Duroğlulular Yola Çıktı
Giresun merkezin tek beldesi olan Duroğlu Beldesi ilçe olmaya hazırlanıyor. Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan konu hakkında İstanbul’da yaptığı çalışmalarda olumlu geçtiğini belirtti. Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesinde aynı zamanda Duroğlu Beldesind
Giresun merkezin tek beldesi olan Duroğlu Beldesi ilçe olmaya hazırlanıyor.
Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan konu hakkında İstanbul’da yaptığı çalışmalarda olumlu geçtiğini belirtti. Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Mahallesinde aynı zamanda Duroğlu Beldesinden olan Okyanus 34 Düğün Salonunda toplantı gerçekleştirirken Belediye başkanı çalışmalar hakkında bilgi verip destek istedi. Neden İlçelik sorumuza “3,500 nüfusumuz var geçen yıl yaptığımız bir çalışma ile bunu 5,000 çıkardık. Ancak hemşerilerimiz nüfuslarını geri almak zorunda kaldıkları için bu yıl tekrar çalışmalarımız hızlandırdık. Yaklaşık 3 ay önce başladık 9,500 e kadar çıktık. Eğer bunu 10,000 üzerine çıkarırsak ilçe olmak için Valilik vasıtasıyla İç İşleri Bakanlığımıza başvurumuzu yapacağız. İlçe olamazsak son günlerde gündemde olan büyükşehir şartlarına ilimiz Giresun uyuyor. Bunun şartı 300 bin nüfus, ilimizin toplam nüfusu 420 bin. 30 il büyük şehir olacağına göre Giresun 10 ncu sırada yer alıyor, Büyükşehir olunca beldeler kapanıyor o zaman bizim ilçe olma hayalimiz de yok olmuş olur. Eğer Duroğlu belediye olmazsa bu zaman kadar yapılan hizmetler heba olur. Bunu kimse koruyamaz. Ama ilçe olursak Kaymakam gelir Jandarma Karakolu gelir, polis, banka gelir. Hülasa birçok kamu binası gelir” diye düşünüyoruz. Gurbet elde yaşayan değerli insanlarsınız, Allah hepinizden razı olsun. Buralarda dernekler kurmuşsunuz. İstanbul’a gelince bu mekânlarda habihal ediyoruz. Başka memleketin derneklerine gidip çay içemeyiz, oturup muhabbet edemeyiz. Sevgili kardeşlerim aslında bizim amacımız sizlere tatillerinizi geçirmek için geldiğinizde hatta buralarda çalışıp çabalayıp, emekli olduğunuzda dönüp memleketime gideyim geri kalan ömrümü orada geçireyim dediğinizde sizlere daha güzel yaşayabileceğiniz bir Duroğlu için çalıyoruz” dedi.
Toplantıya GİRDEF Başkanı Fatih Kuloğlu, GİRFED Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akgün, GİRDEF Başkan Yardımcısı Öner Tosun, Bağcılar Göreleliler Derneği Başkanı Tayyar Aksu, 28 Giresunlular Derneğinden Yüksel Akkaya, Ahmet Kuru, Duroğlu Homurlu Derneği Başkanı Ümit Sarıyıldız, Duroğlu Demircili Derneği Başkanı Mustafa Karaahmet, Keşap Halkalı&Arnavutköy Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Yağlıdere Tekkeköy Derneği Başkanı Mustafa Öztürk Yardımcısı Salim Önal, Tirebolu Sekü Köyü Derneği Başkanı Nail Yılmaz, Giresun Merkez Pınarçukuru Derneği Eski Başkanı Hüseyin Konak, İşadamı İbrahim Karadeniz, Çakrak Köyü Eski Derneği Başkanı Abdullah Yılmaz, mekân sahibi Sanatçı Mustafa Karadeniz yine sanatçılar Ali Karadeniz, Sezgin Karadeniz ve Duroğlulu vatandaşlar katıldılar.
Benzer Haberler
Giresun’un Gururu, Dev Çotanaklar
Yeşil Giresun Belediyespor’da lig öncesi hedef,küme düşmemekti! Yeni hedef...
ÇANAKÇI DERESİNE 5.HES PROJESİ
TBMM Başkanlık Divanı üyesi ve CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Çanakçı deresi üzerine...
Sevginizi Vermediğiniz Öğrenciye Asla Bilginizi Veremezsiniz
“Okula bağış gönüllülük esasına dayanır. İyi bir iletişim dili ile Okul Aile Birliğini aktif hale...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





