BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 15°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem KOSGEB’ten Açıklama

KOSGEB’ten Açıklama

KOSGEB Giresun Hizmet Müdürlüğünün faaliyetleriyle ilgili açıklaması;

· 3 dk okuma · 3 okunma
KOSGEB’ten Açıklama

“KOSGEB’e proje bazlı destek programlarında (KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı ve Girişimcilik Destek Programı) yapılan başvuruları değerlendirmek üzere teşekkül edilen Değerlendirme ve Karar Kurulları; 2011 yılında 3, 2012 yılında 21 ve 2013 yılında 7 kez olmak üzere toplam 31 kez toplanmış ve 258 adet başvuruyu değerlendirmeye almıştır. Bu kurullarda toplam (yaklaşık) 7,7 Milyon TL destek verilmesi karara bağlanmıştır.

 

İlimizde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (UGE) Programlarına 922 kişi katılarak sertifikalarını almıştır. Bu programlardan mezun olan 165 adet girişimcinin iş planı, Değerlendirme ve Karar Komisyonunca uygun görülerek KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanmaya hak kazanmış, 7 adet iş planı ise desteklenmeye uygun görülmeyerek reddedilmiştir. Onaylanan iş planları kapsamında destek talep edilen giderlere (yaklaşık) 5,5 Milyon TL tutarında destek verilmesi karara bağlanmıştır. Girişimcilik Destek Programı kapsamında ilimiz, Türkiye genelinde 2012 yılı sonu itibariyle en çok destek kullanan onuncu ildir.

 

Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip işletmelerin ve girişimcilerin desteklendiği “Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı” ilimizde ilk kez uygulanmaya başlamış ve beş adet Ar-Ge Projesi ile bir adet Endüstriyel Uygulama Projesi için destekleme kararı alınmıştır. Projesini başarı ile tamamlayan bir adet işletmemiz, projesi kapsamında geliştirdiği ürünün imalatına başlamış ve yurtdışından gelen yoğun talebe istinaden tüm imalatını yurtdışı siparişlerine ayırmıştır.

 

KOSGEB’in Veritabanına kayıtlı 3.026 adet işletme mevcuttur ve bu işletmelerin 383 adeti fiilen destek programlarından faydalanmaktadır. Destek başvuruları onaylanan işletmelerimize bugüne kadar (yaklaşık) 3,9 Milyon TL tutarında destek ödemesi gerçekleştirilmiş/tahakkuk ettirilmiştir.

 

2011 yılı içerisinde ülkemizde yaşanan doğal afetler (özellikle sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) harp, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Acil Destek Kredisi programı hazırlanmıştır. İlimizde gerçekleşen 426 adet başvurunun içerisinde 375 adet başvuru uygun görülerek onaylanmış, 364 adet işletmemiz tarafından yaklaşık 33 Milyon Lira kredi kullanımı gerçekleşmiştir. Kredi faiz desteği kullanımında İlimiz, Türkiye genelinde üçüncü sırada yer almaktadır.

 

KOSGEB’in tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunulmaktadır ve başvurular elektronik olarak KOSGEB Resmi web sitesi adresinden (www.kosgeb.gov.tr) gerçekleştirilebilmektedir. KOSGEB Destekleri hakkında detaylı bilgilere resmi internet sitesinden, KOSGEB Çağrı Merkezinden (444 1 567) ve KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğünden ulaşılabilmektedir.




Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce