BORSA
BIST 100 13.965,65 %1,65
Altın 6.563,90 ₺/gr %1,02
Bitcoin $65.954 %2,09
Dolar 45,96 ₺ %0,04
Euro 53,36 ₺ %0,24
Sterlin 61,75 ₺ %0,31
Gümüş 108,54 ₺/gr %2,22
Ethereum $1.829,35 %4,66
İsviçre Frangı 58,05 ₺ %0,56
Kanada Doları 33,08 ₺ %0,37
Avustralya Doları 32,80 ₺ %0,61
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,03
Çin Yuanı 6,78 ₺ %0,23
GİRESUN 16°C 6.563,90 ₺/gr 45,96 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa Gundem KARAAHMETOĞLU; Başbakanın Yeni Terör Stratejisi

KARAAHMETOĞLU; Başbakanın Yeni Terör Stratejisi

Giresun Milletvekilimiz Selahattin KARAAHMETOĞLU Başbakan'ın yeni terör stratejisi'nin PKK ile ilişkilerin onarılması sürecine mi hizmet edeceğini ve terörle mücadelede CHP ve MHP'nin fikirlerine ihtiyacı olup olmadığını Başbakan'a sordu.

· 3 dk okuma · 3 okunma
KARAAHMETOĞLU; Başbakanın Yeni Terör Stratejisi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanması  için gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla.

 

Selahattin Karaahmetoğlu
Giresun Milletvekili

 

Uludure olayı ile ilgili olarak  Selahattin Demirtaş'ın, Genelkurmay  Başkanına yönelik sözlerine   BDP'nin terör örgütünce beslendiğini, ayakta kaldığını ifade ederek “Uşaklığını yaptığın terör örgütünde sana on koyun emanet etmezler" şeklinde yanıt vermiştiniz. Genelkurmay Başkanımızın PKK örgütü üyelerine terörist demek istemediğini de bu süreçte tüm kamuoyumuz duymuştur. Terör konusunda tarafların siyasi müzakereler ile çözüm araması elbette ki yöntemlerden birisidir. Terör örgütü ile mücadele ve siyasi uzantısı ile müzakere’den bahsetmeniz ardından kamuoyunda terörün ne şekilde bitirilebileceğine dair tartışmalar devam etmektedir. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ ise Öcalan, PKK ve BDP’yi muhatap alan üçlü bir müzakereden bahsetmektedir. Yaşanan Habur hadisesi, Oslo görüşmeleri ve MİT krizi bu görüşmelerin direk ya da dolaylı bir şekilde yapıldığını zaten göstermektedir.

  1. Önceden terör örgütünce beslendiğini, ayakta kaldığını ifade ettiğiniz şimdi yine PKKnın siyasi uzantısı olduğunu belirttiğiniz BDPnin, TBMMde hukuksuz şekilde temsil edildiğini, Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olmadığını da düşünüyor musunuz?
  2. Habur ve Oslo süreçleri sonrasında PKK terör örgütünün ne kadar samimiyetsiz olduğunu belirtmiştiniz. Şimdi, siyasi uzantısı ile yapacağınız müzakerelerde BDPnin samimi davranıp davranmadığına nasıl karar verebileceksiniz? Daha önceki müzakere süreçleri terör örgütünü zayıflatmış mıdır?
  3. Yönteminiz PKK ile mücadeleden çok Oslo süreciyle kopan zeminin yeniden onarılması hedefini mi taşımakta mıdır?
  4. Sizi BDP ile müzakereye bölgesel gelişmeler ve dış güçler mi zorlamaktadır?
  5. Terör örgütünün siyasi temsilcileri ile müzakere yürütme kararını alırken, Milletin oyları ile seçilen, terör örgütü mensubu olduklarına dair hiçbir karar olmadan cezaevinde tutuklu bulunan Milletvekilleri sizi rahatsız etmekte midir?
  6. PKKnın siyasi uzantısı dediğiniz BDP ile müzakere yürütürken, Türkiye Büyük Millet Meclisinin Ana Muhalefet Partisi CHP ve Muhalefet Partisi MHPnin de terörle mücadele konusunda fikirlerine ihtiyaç duyacak mısınız?




Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce