Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7385 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   05 Ekim 2011 - 18:58

Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile Birliğe Çağrı.. / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile Birliğe Çağrı.. / Hikmet
Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile ilk tanışmamız, Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar'da geleneksel olarak tertiplenen 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri vesilesiyle oldu.

Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile Birliğe Çağrı.. / Hikmet OKUYAR
 
Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile ilk tanışmamız, Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şebinkarahisar'da geleneksel olarak tertiplenen 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri vesilesiyle oldu.
 
Yoşaybir Başkanı Halkbilimcisi Eğtimci şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın tarafından tanıtılan Yozgatlı Şair Osman Yüksel'i ilk gördüğümde ilk aklıma gelen Osman Yüksel Serdengeçti oldu.
 
Ödül törenleri şiir sohbetleri ve ziyaretler sırasındaki söyleşilerimiz sırasında yanılmadığımı anladım.
Yozgatlı Şairler Salim Gülbahçe ile Nuh Şahin gibi şiir dostlarının arasında Ahmet Sargın gibi şiir dostunun hazır bulunduğu güzel ortamlarda şiir güzelliğindeki söylemleri ve şiir sunumlarıyla yeri geldikçe payına düşen zamanı en iyi şekilde değerlendiriyor; vücut dilini şiir dili ile birleştirerek vermek istediği mesajı akıllarda kalacak şekilde yerli yerine monte ediyordu.
 
12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni vesilesiyle 08-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Yozgat'ı ziyaret ettiğimde Yozgat Sürmeli Aşıklar Kıraathanesi'ndeki aşıklar ozanlar şairler ve şiir yorumcuları buluşmasında yine karşılaşmıştık.Bu defa Yozgatlı Şair Osman Yüksel Yoşaybir Yöneticilerinden daha farklı bir yaklaşımla ev sahipliği yapıyordu.
Yengelerin günler öncesinden hazırlıklar yaparak taze taze sabah kahvaltısında ikram edilecek  Yöresel  Organik Yozgat Kahvaltılıkları bana Yozgatlı Şair Osman Yüksel tarafından servis yapılırken benim hissiyatım Osman Yüksel'in dağarcığnda başka sürprizlerin de olduğu yönünde beni zorluyordu.
 
Yöresel Organik Yozgat Kalhvaltılıkları, Yozgat Sürmeli Aşıklar Kıraathanesi'nin nefis çayları ile boğaz yolculuğuna çıkarken ben Osman Yüksel'in sürprizlerine odaklanmıştım.
 
Beklediğim gibi oldu.
 
Yeni yayınlandığı mürekkep kokularından anlaşılan Yozgatlı Şair Osman Yüksel imzalı ''Birliğe Çağrı'' isimli şiir kitabı heyecanla bana ulaştırıldı.Vurdun Zalim ismli şiir kitabı da tuzu biberi oldu.
 
Yozgat'ta aldığım Ahmet Sargın imzalı Yozgat Sevdası gibi armağanlar ile birlikte; Ozan İlo, Serap Hoca, Lütfü Kılıç gibi şiir dostlarınca armağan edilen şiir kitaplarını Hikmet Okuyar Yaz Etkinlikleri süresince gittiğim illere ilçelere götürdüm..Fırsat buldukça sindire sindire okudum.Söylemleri de şiir gibi olan Yozgatlı Şair Osman Yüksel'i Yozgat Kültür Sanat Dünyasına kazandırdığı birbirinden değerli iki şiir kitabı için tebrik ediyorum..
 
Yozgatlı Şiir Yorumcusu Öğrenciler şiir saatlerinde şiir günlerinde Yozgatlı Şair Osman Yüksel Şiirleri ile daha çok meşgul olsun istiyorum.Yozgatlı Şair Osman Yüksel; Yozgat Öğretmenevi'nde, çarşıda, pazarda, meydanda ve harmanda da tanınmış.. Yozgatlı Şair Osman Yüksel Ünlü Yozgatlı Sanatçılarımız arasında  yerini alacak ve Vekillerimiz gibi daha çok yakından takip edilecek.
 
Yozgatlı Şair Osman Yüksel ile fırsat buldukça zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık.Şiir dostları zaman zaman Osman Yüksel'in deyişlerine dikkat kesiliyor..Hazır cevapların arkasında şiir gibi dizelere takılıyorlardı.
 
Şüsiyad Başaknı olarak, medya mensubu olarak şair olarak 12.Uluslararsı Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni'ni şereflendiren şiir dostlarını Giresunlu Fotoğraf Sanatçısı Şair Orhan Çınar'ın bakışlarıyla takip etmeye de özen gösterdim.
 
Türkiye'nin değişik birçok ilinden ve Yozgat İlçeleri'inden gelen şiir dostlarını gizemli şiir yorumlarında hissetmeye çalıştım..
 
Sivaslı Aşık Derdiyar ile Kastamonulu Ozan Yakuti deyişleri Kentpark'ta iz bıraksın diye alkışlar arasında yankılanırken Bozok Yaylası'ndan esen rüzgarın daha candan dinlenmesine vesile olan şiir yorumları Yozgatlı Şair Salim Gülbahçe'nin samimi sunumlarıyla sanatsever Yozgatlılar'a ulaştırıldı.
 
Yozgat ve ilçeleri'nin her bakımdan daha çok ilgi duyulmaya yatırım yapılmaya ve ziyaret edilmeye değer olduğunu ispatlamak için gösterilen gayretleri; Yozgatlı aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir dostlarının öncü tavırlarında yakından görüyoruz.
 
Yerköy'de, Sorgun'da, Sarıkaya'da, Akdağmadeni'ninde ve Boğazlıyan'da sürdürülen; diğer ilçelerimizi de yarışa sokan gayretler, mutlaka Yozgat ve İlçeleri'inin sosyal kültürel ekonomik canlanmasına vesile olacak.
 
Ankara'nın en yakın ilgi odağı ve ilginç üretim projeleri ve organik tarım ürünleri için önemli bir merkez olan Yozgat ve İlçeleri sohbetlerden ve yeni hedeflerin değerlendirme tartışmalarından anladığım kadarıyla Yozgat Dostlarını da heveslendiriyor.
 
Yozgatlı Şair Osman Yüksel gibi Yoşaybir genel Sekreteri Yozgatlı Şair Salim Gülbahçe gibi şu anda Hacı olmak için kutsal topraklarda bulunan Yoşaybir Başkanı Halkbilimcisi Eğitimci Şair Yazar Gazeteci Ahmet Sargın gibi Yeni Ufuklara Doğru gerçekleştirilen Yeni Atılımlar'a gönüllü destek olan Yozgatlılar gibi sarfedilen gayretler mutlaka başarılı sonuçlar verecek..
 
Yozgatlı Şair Osman Yüksel imzalı ''Birliğe Çağrı'' isimli eserin Yozgat Kitapçıları'ndan satın alınarak çok çok okunmasını..Yozgatlı Şiir Yorumcusu öğrenci öğretmen ve sanatçıların da ''Birliğe Çağrı'' Kapsamında Yozgatlı Osman Yüksel Şiirleri ile yakından ilgilenmelerini diliyorum.
 
Yozgatlı Şair Osman Yüksel'i; Şiir Yüklü duygularla Şebingülü sunumlarımla bir kez daha tebrik ediyorum..Yeni eserlerle şiirli sohbetlerle ve kalıcı hizmetlerle Yozgat Sevdası duyarlılığında Türkiye Sevdası coşkusu içnde başarılarına  yenilerini eklemesini istiyorum..Yüksel'in yeni eserler kazandırmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum.
Yozgatlı Şair Osman Yüksel'in şiirlerine konu olanlardan ebedi aleme göç edenlere rahmet diliyorum.
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir