İftar çadırı Almanya'da kuruldu
Bağcılar Belediyesi Kazakistan ve Kırgızistan'da kurduğu iftar sofralarının ardından Almanya'da da iftar sofrası kurdu.
İftar çadırı Almanya'da kuruldu
Bağcılar Belediyesi Kazakistan ve Kırgızistan'da kurduğu iftar sofralarının ardından Almanya'da da iftar sofrası kurdu. Almanya’nın Hamm kentinde gerçekleştirilen iftar programına, başta gurbetçi vatandaşlarımız olmak üzere farklı etnik ve dini guruplardan çok sayıda kişi katıldı.
Bağcılar Belediyesi Kazakistan’ın Almaata, Çimkent ve Türkistan şehirleri ile Kırgızistan’ın Bişkek kentinde kurduğu iftar sofralarının ardından şimdi de Almanya’nın Hamm kentinde iftar programı düzenlendi. Hamm Belediyesi’nin Pauslus Kilisesi Pazar Meydanı’nda kurduğu etkinlik alanında düzenlenen iftar programına, başta bu şehirde yaşayan Türkler olmak üzere, değişik dini ve etnik gruplardan çok sayıda kişi katıldı.
Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger- Petermann’a teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sayın Başkana inançlara ve insanlara karşı duymuş olduğu engin hoşgörüsünden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Çağırıcı, Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Pezermann’a bir de ortak park projesi teklifinde bulundu. “Park bizden filler sizden” diyen Çağırıcı, Bağcılar’da kurulacak parka Hamm Büyükşehir Belediyesi’nin de şehrin sembolü olan fil heykelleri yapmasını istedi.
Programa, belediye başkanlığı döneminde Almanya iftarlarını başlatan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da katıldı. Kıyıklık yaptığı konuşmada özellikle barış ve kardeşlik vurgularında bulundu. Hamm Belediyesi ile Bağcılar Belediyesi’nin kardeş olduğunu hatırlatan Kıyıklık, “Dünyada savaşlar için çok para harcanıyor. Oysa ki barış ve dostluk için hiç para harcamaya gerek yok” diye konuştu.
Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann da yaptığı konuşmada, Bağcılar Belediyesi ile ilişkilerin, ortak çalışmalarla da iyi bir noktaya geldiğini vurguladı. “Dostluklarımız ebedi olsun” diyen Petermann, “İlişkilerimizin bu noktaya gelişinde büyük desteği olan Sayın Feyzullah Kıyıklık’a ve Sayın Lokman Çağırıcı’ya çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 200 bin nüfusu olan Almanya’nın Hamm kenti, Türkler başta olmak üzere farklı ülkelerden çok sayıda göçmenin de yaşadığı bir şehir. Sembolü fil olan Hamm, belediye özellikle Ramazan ayında Müslümanların etkinlik yapabilmesi için imkanlar sağlıyor. Hamm Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı için Aziz Paulas Kilisesi avlusunda oluşturduğu etkinlik alanında Müslümanlar bir ay boyunca iftar programları ve kültürel etkinlikler düzenleyebiliyor.
Benzer Haberler
İftar sofrası Kazakistan'da kuruldu
Bağcılar Belediyesi, Kazakistan'da iftar sofrası kurdu.
Orta Asya'dan Avrupa'ya iftar sofraları
Bağcılar Belediyesi geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında Kazakistan ve Almanya'da kurduğu...
İftar sofrası Bişkek'te kuruldu
Bağcılar Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Kazakistan iftarlarına Kırgızistan'ı da ekledi.
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





