Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10305 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Mart 2021 - 14:02

TİRDEF Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
TİRDEF Basın
TİRDEF Tirebolu Dernekler Federasyonu Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler Federasyonu kuruluşundan bu güne Tirebolu ve Giresun’un değerlerine sahip çıkmayı amaç edinmiştir.  

Bu amaçla başlatılan çalışmaları ciddi, titiz, hiyerarşiye ve belgeye dayalı olarak yürütmüştür, yürütmeye de devam etmektedir.  

TİRDEF Kuruluşundan bu güne Hüseyin Avni Alparslan’ın Kabrinin yerini tespit için her bilgi ve duyumu yerinde muhatapları ile görüşmeyi çalışma biçimi olarak benimsenmiştir. Dönemin TİRDEF Genel Başkan Vekili İsmet Rizelinin Hüseyin Avni Alparslan’ın Kabrinin Yeri noktasında 10 Temmuz 2017 ve 26 Temmuz 2017 Tarihlerinde Milli Savuma Bakanlığına Yaptığı Başvuru da kayıtlardadır.

Ayrıca TİRDEF Her yıl Düzenlediği “TİREBOLU KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ” Etkinliklerinde Tirebolu’nun iki değerini “UNUTMA UNUTTURMA” başlığı adıyla anmaktadır.   

Tirebolu Dernekler Federasyonu yaptığı tüm çalışmalarda genel etik kurallara uygun hareket etmektedir. 

Bu anlayış neticesinde TİRDEF Başkan Yardımcısı İbrahim Aydın'ın  Haymana’da yerel gazetede çıkan bir haberde Hüseyin Avni Alparslan’ın Mezar Yerinin Tespit edildiği yönünde bir haber olduğunu yönetim Kurulu Gündemine getirmesiyle 17.07.2020 Tarihinde Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF)  oluşturduğu bir heyet ile  Haymana ya gitmiş, Haymana Gazetesi Başyazarı  Sn. Yavuz Çiftçi, Milli park Müdürü Sn. Ömer Aygün, Haymana Belediye Başkanı Sn. Özdemir Turgut ile görüşmeler yapmıştır. Sonuç olarak Sn. Ömer Aygül beyin Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan 'ın mezar yerinin kesin tespiti yapıldığını beyanı üzerine Anıt mezar ve Şehitliğin yapılması için nasıl bir çalışma yapılacağı konusunda fikir alış verişinde bulunulmuş ve bu doğrultuda çalışmalar başlamıştır. 

TİRDEF Heyeti  22.07.2020 Tarihinde ikinci kez Haymana’ya giderek  Hüseyin Avni Alparslan’ın Haymana’da bulunan kabrinin şahadetinin 100. Yılında şehitlik ve anıt mezar olarak düzenlenmesi için TBMM ‘de Milletvekilleri Sn. Hasan Turan, Sn. Cemal Öztürk, Sn. Sabri Öztürk, Sn. Emine Gülizar Emecen, Sn. Necati Tığlı, Haymana Belediye Başkanı Sn. Özdemir Turgut ve Belediye yetkilileri, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğü ve diğer yetkililer ile istişarelerde bulunarak durumu kendilerine özetlemiş Tirebolu halkının beklentisini aktarmıştır. Yapılan görüşmelerde Sn. Milletvekilleri,  Haymana Belediye yetkilileri ile Milli Parklar Müdürlüğü ve diğer ilgili birim temsilcileri bu projenin TİRDEF tarafından gündeme getirilmesinin ve sahiplenilmesinin çok önemli olduğunu ve yapımı aşamasında her türlü desteğin sağlanacağının sözünü vererek Anıt mezar ve şehitlik çalışmasının 100. ölüm yıl dönümü olan 30 Ağustos 2021 tarihine yetişmesi için çalışacaklarını ifade etmişlerdir.

Bu gelişmeler Yerel basın aracılığı ile TİRDEF tarafından Kamuoyuyla da an be an paylaşılmıştır. Tirebolu Kaymakamlığı ve Tirebolu Belediye Başkanlığı TİRDEF heyeti tarafından ziyaret edilerek gerekli bilgilendirmeler de yapılmıştır.

Son günlerde Basında bazı emek hırsızı, emek sömürücüleri ve saygısız bazı kişiler Anıt mezar ve Şehitliğin açılışı töreni için Orman Genel Müdürlüğü, Milli Park Genel Müdürlüğü ve Haymana Belediye logosu ile hazırlanan davetiyeden, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Haymana Belediye logosunu çıkararak 

"Ankara Giresun Platformu Başkanı Ahmet Temur" ismi ile sosyal medya aracılığı ile 42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan Anıt Mezarı temel atma törenine davet gönderdiği anlaşılmıştır.  

Bununla da yetinmeyip, tören sonrası aynı isim ile nezaketsizliğini "Ankara Giresun Platformunca düzenlenen tören"   diyerek basına servis etmesi üzerine bu açıklama yapma gereği duyulmuştur. 

Sözde Ankara Giresun Platformu ve Başkanı Ahmet Temur’un Söz konusu çalışmaların içeresinde olmadığını ve bu çalışmanın hiç bir safhasında olmadığı halde Yavuz hırsız misali bir fayda sağlama maksadının anlaşılması üzerine bu saygısız tavrın kamuoyunun bilgisine araz edilmesi gereği hâsıl olmuştur.

Tirebolu’lu ve Giresunlu hemşehrilerimiz ile konu ile ilgilenen tüm tarafların bilgilerine arz ederiz.

Saygılarımızla,

TİRDEF



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir