Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1701 kez okundu.
Yazının Tarihi :   14 Mart 2024 - 10:28:38

İstanbul’un geleceği için gözler Yeniden Refah Partisinde!

Büyüt
Küçült
İstanbul’un geleceği için gözler Yeniden Refah Partisinde!

Eyüphan Kaya

 

Ey Şehr-i azim İstanbul, bu çarpık sistemin pençesinde ayağa kalmak için çırpınan metropol şehir, 81 ilden insanımızın kontrolsüz göç sonucu taşındığı bu yönüyle bir mega köy… üzerimizde hakkın büyüktür.

 

Ey İstanbul, hırsızın var, arsızın var, mafyan var, acımasız zenginlerin var, bir de varoşlarında yaşayan mağdur sakinlerin var. Boşuna taşı toprağı altın dememişler, elhemdulillah hepsini de doyuruyorsun, ama sana emniyet ve huzur lazım, manevi bir atmosfer lazım, selam ve dua lazım.

 

Bazıları İmamoğlunu eleştirirken hani ne yaptı? diye eleştiriyorlar peki bir de bu döneme ne yapılmadı diye düşünürsek kaybedilen zamanın ve oluşan zararın ehemmiyeti daya iyi ortaya çıkmaz mı?

 

Anadoluda olduğu gibi İstanbulun da canına okuyan başta Ankara patentli ladini eğitim öğretimdir, iyi insan yetiştirmiyor ki İstanbulun değerini bilsin, alabildiğince para toplayıp hesapsızca harcayan insanlardan sıra İstanbulluya gelmiyor ki insanlar hakkettiği paya kavuşsunlar.

1908 yılında kurulan Fukaraperver cemiyeti hala yaşıyorsa, canlılığını koruyorsa, ta uzaklardan insanlar yardım için adını buraya yazdırıyorsa vay haline İstanbulum!

 

39 İlçesiyle sanki 39 il gibi iç içe girmiş vaziyette bir megalopolis olan bu ilginç yerleşim birimi dünyada var olan birçok ülkeden daha yoğun, daha fazla  bir nüfusu barındırıyor. Onun için İmamoğlu ile kaybedilen bu beş yılın telafisi dahi aciliyet kesp ederken  bir daha bu ili İmamoğluna teslim etmenin, buna bir katkı vermenin vebali ağır olur diye düşünüyorum.

 

Saygın bir siyaset adamı olan Murat Kurum gibi genç, dinamik, güvenilir ve sade bir insanın bu belediyenin başına geçme fırsatı varken Allahumahfizna Yeniden Refah Partisi’nin oylarıyla İmamoğlu tekrar bu şehrin başında kalırsa İstanbulun beli kırılır, 10 yılın verdiği zarar, ziyan ve zayiat 20 yılda telafi edilmez diye düşünüyorum.

 

Bu fırsat kaçırıldıktan sonra 100 Bin oy farkıyla olsa ne yazar, 10 Bin ile  olsa ne fark eder? Ama unutmayalım bunun vebalı ağır olduğu gibi buna katkısı olan partiyi İstanbul ensesinden tutar, ambalajlar, tarihin derinliklerine atar, tıpkı SP gibi.

 

Unutmayın ilk 5 yılda İmamoğlu ne kadar yanlış işler yapmışsa, ya da İstanbulda olması gereken hayırlı işlere mani olmuşsa hepsinin vebalıne Saadet Partisi ortaktır, hatta payın büyüğü onundur. Diyeceksiniz ki CHP SPye verdiği 10 vekille onu ödüllendirdi, ben de derim ki aslında onu içinde öğüttü ve yok etti.

 

Şimdi de Yeniden Refah Partisi birilerinin gazına gelip de SPnin yaptığı gibi İmamoğluna kendini teslim ederse şu anda yakaladığı havayı da kaybeder, o da bir süre duraksama sürecine girer ve baş aşağı düşer.

Bu millet artık lider falan tanımıyor, toplumda zaten on binlerce lider potansiyeli var, siyasetteki çakallar yüzünden aktif olarak siyaset sahnesinde yer almıyorlar, ama toplumu yönlendirenler yine  onlardır.

 

HÜDAPARın da oyları İstanbulda azımsanmayacak kadar vardır, partinin duyarlı yöneticileri kadirşinas davranıp İstanbul’da aday çıkarmaması takdire şayandır, bu karar bir basiret ve feraset örneğidir. Yeniden Refah Partisinden de aynı duyarlılığı halkın beklentileri adına talep ediyoruz.

Bunu söylerken sakın ola Ak partinin bu durumdan sorumlu olmadığını kabul ediyorum sanmayın, geçende bir yazımda “..lami cimi yok bu dağılmanın müsebbibi Ak partidir” demiştim, ama buna rağmen bağrımıza taş bağlayıp, “ya sabur” çekeceğiz, gelecek beş yılın İmamoğlunda kalmaması için ne icap ediyorsa onu yapacağız.

 

Evet 81 ilde adaylarınızla seçime giriyorsunuz, karşılıklı anlaşma olmayınca makul karşılanıyor, bence illerdeki ittifakı da il başkanlıklarına bırakın, her il, ilçe siyaseten olması gerek kararı alsın, adaysa aday, uzlaşmaysa uzlaşma, Kardeş kardeşe boğuşup meydanı başkasına bırakmayın! Derim, şayet İstanbul dışında tekrar bir uzlaşı mümkün değil diyorsanız, bari İstanbulda Ak parti için değil halk için bu hakkınızda feragat edin derim. Eğer bu kadarı düşünecek kadar vizyon taşımıyorsanız bu millete umut/alternatif bir siyasi parti olamazsınız, benden söylemesi.

Birkaç günlüğüne İstanbulda olacağım inşallah bu konuda da olabildiğince bazı temaslarda bulunacağız, “bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler” deyip teselli olalım şimdilik.

Ben olaya böyle bakıyorum, gerisi size kalmış, demedi demeyin.

Eyüphan Kaya

Strateji Uzmanı

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AİT DİĞER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir