Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10661 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   09 Eylül 2011 - 19:00

Yozgat Sevdası ile nice kutlu şölenlere.

Büyüt
Küçült
Yozgat Sevdası ile nice kutlu
Yoşaybir Başkanı Yozgatlı Halkbilimcisi Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın öncülüğünde geleneksel olarak tertiplenen 12.Uluslarası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni kapsama alanı bakımından daha zengin bir proğram ile kutlandı.

Yozgat Sevdası ile nice kutlu şölenlere.
 
Yoşaybir Başkanı Yozgatlı Halkbilimcisi Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın öncülüğünde geleneksel olarak tertiplenen 12.Uluslarası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni kapsama alanı bakımından daha zengin bir proğram ile kutlandı.

Yozgatlı aşık ozan şair şiir yorumcusu dostlar ile Yozgatlılar ile Yozgat medyası temsilcileriyle buluşmamız daha farklı oldu.

Yozgat Sürmeli Aşıklar Kıraathanesi, Yozgat Cumhuriyet Meydanı, Çamlık, Parklar, Bulvarlar, Caddeler, Sokaklar, Tarihi ve Turistik yerler, Yozgat Otogarı, Sarıkaya, Yerköy  daha farklı daha heyecanlı duygularla gözlemlendi..
 
Yozgat Sevdası yeni bir boyut kazanmış olarak yaşatılacak havası estirildi..
 
Gerçekten de yıllardan beri Yozgat ve ilçeleri; Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Çayıralan, Boğazlıyan, Yenifakılı, Şefaatli, Yerköy, Sorgun ile Sarıkaya'nın özellikleri ve güzelliklerini özümseyip; şiirlerle makalelerle yol hikayeleriyle fotoğraflarla değişik yorumlarla aksettiren aşık ozan şair yazar gazeteci fotoğraf sanatçısı şiir yorumcusu kültür sanat dostlarının şiir gibi veciz ifadeleri ve tespitleri Yoşaybir Başkanı Halkbilimcisi Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın YOZGAT SEVDASI adıyla yayınlanarak Yozgatlılar ile Yozgat dostlarının faydasına sunuldu.
Esere ulaşmak için sabırsızlananların başında yer aldığımı çok az kültür sanat dostu biliyordu.
Ahmet Sargın hem kalıcı bir hizmet ile şiir şöleni organizasyonlarının temelini sağlamlaştırmış hem de Yozgat Sevdası isimli eseri; yayın işlerinden anlayanların bildikleri tüm zorluklara rağmen 12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni'ne yetiştirdi.
 
Yozgat Sevdası kapsamındaki değerleri inatla korumaya ısrarla yaşatmaya ve geliştirmeye büyük bir görev aşkıyla da gelecek nesillere emanet etmeye yeminli olan Yozgatlı Halkbilimcisi Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın'ı; Şiir yüklü duygularla Yozgat Sevdası ile kutluyorum..
 
Tebrik ediyorum.
 
Ayakta selamlıyorum ve alkışlıyorum.
 
Şimdilik birinci basım olarak 254 sayfada sunulan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Yozgat Sevdası içinde; Arif Nihat Asya, Yozgatlı Hüzni Baba, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye başkanı Yusuf Başer ve Ahmet Sargın   ile Seyit Ahmet Arslan başta olmak üzere Ozan İlo İlhami Erdoğan, Harika Ufuk, Fatma Çetin Kabadayı, Cemile Düzgün, Sabiha Serin, Salim Gülbahçe, Osman Yüksel, Zübeyde Gökbulut, Nuh Şahin, Yusuf Koç, M.Nihat Malkoç, Ümit Zeki Soyuduru, Fatma Uçarlar, Erdoğan Bektaş, Halise Tekbaş, Mansur Ekmekçi, Münevver Düver, Hacer Alioğlu, Rıfat Çakır, Ahmet Yetim, Hasan Gençay, Rabia Barış, Yusuf Dursun, Nevzat Özer, Yasemin Doğru, Afet Kırat, Songül Yurdagül Aksoy, M.Ali İlbaş, İbrahim Şaşma, Seda Erkılıç, Ali Karaca, Durdu Şahin, Murat Duman, Ahmet Divriklioğlu, Refik Kutlu, Osman Baymak, İlhan Yardımcı, Emine Güner,Özaltun, Yusuf Özcan gibi onlarca ünlü aşık ozan şair şiir yorumcusu gazeteci yazarın YOZGAT SEVDASI ile kayda geçtikleri tespitler yer almış.
 
Yozgat Sevdası ile daha çok yazılacak.
 
Ahmet Sargın imzalı Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Yozgat Sevdası  yankıları duyuldukça yeni baskılarla yeni isimlerle yeni tespitlerle Yozgat ve ilçeleri'nin tanıtım turizm kütür sanat etkinliklerinin daha iyi duyurulmasına;sosyal kültürel ve ekonomik canlanmanın sağlanmasına vesile olacak.
10 Temmuz 2011 günü Yozgat Sürmeli Aşıklar Kırathanesi'nde 10 tl ödeyerek edindiğim Yozgat Sevdası içinde bir şiir de benim var. Yerköy Sorgun Sarıkaya başta olmak üzere Yozgat ilçelerinde binlerlerce adet armağan olarak dağıttırdığım Yozgat Sevdası isimli şiirimi gerçekten yaşayarak hissederek Bozok-Kınık muhabbetleriyle Söğüt gölgelerinde Söğüt cazibesinin şuuru ile yazdım..
 
Ahmet Sargın ile yeni bir boyut kazanan Yozgat Sevdası inşallah onlarca baskı yaparak yeni yeni rekorlara ulaşır.
 
Yozgat Sevdası ile yanı tutuşan canlara Yozgat için Türkiye için kan ve can veren gönül erlerine selam olsun..
Ardında kalıcı hizmetler bırakarak ebedi aleme göç eden cedddimize rahmet olsun.
 
Yozgat Sevdası gerçekten çok önemli olan ve çok önemsediğim kaynak eserlerden.Yeni baskıları daha kapsamlı daha bol fotoğrtaflı olacak.
Ahmet Sargın ekibini de Yozgat medyasının duyarlı temsilcilerini de Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni'ndeki gizemliliği ve mutlak faydanın derinliğini keşfetmeye çalışan Haberci Sarıkayalı Gezgini, Yerköylü Hüseyin Erdoğan Yozgatlı Müzisyen Hasan Açıkyürek gibi duyarlı Yozgatlılar'ı da her nerede bulunurlarsa bulunsunlar Yozgat Sevdası ile selamlıyorum.
 
 Yozgat Sevdası

Şenliksiz, şölensiz kalan meydanlar..
İçinde bal ister Yozgat Sevdası.
Hizmet aşkı ile tutuşsa canlar..
Saracak kul ister Yozgat Sevdası.

Gül ile Ünalan gönül erleri,
Şiirde şuurda saklı yerleri,
Nida ile kalan gizli sırları..
Bulmaya yol ister Yozgat Sevdası.

Endekçi, döndekçi gelmesin bize,
Düşüp ayakbağı olmasın bize,
Fitne, fesat halli dalmasın bize..
Erkekçe el ister Yozgat Sevdası.

Ortak paydamızdır gönül birliği,
Konakta konuştuk sağlam dirliği.
Bozok'ta yaşatmak için varlığı..
Öz türkçe dil ister Yozgat sevdası.

Çarşıyı, pazarı gezdim kaç kere,
Durali diyenler Sargın'ı sora.
Erce tavırların durduğu yere..
Uzanan dal ister Yozgat Sevdası.

Can Muhsin'den selam derken sizlere,
Hikmet düşer Sorgun saran yüzlere.
Aşık ozanlara, yanık sazlara..
Şebin'ce gül ister Yozgat Sevdası.

Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı - ŞEBİNKARAHİSAR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir