Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu makale 1781 kez okundu.
Yazının Tarihi :   29 Mart 2024 - 10:18:36

Vatandaşlarımızı küçük düşürmeyin!

Büyüt
Küçült
Vatandaşlarımızı küçük düşürmeyin!

Eyüphan Kaya

Güya 12 yıllık zorunlu eğitimimiz var, ama ne yazık ki bu kadar uzun bir süre sonucunda inanç ve kültürü sağlam, şahsiyeti oturmuş, özgüveni yüksek vatandaş yetiştiremiyoruz.

Ä°ÅŸimiz gücümüz Kemalist sistemin millete dayadığı Türk u Atatürk, bunun arkasına sığınarak yalan yanlış bir Tarih, Ä°nanç ve Kültürümüzden uzak materyalist bir müfredat ve toplumun deÄŸerlerini içine sindirememiÅŸ, maaÅŸ mantığıyla sözde tedrisat yapan öğretmenler, itiraz etmek de biz gariban Kürtlere kalıyor,  bizi de devlet düşmanı ilan ediyorlar,  gel de ayıkla pirincin taşını, kimse demiyor ki:

Yahu devlet benim de bu yapılanlar neyin nesi?

Bu haksız sistemi kim bu halka dayatıyor?

Toplum mühendisliÄŸini yapıp bu halkı haksızlığa  karşı duyarsız  hale getirenler kim?

Zaman zaman sokak röportajlarını izliyorum vatandaşa İslami açıdan sorular soruluyor ve bunun üzerine vatandaşı suçlarcasına yorumlar yapılıyor.

İslamın ilk emri nedir?

Kelimeyi tevhit neye denir?

Sübhanekeyi okur musunuz?

Dört halifenin ismini sayar mısınız?

Fatihanızı okur musunuz?

Gusül abdestinin fazları nelerdir?

Peygamberimiz nerede doÄŸdu? nerede vefat etti?

İslamın şartları nelerdir? ..vs.

Peki bunları öğretmek kimin görevi? Bir de bunun üzerinde düşünebilsek iyi olmaz mı?

Kaliteli, bilinçli, bilgili vatandaş yetiştirmek devletin görevi değil midir? Zorunlu Eğitim gerekçesiyle çocuğumu benden alan eğitim sistemi yıllar sonra bir kof olarak bana teslim ediyor.

Evela 12 yıl zorunlu eğitim gençliğimize zulümdür, gençleri üniversite hayalleriyle oyalamak ayrı bir haksızlıktır, insanımıza onurlu bir yaşamın önemini kavratmamız lazım, Allah rızası için yaşamayı öğretmemiz lazım, daima bir şeyler öğrenme çabasını/hevesini kazandırmamız lazım.

Eski klasik medreselerde 12 yıl tahsil görüp 12 ilimden müntehi olan birisi öyle dolu dolu yetişiyordu ki edebiyle, ilmiyle bir köy, bir bölge üzerinde etkili oluyordu.

1949 Yılında Kahirede 160 ülke ile imzalanan Fullbrigh anlaÅŸması ile Talim Terbiyemiz Amerikanın güdümüne girmiÅŸ halen de genel hatlarıyla öyle devam ediyor, kimse demiyor ki, “Yahu bu ne esaret? Bu ne rezalet?”

Benim bildiğim kadarıyla Almanyada mecburi eğitim 9 yıldır, bu süre içinde

Alman Dili,

Alman Dini,

Alman Tarihi,

Alman Kültürü mecburi dersler olup 9 yıl boyunca öğrencilerin alım kapasitesine göre anlatılır diğer dersler ise öğrenci hangi ders seçtiyse ona göre yetişmiş olur.

Dolayısıyla 9 yıl sonra 9 Alman bir araya gelince %90 benzer şeyler düşünürler, hırsızlık, arsızlık onların aklına gelmiyor. Alam gibi Alman yetişiyor.

Bizim eğitim sistemimiz bu dört değerlerimizle de kavgalı, öztürkçe diye bir şeyin peşine düştüler sık sık yeni kelimeler türetiyorlar tek amaç İslamı, Osmanlıyı hatırlatan kavramları dilden çıkarıyorlar,

Dinimize mesafeli bir din kültürü ve ahlak bilgisi dersi var, son yıllarda nispeten bir düzelme var, ama yeterli değildir.

Tarihimizi yabancılar yazmış kahramanı hain, haini kahraman gösteriyor, bu ülkedeki iç huzurun bozulmasında en büyük sebeplerden biri T.C.İnkılap Tarihidir, o kadar ki içeriği çarpıtılmış bilgilerle dolu.

Kültürümüzü yaşamaktan hicap duyuyoruz. Okula giden yavaş yavaş açılıyor, alttan üstten soyunmayı bir başarı sayıyor. Bir de bakıyoruz ki bu soyunma ruhuna da sirayet etmiş, özüyle kavgalı bir hale gelmiş.

Aslında insanı insan eden bu dört değerdir, diğer dersler hayat sofrasında mezeden ibarettir. Fen ve Matematik öğretmenle kim adam olmuş?

Sen gel bu değerlere kapını kapat, sonra da vatandaş bir şey bilmiyor diyerek alay et, bu haktan reva mı?

Bir defasında bir taziyede bir hoca efendi fatihayı hızlı okuyup elini yüzüne götürenlere kızarcasına bir uyarıda bulundu, ben bu uyarıyı yerinde bulmadım ve mikrofonu alıp ÅŸu cümleyi kullandım “ben hazirundan özür diliyorum, biz size Fatihayı mı öğrettik ki, düzgün okumanızı bekliyoruz hakkınızı helal edin” dedim

Ben meslek hayatımda muallimdim, biz sınavlarda öğretmediğimiz konulardan soru soramazdık, doğru olanı da bu değil mi?

Ah ki ne ah! ne yapalım, devlet bu ladini sistemi önümüze yem olarak atıyor, biz de bu gıdadan aldıkça midemiz bulanıyor, ama buna dur da diyemiyoruz.

Bu çarpık sistemde yetişen vatandaşlarımıza şu soruyu bu soruyu sorarak onu küçük düşürmeye hakkımız yoktur. Biz vatandaşa ne öğretmişiz ki neyi soruyoruz?

Dert çok bu kadarla yetinelim.

Vesselam

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
YAZARA AÄ°T DÄ°ÄžER YAZILAR



tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir