2011 Hikmet Okuyar Şiir Ödülleri Dağıtımı Başladı
ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞÖHRETLER ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR'da, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında 14 - 21 Mayıs 2011 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi..
Ödül dağıtımları öncesinde ve sonrasında Şebinkarhisar’da devam eden heyelan tehdidi sebebi ve sorumluları tartışılarak konuşuldu.
Muhtarlarla, dernek başkanlarıyla, çobanlarla, esnaflarla, stk temsilcileriyle, gençlik temsilcileriyle, üniversitelilerle görüşmeler yapıldı.
Şebinkarahisarlı Muhtarlar, Vakıf ve Dernek Başkanları, İl Genel meclisi Üyeleri ve İlçe Özel İdare Müdürü ile Yöresel medya temsilcilerinin bulıuşması sırasında gündemle ilgili söz alan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar yaptığı veciz konuşmada 500 bin şebinkarahisarlının Şebinkarahisar Sevdasına tercüman olarak heyelan tehdidi ve Üniversite Gençliği sorunları başta olmak üzere; su yol elektrik üretim teşvik ve Kılıçkaya Barajı etrafındaki son durum gündemle değerlendirildiği için Vakıf Başkanı Avni İşçan ve Dernek Başkanı Yücel Kısa nezdinde tüm muhtarlara, dernek başkanlarına ve katılımcılara en kalbi duygularla ve Şebinkarahisar Türküsü duyarlılığında Şebingülü sunumlarıyla teşekkürlerini iletti.
Toplantıda bulunamayan okul yöneticilerine din adamlarına köy ve mahalle temsilcilerine de selamlarını gönderdi.
Şiir yazanlar şiir okuyanlar şiir müzik şarkı türkü sevenler çoğalsın özel yetenekli gençler bir adım öne çıkarılsın diye Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından yüzlerce Türkiye Sevdası, Karadeniz Sevdası isimli eserler Giresunlu Şairin Şiir Şenliği isimli kitap ile Hikmet Okuyar imzalı Köye Giden Mektup başta olmak üzere çok ünlü şiir, şarkı,türkü ve deyiş imzalanarak teşvik armağanı olarak verildi.
Türkiye sevdası projesi kapsamında ve Şebingülü ile Türkiye Sevdası etkinlikleri kapsamında Şebingülü Şiirleri ile
Afet Kırat, Bahri Çavuşoğlu, Cemile Düzgün, Emine Usta, Hasan Gencay, Zehra Yılmaz, Zübeyde Gökbulut’a;
verileceği bildirilen 2011 Hikmet Okuyar ŞEBİNGÜLÜ DOSTU ÖDÜLÜ;
Abdülkadir Güler, Ahmet Sargın, Yanık Ahmet Şahinoğlu, Alaeddin İkican, Ayşe Paslanmaz, Bekir Alim, Belkız Yıldız Erk, Cangül Büke, Cevdet Doğan Işık, Fedai Sedai Kavrık, Emine Pişiren, Gülay Abu, Gündüz Aydın, İlhan Yardımcı, İsmail Kahraman, Kelami Akdemir, Meral Can Uludağ, Muammer Baydere, Murat Duman, Mustafa Ermiş, Nevriye Uğurluel, Nevzat Bilgiç, Nihat Çelik, Öngün Yıldırım, Ramazan Kurt, Sabahat Gümüş, Sabiha Serin, Sadi Teltik, Sergül Vural, Şahabettin Kuzucular, Şükrü Öksüz, Tuğba Ağır, Tülay Sarayköylü, Tülay Dolu, Ünal Yıldırım, Zehra Birsen Yamak ve Zihni Arslan’a;
verileceği bildirilen 2011 Hikmet Okuyar ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ dağıtımına başlandı.
’’ Canım Ankara’m ’’ şiiri ile yarışmaya Ankara’dan katılan Cemil Yıldız’a 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü;
Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından şiir dostlarının huzurunda verildi. Birincilik Şeref Levhası, Türkiye Sevdası, Tesbih, Şebincevizli Fındık Helvası ve kalem verilen çam sakızı çoban armağanı türünden ödüller arasında yer aldı.
Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ödül dağıtımlarının ve eser tanıtımların uygun zamanlarda ve uygun mekanlarda sade törenlerle yapılacağını bazı ödüllerin de adreslere gönderileceğini bildirdi.
Şüsiyad Başkanı Okuyar; 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan eserlere arama motorları vasıtasıyla da uşalılabileceğini söyledi.
=
ORDU GÜZELLEMESİ
Aşkınla tutuşan düşer yollara / Mihmanın çok olur yazın can Ordu!...
Gönül bahçemizin gonca gülüsün / Aşığı del’eyler nazın can Ordu!...
Yüreğimi sana meydan eyledim / Gönlümü şen eyler hazzın can Ordu!...
Seni anlatmada aciz kalır söz / Karagöl’de yüzer kazın can Ordu!...
Yere düşürmezler onur, vakarı / Sadakat timsali tazın can Ordu!...
Yaylada kavrana basılır yağlar / Şen nağmeler çalsın sazın can Ordu!...
Yaz vakti fındığın harman yerisin / Güzeldir fistanın, bezin can Ordu!...
Unutursun orda gamı, kederi / Gönülden gönüle gezin can Ordu!...
Kim söz edebilir asil mayama? / İffet abidesi kızın can Ordu!...
İnsanlar ilinden kopar ne diye?... / Paslı bir ok gibi sızın can Ordu!...
Denize âşıktır erkeği, kızı / Kesilmek bilmesin hızın can Ordu!...
Burda bulmak mümkün Hakk’ın izini / Aşikar olur mu gizin can Ordu?...
Kotyora’dan şehrin çözülür gizi / Güzeldir her rengin, bozun can Ordu!...
Munistir bu şehrin halkının huyu / En büyük senettir sözün can Ordu!...
Bu şehirde beni çeken bir şey var / Meleşir bayırda kuzun can Ordu!...
Kanayan yarama vuslattır derman / Katığımdır hicran, hüzün can Ordu!...
Dalgalar denizle söyleşir durur / Güzeldir yamacın, düzün can Ordu!...
Kumru’ya kavuşsam hasretim biter / Soyunur libastan güzün can Ordu!...
Bahar geldiğinde dağda kar erir
Ordu’ya gidenler cenneti görür
Ay’ı kıskandırır yüzün can Ordu!...
===============================
ŞMYO öğrencilerinden Ardahanlı Müjgan Kayıkçı, Samsunlu Abdülkadir Altınbal, Erzincanlı Yeşim Koçyiğit, Çorumlu Sibel Afacan, İstanbullu Duygu Ayten, Çorumlu Cihat Erel, Sivaslı Yeliz Aydın, Giresunlu Ceyhun Erdem, Mersinli Selin Yüksel, Şebinkarahisarlı Fatih Bayoğlu ve Oğuz Ayaz; çam sakızı çoban armağanı türünden şiir güzelliğindeki armağanlarla Hikmet Okuyar tarafından tebrik edildiler.
Prof Dr.Ömer Saraçoğlu, Turgay Kekeç, Banu Kekeç, Recep Üstündağ, Tülay Ertürk, Çetin Turna, İmran Turna, Özlem Akkuş, Büşra Gür, Nurcan Gören, Semra Yılmaz Yıldırım, Mücahit Yıldırım, Süheyla Yılmaz Demiralp, Semanur Demiralp, Engin Soytürk ve Nuray Yanıker gibi şiir dostlarının katılımları ile gerçekleştirilen 2011 Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi; daha çok ilgi uyandırdı.Şebinkarahisar Kız Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Kınıklı Şair, Şiir Yorumcusu, Semra Yılmaz Yıldırım’a; Şebinkarahisar Otogarı’nda yolcuların şiirsevenlerin arasında ’’2011 Hikmet Okuyar Şiire Sevgi Şaire Saygı Ödülü’’ ile Türkiye Sevdası ve Gök Boncuklu Gümüş takılı deri bileklik verildi.
Serbest Şiir yorumları ile ünlü Güneygörenli Şiir Yorumcusu Nuray Bulduk Yanıker’e verilmesi kararlaştırılan ödül ile Türkye Sevdası, Türk Kahvesi, Şebingülü armağanları; Yaycı Köyü Dernek Başkanı Sabri Demiralp ile Şebinkarahisarlı Şiir Yorumcusu Arkeolog Süheyla Yılmaz Demiralp ve Vadi’nin Sesi Sitesi Sahibi Kadir Kılıç tarafından verildi.
Karacören, Diler, Toplukonak, Saraycık, Ekecek-Buseyit, Kınık, Bayramköy ve Köprübaşı halkı dahil olmak üzere tüm Köy ve Mahalle Muhtarları, öğretmenleri ve imamları şahsında hemşehrilerimize, Derneklerimizin eski ve yeni yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
Yöresel ve ulusal medyanın temsilcilerine, etkinliklerimizi baştan sona takdirle izleyen şiir müzik şarkı türkü dostlarına teşekkür ediyoruz.Telefonlarla maillerle arayarak ödül kazanan şiir dostlarını ve etkinliklerde şiire hayranlıkla sahip çıkan öğretmenleri ve öğrencileri ayakta selamlıyoruz.
Veda zamanı son dakika bir demet Şebingülü duyarlılığında, Şebincevizi kalitesinde, Şebincevizli Dut Pestili lezzetinde, Bizim Hikmet Dostları onuruna Şebinkarahisar Türküleri harmanında Kaval Ustası Ali Yolcubal ile birlikte bir mini konser veren Kemençe Ustası Orhan Çukurtaş’a da teşekkür ediyoruz.
Binlerce sayfa yüzlerce adet armağan olarak dağıtımını yaptığımız şiirler ve eserler yazma başörtüsü havlu tesbih şapka pantolon kazak tişört gibi armağanlar isimleri yazılanlar dışında isimlerini not edemedğimiz şiir dostlarına yaylalara dağlara obalara komşu illere ve ilçelere gönderildi.Hatta Şişli Belediyesine ait Halka Hizmet Aracı Kaptanı Ordulu Şiirseven kardeşimize de şiirseven yolcuların alkışları arasında teşekkür bağlamında çamsakızı çoban armağanı türünden '' Ordu Güzellemesi'' değerinde Türkiye Sevdası ile bir sürpriz armağan verdik.
Şüsiyad Başkanı
Benzer Haberler
Şebinkale şiir şenlikleri ve süper ödül töreni yapıldı..
Şiire Sevgi Şaire Saygı ilkesiyle;
25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI
25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI.. / Hikmet Okuyar ..... Şiir Şenliklerinin Şöhretler...
Türkiye Sevdası ile Emitt 2011 Turizm Fuarı
Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Eğitimci Şiir Yorumcusu Nevin Toygar Hazal,...
Kultur Sanat Haberleri
TümüUbeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene...
Ubeydullah Göktekin’den Söyleşi ve İmza Günü: “Düşün’sene D’üşüyorsun”
15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI...
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI EĞİTİM VE YAYIN DAİRESİ BAŞKANLIĞI 15. ULUSLARARASI TARIM ORMAN VE İNSAN...
Şiirleriyle Gönüllere Dokunan Müzeyyen Keskin'e Onur Belgesi
Edebiyat dünyasında kalemiyle kendine sağlam bir yer edinen, Amasya başta olmak üzere Türkiye’nin...
Türk Dünyası Yazarları Birliği İlk Kitap Fuarı Sona Erdi
TÜRK DÜNYASI YAZARLARI BİRLİĞİ İLK KİTAP FUARI SONA ERDİ../Müzeyyen KESKİN
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ...
27. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Yayınlandı.. * Türkiye...
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR
ŞEBİNKARAHİSARLI KUTSAL ŞAİR İMZA GÜNÜ YAPIYOR.. / Hikmet Okuyar...
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR
SEMANUR DEYİŞİNDE KİM NECE ŞAİRDİR.. / Hikmet Okuyar * ŞAİR ÖLDÜ ŞİİR BİTTİ Diyenler...
Bulancak Belediyesi Tiyatro Kulübü ilk oyunlarını sahneledi
Bulancak Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi Tiyatro Kulübü tarafından, Armağan Meyveci’nin...
Yazar Gökhan Akçiçek Kahramanmaraş’ta Ödül Aldı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 10/12/2023 tarihinde düzenlediği...
ÇILGIN ZAMAN YOLCULUĞU ÇOCUK OYUNU ÇOK BEĞENİLDİ
Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu minik tiyatroseverlerin karşısına “Çılgın Zaman...
Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme Gol’
Giresun yerel basınının tanınmış isimlerinden ve Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat...
ÜÇÜNCÜ MEKÂN FİLM GÜNLERİ YOĞUN İLGİYLE TAMAMLANDI
Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün devam eden Üçüncü Mekân Film Günleri sona...





