Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6278 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2011 - 23:38

Türkiye Sevdası'nın 355.Tanıtımı Tekirdağ'da yapıldı..

Büyüt
Küçült
Türkiye Sevdasının 355.Tanıtımı Tekirdağda
Karamanlı Şair İbrahim Şaşma'ın Tekirdağ Şehrengizi isimli şiiri ile kazandığı 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü,

Türkiye Sevdası'nın 355.Tanıtımı Tekirdağ'da yapıldı..
 
Karamanlı Åžair Ä°brahim ÅžaÅŸma'ın TekirdaÄŸ Åžehrengizi isimli ÅŸiiri ile kazandığı 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü, TekirdaÄŸlı Åžiir Dostları Sedai-Fedai Kavrık'a verilmesi kararlaÅŸtırılan 2011 Hikmet Okuyar Åžiire Ãœstün Hizmet Ödülü ile Edirneli Åžair Özlem Ağırgan'a verilmesi uygun görülen 2011 Hikmet OkuyarÅžiire Sevgi Åžaire Saygı Ödülü'nü teslim etmek; 47.TekirdaÄŸ Kiraz Festivali'ne katılmak ve TekirdaÄŸ Belediyesi tarafından festival kapsamında aşık ozan ve ÅŸairler için tahsis edilen standda ÅŸiir kitapları imza günü hazır bulunmak için Giresun, Åžebinkarahisar'dan TekirdaÄŸ'a giden Åžaheserler Ãœreten Sanatçılar Ä°letiÅŸimciler Yapımcılar Yönetmenler AraÅŸtırmacılar ve Derlemeciler (Şüsiyad)  BaÅŸkanı, Ä°lesam Ãœyesi, TekÅŸat BaÅŸkanı Åžair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Åžebinkarahisar Köprübaşı'nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'nın 355. Tanıtımını da TekirdaÄŸ'da gerçekleÅŸtirdi.
 
TekirdaÄŸ Otogarı'ında  Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarında yer alan, Åžairler TekirdaÄŸ'da BuluÅŸtular isimli meÅŸhur ÅŸiirini imzalıyarak armaÄŸan eden Şüsiyad BaÅŸkanı Okuyar, tanıtımlara 16-19 Haziran 2011 tarihleri arasında devam etti.
TekirdaÄŸ AydoÄŸdu MahallesiMuhtarı.Åžiir Dostu Hasan K u b i l a y, Karamanlı Åžair Ä°brahim ÅžaÅŸma, Kırklarleli Gazeteciler Cemiyeti mensuplarından ve TekÅŸat BaÅŸdanışmanlarından Kırklarelili Åžair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin, Kırklarelili Sevda Åžairi Aysel Tercan, Åžair Fuat ErtuÄŸrul, EÄŸitimci Åžair Radife Åžen KayaoÄŸlu, Edirne Ozan AÄŸacı Yöneticilerinden Åžair Özlem Ağırgan ve Mehmet Ağırgan, Namık Kemal Åžiir Grubu Koordinatörü ve Ä°kizler Organizasyon’ un Yöneticisi Sedai Kavrık, TekirdaÄŸ Namık Kemal Lisesi Öğretmenlerinden Åžiir Yorumcusu Ebru Sevinç ve Elif Balta,TekirdaÄŸ Namık Kemal Lisesi Åžiir Yorumcusu Öğrencilerinden Öykü Varlı ile Mert Örkmez baÅŸta olmak üzere birçok ÅŸiir dostu bir ÅŸiir sohbeti güzelliÄŸinde bir ÅŸiir atölyesi çalışması duyarlılığında Namık Kemal Evi Salonlarında buluÅŸtular.
Şiir Sohbetleri ve ödül töreni sırasında haziruna da Türkiye Sevdası armağan eden Okuyar; daha sonra Namık Kemal Evi önünde Türkiye Sevdası 355. Tanıtımına müzik eşliğinde katkıda bulunan Tekirdağ Müzik Dostları Topluluğu mensuplarına da Türkiye Sevdası verdi.
Bazı halk temsilcileriyle, gençlik temsilcileriyle, medya mensuplarıyla ve esnaflarla  görüşüp, Türkiye Sevdası armaÄŸan edip orijinal sayfalardan örnekler veren Okuyar; ÅŸiir ÅŸiktapları imza günü için tahsis edilen standda da ÅŸiir dostlarıyla ÅŸiir sevenlerle buluÅŸtu.Türkiye Sevdası verdi.
Tertip komitesi adına etkinlikte hazır bulunan Sedai Kavrık’ı; ÅŸiir yüklü duygularla tebrik eden TekÅŸat BaÅŸkanı Ä°lesam Ãœyesi Åžair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; TekirdaÄŸ Belediye BaÅŸkanı Op.Dr. Adem Dalgıç’ın ÅŸahsında; Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürü Nurcan Ildız baÅŸta olmak üzere belediye yöneticilerine ve çalışanlarına Namık Kemal DerneÄŸi yöneticilerine, 3 Kemal’in Tarih Kültür Sanat Åžehri TekirdaÄŸ’da; meydanların ve h a l k ı n  sesi olan a ÅŸ ı k, ozan ÅŸ a i r  ve ÅŸiir yorumcusu canlara, 2011 TekirdaÄŸ Åžairler Şöleni katılımcılarına, tüm etkinliklere ÅŸiir muhabbetleriyle baktıkları için TeÅŸekkür ederek; TekirdaÄŸ ilçelerdeki ve merkezdeki ÅŸiir sohbetleri ÅŸiir dinletileri ve Türkiye Sevdası’ nın 355.Tanıtımı ile birlikte 47. TekirdaÄŸ Kiraz Festivali süresince devam ettiÄŸini bildirdi.
Okuyar, tanıtımların; Türkiye Sevdası 710 sayfalık kaynak eser oluncaya kadar Türkiye genelinde uygun mekanlarda uygun zamanlarda  süreceÄŸini söyledi.


           


 

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir