Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6422 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2022 - 09:00

Durmuş'tan Kaçan Demiryoluna Tepki !

Büyüt
Küçült
Durmuştan Kaçan Demiryoluna Tepki

Deva Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Onur Saldun DURMUŞ demiryolu güzergahı adına alınan karar ile Giresun Ak Parti Milletvekilleri ile birlikte yönetimini hedef aldı.

Durmuş yapmış olduğu açıklamada, son genel seçimde il genelinde Ak Partinin %53.57 oy alarak şehrimizi temsil edecek 4 vekil arasından 3 vekil hakkı kazandığını ancak vekillerimizin şehrimize mega projeler kazandıramadığını belirtti. Belli bir süredir güzergahı Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu-Trabzon olarak belirtilen bir projenin iptal edilip Erzincan-Bayburt-Çaykara-Of-Trabzon olarak Ulaştırma Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin şehrimiz açısından ve şehrimizi temsil eden vekillerimiz açısından başarısızlık olduğunu açıkladı. Bu şehrin insanı %53.57 oyunu Ak Parti'ye verdi ise ciddi yatırımların şehrimize de kazandırılacağına inandığı için verdiğini açıklayan Durmuş, maalesef iktidar temsilcilerinin şehrimize bu gibi mega projeleri kazandıramadığını, etkin olamadıklarını açıkladı. Ulaştırma bakanlığının 2053 hedefli toplamda 52 ili kapsayacak demiryolu projesinde dahi Giresun'un adının geçmemesi var olan iktidar ile iktidar temsilcilerinin sorgulanmasına yeteceğini ifade etti.

Durmuş, Giresun'un resmen üvey evlat muamelesine maruz kaldığını açıkladı. Son dönemde yaşanan limandaki gelişmelere rağmen Giresun'un bir liman kenti olduğunu, liman ile bütünleşen bir demiryolunu ağının bölgeye çok ciddi ekonomik güç katıp ticari hacmin artmasına yol açacağını vurguladı. Durmuş yapmış olduğu açıklamada Tirebolu üzerinden geçecek olan demiryolunun 3 şehre direkt faydası olacağını ancak alınan karar ile Bayburt-Trabzon illerinin faydalanacağını belirtti. Ayrıca Erzurum-Rize arasına yapılmak istenen demiryolu projesine de dikkat çekerek, bu projelerin tamamen siyasi projeler olduğunu ifade eden Durmuş, maksimum faydadan ziyade siyasi lobilerin aldıkları kararı seyrettiklerini ifade etti.

Ordu merkezde çevre yolunun yeni etapları ihale edilip başlarken, Trabzon'da demiryolu projesi onaylanırken Giresun Ak Parti milletvekillerinin tek başlarına iktidar temsilcisi olarak şehrimize ulaştırma adına neyi kazandırdıklarını sordu. 20 Yılı aşkın süren Dereli Eğribel Şebinkarahisar yol inşaatı ile Batlama vadisinde tamamlanmış 1.5 kilometrelik yolun bir başarı olamayacağını, şehrin gelişimi için mega projelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Durmuş ayrıca asıl güzergahın Samsun-Sarp sınır kapısı arasında olması gerektiğini, bölge insanının sahillerde yaşadığını ve şehirleşmenin sahil boyunca geliştiğini ifade ederek, Samsun'dan Sarp Sınır Kapısı'na kadar yapılacak bir demiryolu projesi ile birlikte 6 şehrin birbirine direkt bağlanıp hem ticari hem de ulaşım alanında çok ciddi katkılar sağlayacağını belirtti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir