BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Vali Dursun Ali Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi.

· 3 dk okuma
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı
1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Vali Dursun Ali Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi.
 
“Çalışanların en anlamlı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.
 
1 Mayıs;  çalışanların birlik ve beraberlik içinde demokratik ve sosyal haklarına sahip çıkmalarının simgesidir.
 
Millet olarak emeği ve alın terini kutsal kabul eden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzdan, işçinin ve çalışanın hakkını alın teri kurumadan verme kültürüne sahibiz. Sosyal adalet ve huzurun sağlanabilmesi ve sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından bu güzel geleneğimizi devam ettirerek gelecek nesillere aktarmada hepimize sorumluluklar düşmektedir.
 
İlimizde ve tüm Türkiye’de 1 Mayıs’ın toplumumuzdaki çatışmaların önlendiği, ayrıcalıkların ortadan kalktığı, bir arada barış içinde yaşama arzusunun perçinlendiği bir gün olarak bayram havası içerisinde kutlanması en büyük temennimizdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle bütün çalışanlarımızın Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve kazasız bir iş hayatı geçirmelerini diliyorum.”

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’da mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

"1 Mayıs günü, mücadele etmeden hakların elde edilemeyeceğini gözler önüne seren ve tek yumruk olmanın vurgulandığı bir gündür. Bu anlamlı günde, özellikle yoksulluğun ve işsizliğin giderek arttığı bu dönemde, emekçiler taleplerini gür bir sesle dile getirmelidir. Getireceğine benim inancım tam. Ülkemizde emekçilerimizin büyük sorunları var.

 

Giresun'umuzda da bildiğiniz gibi bu sorun daha da fazla. Böyle bir siyaset anlayışı içinde başarıya ulaşmak mümkün değildir. Bu durumun derhal önüne geçilmelidir. Biz Giresun Belediyesi olarak yaptığımız Toplu İş Sözleşmeleri ile işçi memur ayrımı gözetmeksizin çalışanlarımızın daha iyi bir yaşama kavuşabilmesi için olanak sağladık. Ve imkanlarımız doğrultusunda hep emekçinin yanında olduk. Çünkü biz şuna inanıyoruz; İnsan emeğine gereken değer verilmeli. Ben bu duygu ve düşüncelerle herkese işsizliğin sorun olmadığı bir yaşam temenni ediyor, başta Giresunlu emekçilerimiz olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum