Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6821 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2013 - 10:07

Vali Şahin'den Sanata Ödül

Büyüt
Küçült
Vali Şahinden Sanata
Giresun Valiliğinin katkılarıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2.si düzenlenen ''Giresun Temalı Yarışmaları'' sergi ve ödül töreni bugün saat 14.00’de Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesinde yapıldı.

Törene Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, İl Jandarma Komutanı J. Albay Selahattin Acara, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mustafa Sarı ve diğer kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İlk olarak sergi yerindeki fotoğraf ve resimleri gezen Vali Şahin, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Ödül törende bir konuşma yapan Vali Şahin, “Çocuklarımızın yapmış olduğu ve yarışma sonucu bize sunulan eserler görülmeye değer eserlerdir. Ben başlangıçta bu değerli çocuklarımızı onların anne babaları ve öğretmenlerini gönülden kutluyorum. TÜBİTAK yarışmalarında çok az sayıda ama bugün 10 katı artışla öğrencilerimiz düşüncelerini ortaya koyuyor.  Kişinin konuştuklarına bakmayın, eserlerine bakın.  Çocuklarımız tabiatın ve Giresun’un güzelliklerini şiir, fotoğraf, resim gibi sanat dallarıyla sergiledikçe bizim öz kültürümüz, öz benliğimizi ortaya çıkmakta. Öğrencilerde kendini topluma, ailelerine kabul ettirmekte ve onun ötesinde kendisinin de bir şeyler üretebildiğinin farkına varmaktadır.  85 eser az değil, Çamoluk’tan, Piraziz’e kadar 80 bin öğrencinin sergilediği bu yarışmada 81 kişi dereceye girmiş. O güzelliklerin kaleme dökülmesi, sosyal medyada paylaşılması, ne kadar güzel bir şey. Ben bu vesileyle Giresun temalı yarışta ödüle layık görülen öğrencileri kutluyorum.  Bu dereceye girenlerin eserlerini bir kitap haline getireceğiz ve kendilerine vereceğiz.  Onların kütüphanelerinde ilelebet kalacak ve gelecek nesiller 30–40 sene önce böyleymiş diyecekler.  Güzeli ödüllendirmek lazım. Sanatı, sporu, musikiyi ödüllendirmezsen kimi ödüllendireceksin” şeklinde konuştu..

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’da “Giresun’da yaşayan gençlerimizin ve çocuklarımızın şehirle olan bağlarını güçlendirecek şekilde Giresun’la ilgili araştırma yapmaya, yaşadıkları şehre dikkat çekmeye, bu şehrin bir parçası olduğunu hissettirmek istedik. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hayal ettiği Giresun’u anlatma imkanı sunarak şehir kültürüyle sanat dallarına katkıda bulunmak istedik. Bu yarışma ile çocuklarımızın ve geçenlimizin temel kabiliyetlerini geliştirme konusunda fırsatlar sunmak istedik”  dedi.

Daha sonra Vali Şahin tarafından resim, fotoğraf, afiş, şiir, gezi yazısı, masal ve röportaj dallarında birinci olanların ödülleri verildi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir