AKP Yoksulluğu YÖNETMEK, CHP ise Yoksulluğu YOK ETMEK isteyen bir partidir
CHP Milletvekili Aday adayı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş gazetelere yazılı bir açıklamada bulundu.
AKP Yoksulluğu YÖNETMEK, CHP ise Yoksulluğu YOK ETMEK isteyen bir partidir
81 İli kapsayan ve “Ülkenin en önemli sorunu nedir?” konulu bir ulusal ankette; ülkenin en önemli sorunu olarak, İşsizlik ve Yoksulluk ilk 2 sırayı almıştır. Öyle ki 81 ilin tamamında hemen hemen aynı sonuçlar alınmıştır. Bu da göstermektedir ki işsizlik ve yoksulluk artık kronikleşmiştir.
9 yıldır uygulanan yanlış AKP politikaları sonucunda bir yandan ekonomi sağlıksız bir şekilde büyümüş bir yandan da borç yükümüz, yoksulluk ve işsizlik artmıştır. Fabrikalar kapanmış yerine yenileri açılamamıştır. İşsizlik yüzünden sadece Giresun'dan son 9 yılda 103.000 kişi göç etmiştir. İşsizlik ve yoksulluk bir kabus gibi ülkenin üzerine çökmüştür.
Peki 9 yıldır iktidar olan AKP bu durumu bilmiyor mu? Hemen hemen her konuda anket yaptıran iktidar partisi tabi ki de bu gerçeği biliyor. Peki çözmek istiyor mu? İşte size cevap: HAYIR! Çünkü AKP bu durumdan memnun. Çünkü bu durumu kullanıyor hatta bu durumu yönetiyor.
AKP'liler, yıllardır dağıtılan sosyal yardımları sanki devlet değil de AKP veriyor gibi göstermeye çalışarak yoksulluktan faydalanmaktadırlar. Bu yüzden de işsizliği çözmek için samimi bir çaba göstermemektedirler. Kapanan fabrikaları ve göç eden insanlarımızı göz önünde bulundurursak ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkmaktadır. Ayrıca fındığın başkenti olan Giresun'da fındığa dayalı sanayiyi teşvik etmek yerine tekstil ve konfeksiyonu teşvik eden AKP zihniyeti Giresun'da işsizliği çözmez, çözemez!
9 yıllık AKP iktidarı döneminde artan işsizlik ve yoksulluğu çözebilecek tek parti CHP'dir. Bunun için projelerimiz de kadrolarımız da hazırdır. Öncelikli olarak Aile sigortasını hayata geçirerek her eve en az 600 TL ile 1.250 TL arasında para girmesini sağlayacağız. Yolsuzlukları, yandaşlara peşkeşleri, kayıp kaçakları önlediğimizde yaratılacak olan kaynakla verilecek olan bu yardımlar, yaklaşık olarak 17 milyon kişiyi kapsayacaktır. Özellikle ev hanımlarının hesabına yatırılacak olan bu yardımlar göstere göstere yapılmayacak olduğundan suistimal de edilemeyecektir. Böylece de yoksulluk artık siyasilerce sömürülemeyecektir.
Ayrıca uygulayacağımız kalkınma modeli ile bölgeler arası kalkınmışlık farkını da gözeten, sektörel ve bölgesel teşviklerle üretime yönelik, işsizliği önleyecek yatırımlar yapılmasını da sağlayacağız ve işsizliğin, yoksulluğun bir kader olmadığını ispatlayacağız. Çünkü biz yoksulluğu sömürmek değil yok etmek iddiasında olan bir partiyiz dedi.
İnş. Müh. Aykut Gezmiş
CHP Milletvekili Aday Adayı
Benzer Haberler
AKP Giresun Adayları ve İl İl Adayların listesi
1.Nurettin Canikli 2.Mehmet Geldi 3.Adem Tatlı 4.Şengül Şahin, İl İl Adayların Tam Listesi
''AKP Giresun'u bitirdi, CHP ayağa kaldıracak''
CHP milletvekili adayı Aykut Gezmiş ''Ben fabrikalar açarak Giresun' daki işsizliği yok etmeye...
''Giresun'da 100 bin kişiye maaş, 10 bin kişiye iş'' Vaadi
CHP milletvekili aday adayı İnşaat Mühendisi Aykut Gezmiş ''Aile Sigortası ve kalkınmaya...
Siyaset Haberleri
TümüÜlkedeki Gelişme ve Büyümede Eşitsizlik Artık Gizlenemiyor!
GELECEĞİN UMUDU ANAHTAR BİZDE!
ANAHTAR PARTİ GİRESUN TEŞKİLATI’NDAN GÜÇLÜ MESAJ: “GELECEĞİN UMUDU ANAHTAR BİZDE!”
DENİZ KOÇ TEŞKİLAT BAŞKANI OLARAK ATANDI
ANAHTAR PARTİ GENÇLİK KOLLARINA YOĞUN KATILIM
Türkiye’nin Güvenliği İçin Somut Adımlar Atılacak mı?
Anahtar Parti İl Başkanı: "Türkiye’nin Güvenliği İçin Somut Adımlar Atılacak mı?"





