Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1301 kez okundu.
Yazının Tarihi :   21 Ocak 2022 - 09:23:09

İslam Emirliği’ni tanımak lazımdır, elzemdir!

Büyüt
Küçült
İslam Emirliği’ni tanımak lazımdır, elzemdir!

Eyüphan Kaya

 


Ah Afganistan, vah Afganistan!

Bu gaddar dünya devletleri senden ne istiyor bir bilsem. Kendi topraklarında insanca yaşamaya çalışırken gelen vuruyor, giden vuruyor, tıpkı Kürdistan halkının yaşadığı sıkıntılar gibi.

Afgan Mücahitleri  Rusyaya karşı verdiği amansız mücadele dillere destanken, bir baktık Taliban hareketi adı altında başka bir hareket başladı, derken 20-30 yılda bu münasebetle kavga ve kargaşa devam etti.

*Benim çocuklarımdan birinin adı da Mücahittir, ismini Afgan mücahitlerinin kahraman duruşundan ve başarısından almıştık.

Babamın bir sözü var Amerikayi iki kelime ile tanıtıyor o da şu “Amerika fesattır” siyasetini ingiliz ve dolayısıyla siyonist düşünceden alan evanjelistler dünyayı yaşanmaz hale getirdiler.

Tabi bu zulme seyirci kalan İslam ülkelerinin yöneticileri de bu zulmün ortaklarıdır.

Öyle ya da böyle ABD Afganistanda defolduktan sonra bir daha yönetim müslümalarda kaldı. Evet kılık kıyafetiniz İslamı andırıyor ama yönetim tarzınız İslami mi olacak layt batıcı, ılımlı İslam mı olacak bunu zaman gösterir.

Şimdi dünya ülkeleri sizi tanımaya çalışacaklar, ama her biri sizden bir taviz isteyecek inşaallah prensipsiz kuru müslüman kızları durumuna düşmezsiniz.

Baksanıza kimi müslüman kadınlarını peyder pey soyup soğana çevirdiler; başını aç, kollarını aç, bacaklarını aç, göğsünü aç.. dekolte giyin bir de baktık ki çıplak iki kadın rikte döğüşüyor ve vatandaş Türk kızı ha Türk kızı deyip tezahurat yapıyor, vah ki ne vah!

İşte bu şekilde devletler de sizi yönetim açısından layt hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklar. Siz siz olun Farz ve Sünnetlerde  taviz vermeyin kimi devletler sizi tanır kimi tanımaz, o onların sorunudur.

Şunu unutmayın Sünneti bıraksanız fazlar tehlikeye girer, farz olanda fire verirseniz iman tehlikeye girer.

Başta islam ülkeleri olmak üzere dünya devletlerini İslam Emirliğini tanımaya davet etmeniz önemli, ama unutmayın “İslami yaşam endeksi”ne göre 150 devlet arasında yapılan sıralamada islam ülkelerinden endonezya ancak 33.sırada yer alıyor, gerisi siz düşünün.

Demem o ki kimi gayri müslüm dünya sizi daha rahat tanırsa şaşmayın.

Doğrusu sizin bu çağrınız üzerine ben de Türkiyeyi bu konuda öncü olmaya davet ediyorum.

Bilen biliyor Türkiye şu yanıbaşımızdaki melun İsrail devletini tanıyan ilk ülke olmuştur, o kusurunu telafi etme adına Afganistanı ilk tanıyan ülke olmasını bekliyorum.

Hani Hz.Hamzayı(ra) şehit düşüren Vahşi adında biri vardı, mümin olduktan sonra yalancı peygamber olan Müseyletül kezzabı öldürünce şöyle demişti “Bem cahiliye dönemimde en hayırlı adamı öldürdüm, iman ettikten sonra da en kötü adamı öldürdüm” işte bunun gibi kıssan hisse.

Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti tereddüt etmeden İslam Emirliği tanıması lazımdır, elzemdir.

Haydi bakayım Külliye iradesini ortaya koysun, TBMMde arkasında dursun.

Türkiyenin Afgan halkına yönelik  insani yardım konusundaki faaliyetlerini de takdirle karşılıyorum. İnşaallah bu çalışmasını Afganistan İslam emirliğini tanımakla taçlandırır.

Vesselam.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir