BORSA
BIST 100 14.141,65 %0,41
Altın 6.592,21 ₺/gr %0,59
Bitcoin $67.004 %2,87
Dolar 45,96 ₺ %0,04
Euro 53,36 ₺ %0,24
Sterlin 61,79 ₺ %0,23
Gümüş 109,79 ₺/gr %1,09
Ethereum $1.874,33 %5,08
İsviçre Frangı 58,17 ₺ %0,35
Kanada Doları 33,15 ₺ %0,16
Avustralya Doları 32,88 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,12
Çin Yuanı 6,78 ₺ %0,14
GİRESUN 21°C 6.592,21 ₺/gr 45,96 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa Gundem Gençlerimizi sigaradan uzak tutalım!

Gençlerimizi sigaradan uzak tutalım!

Değerli okuyucularım ; TÜRKİYE'de 19 Temmuz'dan itibaren umuma açık- kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının yasaklanmasının ardından, Kapalı mekânlarda sigara içme yasağı devam ediyor. Ama …

· 3 dk okuma · 3 okunma
Gençlerimizi sigaradan uzak tutalım!
 

Değerli okuyucularım;

TÜRKİYE'de 19 Temmuz'dan itibaren umuma açık- kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamüllerinin kullanımının yasaklanmasının ardından, Kapalı mekânlarda sigara içme yasağı devam ediyor. Ama bu yasağı takmayanlar da artıyor. Ne hikmetse sigara içme yaşı da günden güne aşağıya düşüyor. Bir şekilde başlayıp zararını gördükten sonra bırakmaya çalışanlar olduğu kadar merak ve özenti nedeniyle sigaraya başlayanların sayısı her geçen gün artıyor.

Özellikle okul çağında sigara içme bir moda haline geldi. Bu gençler paketle sigara alamadıkları besbelli. Evden getirme ihtimalleri de az. O halde tek bir yol kalıyor. O da sizin bildiğini gibi tek tek (dal) satılan sigaralar, yani açık sigara.

            Hani kanunda 18 yaşın altındakilere sigara satılmazdı? Bizim kanunlar sadece yazıldığı yerlerde kalıyorlar ne yazık ki.Öyle ya geçenlerde endüstri meslek lisesine yakın  mahalle bakkalına su almak için gitmiştim. O anda 15-17 yaşlarında okul formalı öğrenciler bakkaldan açık(dal) sigara istedi. Bakkal sahibide hiç tereddüt etmeden sigarayı verdi.dalı  0,50-0,75 krş  paketi ise 6,50 tl den başlayan fiyatlarla paketi 20 adet olan sigara tanesini yada halk tabiriyle dalını 0,50 kuruşa verse 20x0,50krş :10.00 tl Tatlı kazanç değil mi? Hem alan riske girmiyor, hem satan paket fiyatının iki katını kazanıyor. Bu arada  ufacık bakkalların nasıl ayakta kaldıklarını daha iyi anladım.

            Peki ne olacak bizim gençliğin geleceği. Hani devlet gençlerin sağlığını korumak için her türlü tedbiri alırdı? Hani sağlıklı nesiller yetiştirmek için gece gündüz atılan nutuklar? Bunlar sadece gösterişten ibaret mi? Okulların yakınındaki büfeler, bakkallar hiç mi denetlenmez? Merak ediyorum bugüne kadar 18 yaşın altındakilere sigara sattığı için ceza alan kaç kişi vardır?

            Bugün sigarayı rahatlıkla içen yarın esrara da eroine de alışır. Kimse  çocuğunun bile bile zehirlenmesini ister? Var mı böyle anne babalar? Yok ama duyarsız ve vurdumduymaz anne babaların sayısı çok. Hiç kimse kötü olmak istemez, ama benim çocuğum kötü alışkanlık edinecekse ben kötü olayım, açık sigara satanları ihbar edeyim daha mantıklı değil mi?

            Sayın Anne –Babalar, Yetkililer ve Belediye Zabıta Ekipleri! Bu kötü gidişe dur demek için daha ne kadar bekleyeceğiz? Çocuklarımızın ve Öğrenci kardeşlerimizin göz göre göre zehirlenmelerine daha ne kadar göz yumacağız.

Yarın bu çocuk ve gençlerin bizden intikamları daha acı olacak. Vakit daha çok geç olmadan canımız ciğerimiz çocuklarımızın canları ve ciğerleri yanmasın.

 

 Recep  Gündoğdu    

0544 2277 821

giresunhaber @ Hotmail.com





Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce