Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9605 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   30 Haziran 2012 - 18:46

Yakup Halife'yi Andık

Büyüt
Küçült
Yakup Halifeyi
Yöremizin manevi mimarlarından Uç Beyi Yakup Hanife'yi anma programı bugün Duroğlu Beldesi Tekke Mahallesinde icra edildi.

Yakup Halife'yi Andık
Yöremizin manevi mimarlarından Uç Beyi Yakup Hanife'yi anma programı bugün Duroğlu Beldesi Tekke Mahallesinde icra edildi.   Duroğlu Belediyesi tarafından icra edilen anma programına Vali Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, AK Parti İl Başkanı Av. Sabri Öztürk ve İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ile çok sayıda daire müdürü, siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluş yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.   Vali Dursun Ali Şahin Uç Beyi Yakup Halife’nin yörenin Türkleşmesi ve İslamlaşmasında büyük emeği olduğunu belirterek, bu tür zaatı muhteremleri anmak, bir nevi ibadet olduğunu söyledi. İlimiz de eko turizminin yanında inanç turizminin gelişmesi için de çalıştıklarını kaydeden Vali Şahin “Bu büyük insan bu bölgenin manevi bekçisidir. Yörenin Türkleşmesini ve İslamlaşmasını sağlamıştır. Bu tür etkinlikler buraları bizlere yurt edinen önemli şahsiyetlerin tanınmasına vesile olur. Bu organizasyonları yapanlara teşekkür ediyorum.  Ama görüyoruz ki türbesi dar bir alana sıkışmış çevresi de bakımsızdır.  Bir proje çizdirerek Yakup Halife’nin türbesini yeniden yapacağız ve çevre düzenlemesini de en iyi şekilde tanzim edeceğiz. Gelecek yıllarda daha geniş ve güzel bir ortamda bu anmaları icra edeceğiz. Ayrıca Yakup Halifenin değirmenini de aslına uygun olarak onaracağız”. dedi.   İl Müftü Vekili Muhammet Çınar da, Dün Espiye Karaovacık yaylasında binlerce kişinin şehitlerimizi andığını bugün de bu program için, binlerce insanın geldiğini belirterek, “Bu millet tarihine, kültürüne milli ve manevi değerlerine ve büyüklerine sahip çıkıyor. Yakup Halife dünyaya fazla değer vermemiş ahiret içinde gerekli çalışmayı yapmıştır.” dedi.   Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan da; Yakup Halifeyi tanıma ve tanıtma programının 5. sini düzenlediklerini söyledi. Amaçlarının bu yörenin mimarı Yakup Halifeyi ön plana çıkarmak olduklarını söyleyen Başkan Kılçarslan “Ecdadımızı yad etmekten onur duyuyoruz. Yakup Halifeyi ön plana çıkarmak bizim görevimizdir. Bizler onun torunuyuz o muhteremlere hizmet etmekten şeref duyarız” dedi. Başkan Kılıçarslan türbenin çevre düzenlemesi ve yollarının yapımını sağladıklarını belirterek bu konuda kendilerine destek veren AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli  ile Vali Dursun Ali Şahin’e teşekkür etti.   Programda mazeretleri nedeni ile katılamayan Milletvekilleri Nurettin Canikli, Mehmet Geldi ve Adem tatlının telgrafları okundu.   Programda Kuran-ı Kerim okundu, Aksu İlahi Grubu ilahiler söyledi, Yakup Halife adına yapılan hatimlerin duası icra edildi.  

 

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir