Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında yer alan 2010 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Kırşehir Gelini Sivaslı Eğitimci şair Zübeyde Gökbulut imzalı Sivas Özlemi üstüne şiir sohbetleri yaparak; diğrer yolcularla da Sivas ve ilçelerinin yeniden imarı için ekonomik canlanması için yatırım istihdam üretim pazarlama ve ekonomik canlanma için yapılanları değerlendiren Sivas'ın Yolları doğal güzellikleri bozulmadan duble yollar kapsamında yeniden çekilleniyor Sivas merkezi de Ankara İstanbul merkezlerindeki cazibe merkezleri gibi pırıl pırıl belediye halk dayanışması '' Sivas'ta Gönül Seferberliği '' kapsamında çok güzel görünüm arzediyor; bulvarlar, cami avluları parklar meydanlar Şebingülleri ile bezenmiş.Halkın Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e olan samimi destekleri olağanüstü boyutta diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet  Okuyar; Türkiye Sevdası'nın 356.Tanıtımı, Sivas ve İlçelerinin Özellikleri Güzellikleriyle tanıtımı bakımından da büyük önem arzediyor dedi.

Sivas'daki tanıtım çalışmalarına 25 06 2011 günü Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda başlatan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, çarşı esnafına hayırlı işler dileyrek Sivas Sevdası isimli eserini vererek Sivas muhabetini yılların birikimi özlemlerle Aşkıların ozanların şairlerin şiir yorumcularının bağ bahçe üreticilerinin piri dünyaca ünlü Abdi beğ aşkına Aşık Veysel Pir sultan Bayburtlu Zihni saygınlığında Sivaslı Yiğidolar'ın Muhsin başakan'ın Şebingülü cazibesindeki gizemliliğin en derin paylaşımlarıyla sivas havası soluklanarak Ulu Cami avlusuna kadar yürüdü.

Çayocağı iletmecileriyle berberlerle internetcilerle çiçekcilerle duraklarda servis ve belediye otobüsü bekleyenlerle türkiye sevdası üstüne kısa kısa söyleşi yapan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar daha sonra Sivas Kongre Lisesi'nide seminer için toplanan öğretmenleri ziyaret edip iyi tatiller dileğinden bulunurken öğretmenler odansına bırakılmak üzere bir adet Türkiye Sevdası armağan etti. 2011 Sivas Şairler Şöleni buluşması için 10.30'da öğretmenevi'ne geçen Okuyar, yurdun dört bir yanından gelen Şairler Seçkisi Şiir Antolojisinde şiirleri yayınlanan  aşık ozan şairlerden salonda hazır bulunanlarla tek tanışıp şiir sohbeti yaptı.
Türkiye Sevdası'nı merak eden katılımcılıaraTürkiye Sevdası armağan ederek proje çalışması hakkında bilgilendirme yapan Okuyar; aşıklıklık ozanlık şairlik ve şiir yorumculuğu geleneğinin Sivas ve ileçelerinde yaşatılmasını çok önemsiyorum. Pirler aşkına üstadların muhabbetleriyle kendini mesleğe adamış şiir dostlarının gizemli buluşmasına sahne olan Sivas tarih kültür sanat merkezi olma özelliğini bir kez daha hissettirdi. Gönül bağı ile sağlam diyaloglar kurulmasına vesile olan SİYŞAD yönetimi ile Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi yöneticilerine de teşekkür ederek Sivas Sevdası coşkusunu Türkiye Sevdası'nın 356.Tanıtımı ile 24-27 Haziran 2011 tarihleri arasında daha güzel şiir etkinliklerine vesile oluşturulmasının müjdeli aydınlığını gördüm diyerek gelecek yıllarda daha güzel organizasyonlara imza atılacağını vurgulayarak; Şairler Seçkisi Şiir Antolojsi coşkusunu paylaşan Vailik ve Belediye yöneticilerine, Sivas medyasının saygıdeğer mensuplarına Sivaslı Yiğdolar'ın temsilcilerine, Türkiye Sevdası tanıtımlarına yoğun ilgi gösteren Sivaslı Gençler'e şiir yüklü duygularla ve Şebingülü sunumlarıyla teşekkür eden Şüsiyad Başkanı Okuyar; TÜRKİYE SEVDASI sayfalarında yayınlanan AŞIK VEYSEL ile SÖYLEŞİ isimli eserinin de SİVASLI YİĞİDO CAN BİZİM MUHSİN isimli AĞIT TARZI şiirinin de çok beğeniliyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sivaslı Ozanlardan Ömer Tural ile Sivas Belediyesi Sosyal tesislerinde Sivas Şiir Akşamları söyleşisinde Ömer Tural'ın '' Ben Seni Gerçekten Sivaslı Sandım '' deyişine Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar da; ''Bizim Hikmet Gerçek Sivasılı Gibi '' diyebilrsin deyişiyle cevap verince duygulu anlar yaşandı. 

Sivas Sanayi ve Ticaret Odası salonlarında protokolde şiir dinletisini paylaşan Sivas Valisi Eşi'ne, Belediye Başkan Yardımcılarına, Sivas Kültür ve Turizm Müdürüne de Türkiye Sevdası da verildi.

Şölen kapsamında sahneye davet edilen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar, Türkiye Sevdası'nın  Sivas ve ilçelerindeki tanıtımına öncülük eden Siyşad Başkanı Efsane Şair Sabiha Serin ile Başkan Yardımcısı Şair Bekir Alim'e de 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü verirken çam sakızı çoban armağanı ile birlikte  Türkiye Sevdası armağan etti.
Aşık Veysel İle Söyleşi isimli eserini maddi imkan buldukça renki basımla çoğalttırılıp çay ocaklarına kıraathanelere derneklere vakıflara ve veysel dostlarına armağan ettiğini bildiren Okuyar; Aşık Veysel'in her adı geçende, Şebingülü, Şiir  Sivaslı Yiğidolar ve  AŞIK VEYSEL ile SÖYLEŞİ aklıma geliyor dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir