BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem Demir alma vakti geldiyse zamandan.

Demir alma vakti geldiyse zamandan.

Demir alma vakti geldiyse zamandan Gazze'ye giden bir gemi kalkar limandan Değerli okuyucular, Bir gemi kalktı limandan Gazze'ye..... NATO'ya, BM'e hatta dünyaya, meydan okuyan bir İsrail'in …

· 5 dk okuma · 2 okunma
Demir alma vakti geldiyse zamandan.

Demir alma vakti geldiyse zamandan Gazze'ye giden bir gemi kalkar limandan

 
Değerli okuyucular,

Bir gemi kalktı limandan Gazze'ye..... NATO'ya, BM'e hatta dünyaya, meydan okuyan bir İsrail'in zulmü altında olan Gazze'ye gemi kaldırmak hiç de akıllı bir davranış olmasa gerek. Adamlar dünyaya meydan okuyor buralar benden sorulur, kimse beni hafife almasın diyor. Geçmişte bir askerimizi kaçırdılar başlarına misket bombası, fosfor bombası yağdırdım sizler yine sokaklara döküldünüz, bağırdınız çağırdınız ama ben dediğimi yaptım diyor.

Hafızalarınızı yoklayın, on onbeş yıl kadar önce televizyonlarda bir İsrail askeri bir Filistin'liyi tüfeğinin dipçiğiyle vurarak kolunu, bacağını, kaburgasını hatta kafatasını kırarak öldürdüğüne dünya şahit olmuştu. Hatırlayın çocuğunu kucağına alarak İsrail askerlerinin kurşunlarına vücudunu siper ederek öldürülen babayı, hatırlayın deniz kenarında yüzerken öldürülen Filistin'liyi.

Değerli dostlarım, bütün bunlar yaşanırken biz İsrail’le siyasi, ticari anlaşmalar yapmaktaydık. Galata port ihalesini vermekteydik. Avrupalı ülkelerde silah satma peşindeydiler. (PKK ya olduğu gibi) Müslüman Arap devlet yöneticileri ise tuvaletlerini altın kaplayarak altın tuvaletlere sıçma peşindeydiler halen de öyle. Bu ablukaya Mısır'da Ramallah kapısını kapatarak destek verdi,  vermeye de devam ediyor bir gemide Mısır'a kaldıralım bakalım gemiyi kim vuracak.

Adam size diyor ki, gelmeyin kardeşim sizi vururum.  Siz buna rağmen hayatında gemiye binip yüz mil açılmamış insanlarla gemiyi limandan kaldırdınız. Ne oldu? adam geldi sizi  vurdu sonuç dokuz şehit.

Peki, bu hareket sizce akıllı bir hareket miydi? bile bile silahsız olarak adamların kucağına gidiyorsunuz, ayrıca bir yaşında birde çocuk taşıyorsunuz. Böyle iş olmaz hemşerim. Oraya bu gemiyi gönderenler donanmayı da kaldıracaklar, yok olmuyorsa bu işi erteleyeceksiniz. Ne diyor İsrail, Sayın Türkiye başbakanının içinde olduğu gemide gelse batırırız. Ne olacak şimdi?

Televizyonlarda konuşmadan önce donanmayı İsrail açıklarına kaldıracaksınız, top namlularını İsrail'in üzerine çevireceksiniz ondan sonra başlayacaksınız konuşmaya. Türk askeri, Bosna’da, Afganistan'da, Pakistan'da, Irakta ve dünyanın her yerinde barış için görev yaptığı gibi Gazze'de de yapmalıdır.

Mavi Marmara gemisinde bulunan çeşitli ülke vatandaşı  insanların ülkeleri de,  zamanında Irak’ı işgal ederken düzen getireceğiz diyorlardı. Sevgi dostlarım şimdi Iraklı bacılarımızın karınlarında o ülkelerin piçleri var. Iraklı kardeşlerimiz çok büyük sınav vermekteler intihar etseler günah, kocaları karılarının beni vur bu utançla yaşayamam isteğini yerine getirip onları vursa günah, işte ıraklı kardeşlerimizi bu duruma getiren ülkeler şimdi başka hedefler arıyorlar.

Tüm denizciler bilirler ki, kimse denizlerde başına buyruk gezemez gideceği limanı, taşıdığı yükü, gemisinin şeklini, personel sayısını vs bildirir öyle hareket eder yükünü boşaltacağı limanın demir sahasına gelince liman kontrolü arayarak bilgi verir ve o limanın yönlendirmesiyle hareket eder. Peki, bizim gemi ne yaptı? (duyduklarımız doğruysa tabi) adamlar gemiyi çağırıyor, burası İsrail savaş gemisi bulunduğunuz sular İsrail'in güvenliği açısında deniz trafiğine kapalıdır lütfen rotanızı aşlok limanına çevirin getirdiğiniz yardımları biz kontrollü olarak Gazze'ye ulaştıracağız. Aksi taktirde sizi vuracağız diyor. Bu çağrı tabii ki hukuka uygun değil, uluslararası sularda yapılıyor ama adamlar diyor buraların Allah'ı biziz hadi yiyorsa itiraz et bakalım.

Siz bu çağrıyı duymanıza rağmen yolunuza devam ediyor size müdahale eden silahlı İsrail askerlerine sopalarla saldırıyorsunuz yok böyle bir şey. Bu kahramanlık değildir. Kahramanlık sürüsüne sahip olmak sürüyü kurda kaptırmamaktır. Müslüman uyanık olmalıdır.

Yani değerli dostlar, meydan öyle boş değildir sakın yazımı yanlış yorumlamayın. İsrail'in ablukasını öyle birkaç cemaatin, birkaç gözü pek insanın girişimiyle delemezsiniz. Bağırmayla çağırmayla bu işler olmaz. Evinizde ariel deterjan, sofranızda coca cola, kıçınızda kot üzerinizde lakoz, cebinizde marlboro ile bu işler olmaz.

Ne oldu her taraf süt liman ölen öldü yürekler yandı. İsrail’e bir kez daha dünyaya meydan okuma fırsatı verildi.

İsrail'in gemilerine Türk limanlarında pilotaj hizmetini askıya alsanıza, pasifte olsa bir eylem yapsanıza yapamayız, çünkü yapamayız sizde biliyorsunuz ki yapamayız. Bunun için ben ne Taksim'e çıktım nede sokağa evimde sinirden kafamı duvarlara vurdum.

Kimsenin, dünyayı şu içinde bulunduğu kriz ortamında meşgul etmeye hakkı yoktur. Sonuca yönelik hareket etmek gerekir. Dünyaya ciddi bir çağrı yapmak gerekir İsrail'in Gazze'ye denizden yaptığı ablukayı dünya, ya kaldırır ya kaldırır yoksa herkes gücünün yettiği yeri ablukaya alır. Sayın Başbakanımızın bu konuyu uluslararası platformlarda dile getirmeye devam etmesi, ilave olarakta İsrail’e askeri yaptırımlar dahil, bir takım yaptırımlar uygulaması gerekir. Ey Arap dünyası kafanızı kumdan çıkartma zamanı gelmedi mi daha ne bekliyorsunuz?. VEDA (Ayşe KULUN)Bu kitabı okumanızı rica ederim. 



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce