BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem Giresun gönüllülerindenAfyonkarahisar’a çıkarma
Kahraman

Giresun gönüllülerindenAfyonkarahisar’a çıkarma

Kocaeli’nde yaşayan Giresun gönüllüleri, milli mücadele Kahramanı milis Yarbay Topal Osman Ağa’nın ölüm yıldönümünde Afyonkarahisar’da bulunan Giresun Şehitliği’ni ziyaret ettiler.

· 3 dk okuma · Kahraman · 2 okunma
Giresun gönüllülerindenAfyonkarahisar’a çıkarma

Giresun Şehitliği’ni ziyaret ettiler

Kocaeli’nde yaşayan işadamı, bürokrat, akademisyen ve değişik meslek gruplarından kişilerin bir araya gelerek oluşturduğu Giresun Gönüllüleri grubu geçtiğimiz hafta sonu, Afyonkarahisar’a çıkarma yaptı. Giresun’un tarihini, kültürünü, geleneklerini ve göreneklerini yaşatmak, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek amacıyla belirli aralıklarla buluşan Giresun gönüllüleri, Giresunlular için büyük anlam ve öneme sahip Afyonkarahisar’a günü birlik gezi düzenledi.

Kocaeli’nin ilçelerinde yaşayan 45 kişilik Giresun gönüllüleri sabahın erken saatlerinde buluşarak bir otobüsle Afyonkarahisar’a hareket etti.Beş saatlik süren yolculuksonrası öğle saatlerinde zafer,termal ve kaymağın başkenti Afyonkarahisar’a ulaşan Giresunlusular, kısa bir dinlenme molasının ardından Büyük Taarruzu tüm yönleri anlatan şehir merkezindeki Zafer Müzesi’ni ziyaret ettiler. MüzedeBüyük Taarruzu anlatan rehberi can kulağı ile dinleyen Giresunlular, Atatürk baştaolmak üzere İsmet Paşa, Mareşal Fevzi Çakmak’ın odalarının bulunduğu Zafer müzesinde birsüre incelemelerde bulunarak günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.Müze önünde hatırafotoğrafı çektiren Giresunlular daha sonra rehber eşliğinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüktaarruzu yönettiği 1800 rakımlı tarihi Kocatepe’ye çıktılar.

BİZ YİNE GÖNÜLLÜYÜZ

Burada rehberin anlattıklarını pür dikkat dinleyen Giresun Gönüllüleri, Atatürk’ün anıtının bulunduğu zirvede, üzerinde “ Biz yine Gönüllüyüz” yazılı dev brandayı açarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.Zirvede bir süre incelemede bulunan ve tarihi siper ve top önünde anı ölümsüzleştiren Giresunlular buradan Giresun Şehitliğine hareket etmek üzere yola çıktılar.

GİRESUN ŞEHİTLİRİNE VEFA

 

Bir süre sonra Afyonkarahisar İscehisar ilçesi Doğanlar Köyü Dedesivrimevkiinde bulunan Giresun şahitliğineulaşan Giresun gönüllülerinin, şehit dedelerinin 94 yıl önce canını feda ettiği yerde duygu dolu anlar yaşadılar.Gönüllü olarak gittikleri Afyonkarahisar’da büyük taarruzda vatan için canını feda eden 14 Giresunlukahramanlar için saygı duruşu ve İstiklalMarşı ardındanda  Kur’an-ı Kerim okuyan Giresunlular, şehitlerin kahramanlıköyküsünürehberdendinlerken duygulandılar.Buradada “Biz yine gönüllüyüz” yazılı dev afişle, Vatan için seve seve canlarını feda etmeye hazırolduklarının mesajını veren Giresun Gönüllülerişehitlikziyaretininandından, şehit dedelerine vefa borcunu ödemenin huzuru ileKocaeli ’ye dönüş yaptılar.



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce