Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1826 kez okundu.
Yazının Tarihi :   15 Şubat 2022 - 08:52:58

Kahrınızla Öleceksiniz!

Büyüt
Küçült
Kahrınızla Öleceksiniz!

Eyüphan Kaya

 

 

Sene 2014 Nisan ayıydı TkMM-TBMM ortak çalışması için Diyabakır meclisi adına Ankaradaydım. Bu ara bir fırsatını bulup V.Din şurasına katıldım.

Milat gazetesi yazarı sıfatıyla katıldığım bu şurada çok manidar izlenimler aldım, yeri geldikçe kamuoyula paylaşıyorum.

Bu gün de bir paragrafı işime yarayak galiba.

Zamanın Meclis Başkanı Cemil Çiçek konuşmasında şöyle bir ifade kullanmıştı; “Çin malı gibi ilahiyatçılar türedi, konserve sayısı kadar da İslam çeşidi çıktı, bu dine sahip çıkın yazıktır, günahtır” demişti.

İşte bu günkü yazım aynen bu minvalde bir yazı.

Bir kısım kendini bilmez, kapasitesi zayıf, izanı kıt, kuvve-ı akliyede ileri giden kimseler üstelik sözde ilahiyatçıdırlar, tutturmuşlar “Kuran bize yeter” diyerek Kelimeyi Tevhidi de ortadan ikiye bölüp Peygambersiz bir İslam arayışına girmişler.

Bilmiyorlar ki peygamber en güzel örnek olan Kuranın ifadesiyle “üsvetün hesenetün” tarzında bir modeldir,

Kuranın hayata geçişi için yegane örnektir,

İslamın pratiğini yaşayan bir imamdır,

Aile huzuru açısından örnek olabilecek bir babadır,

Kuran Ona itaat etmeyi emr eder…sv.

Kalkıyorla mealcı bir yaklaşımla İslamı ilahiyatçıların görüşüne terk etmek istiyorlar ki, her biri İslamı bir tarafa çeksin, taki anlaşılmaz bir hal alsın.

Vay efendim namaz 4 vakittir,

Şu anda kılındığı halinden farklı kılınmalıdır,

Zekatta nisap yoktur,

Hac böyle eda edilmez,

Oruca dil uzatırlar,

Peygambere salat ve selam böyle getirilmez,

Hadislerden İsalami hükümler çıkarılamaz… diye iddialarda bulunurlar.

Yani kısacası asrımızın müceddidi Bediüzzaman hazretlerinin “içtihat kapısı kapanmıştır” dediği rübü ibadet konusunda bir vesvese oluştuyuyorlar. Malum bu süreçte elimizde kala, kala bir ibadet kalmış.

Bir çoğu da takvadan yoksun, ibadet konusunda dahi mazbut insanlar değil. Bunları kahretmenin en iyi yolu onları görmezlikten gelmektir.Ben de bu yazıyı yazdığım için hakkınızı helal edin diyorum…

Bu tür insanlar İslama bir sıkıntı veremezler ama ruhen müminleri rahatsız ederler, etraflarında üç beş gariban da toplarlar, çünkü nefis ve şeytan bunların baş yardımcılarıdır, bu kadar çalışmadamda kendilerine yetecek kadar bir başarı da elde edilir.

Bana öyle geliyor ki bunların ağababalı var, bu işi de yüklü paralar karşılığında yapıyorlar, emin ağızlardan duymuşum ama elimde belge yok, zaten sonunda kendileri de o güruha katılacaklar, çünkü kişi sevdiğiyle beraberdir, ayrıca günah yerinde durmuyor, büyüdükçe sahibini küfre yaklaştırıyor, bir de bakıyorsunuz küfre gitmiş.

Behey zalimler Allah celle ve ala Kuran diye bir kitabı göndermiş,

Doğruyu yanlışı mühkem ayetlerle beyan etmiş,

Peyganber Kuranın uygulama şeklini üzerinde tatbik ederek yaşamış,

Bizim de bu konuda akıl yürütüp ictihat etmemizi teşvik etmiş.

Bazı müteşabih ayetler var, ecdadınız gelse anlaymaz, çünkü insanlık daha o tekamüle ulaşmadı, belki bizden sonraki nesilıer nasipleri kadar anlarlar.

Hal böyle olunca sen ne diye benim dinimle uğraşıyoysun?

Taşlanmak mı istiyorsun?

Linç edilmek mi istiyorsun?

Yüzüne tükürmeyi mi bekliyorsun?

Sen daha çoook beklersin.

Müslümanın dünyaya e ahrete bakan bin bir türlü işi var, size ayıracak zamanı yoktur. Müslüman müdahalesiyle değil “kahrınızla öleceksiniz” bunu da bilin.   

Vesselam.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir