BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 14°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem Karayollarında ve Köylerde Son Durum

Karayollarında ve Köylerde Son Durum

Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı ilimiz merkez ve ilçelerinde etkili olurken başta eğitim ve ulaşım olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

· 2 dk okuma · 1 okunma
Karayollarında ve Köylerde Son Durum

İlimiz merkez ve birçok ilçesinde eğitime ara verilirken yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan karayolları ve köy yollarında kar temizleme ve yol açma çalışmaları devam ediyor.

 

Dün gece saatlerinde  başlayan ve etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, Karadeniz Sahil Yolunu ulaşıma açık tutulması için Karayolları ekipleri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kar yağışı nedeniyle bu sabah itibariyle ilimiz genelinde 424 köy yolu ve Çanakçı, Güce, Bozat, Kovanlık, Aydındere ve Yavuzkemal- Kulakkaya Karayolları ulaşıma kapanırken Eğribel Geçidi ise ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu ulaşıma açık. Kapanan karayollarını ulaşıma açmak için ekipler çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

 

Yoğun kar yağışı ilimiz Merkezde 48 köy yolunun tamamını, Alucra’da 22, Bulancak’ta 53, Çanakçı’da 13, Dereli’de 29, Doğankent’te 9, Espiye’de 22, Eynesil’de 11, Görele’de 44, Güce’de 15, Keşap’ta 41, Piraziz’de 17, Şebinkarahisar’da 39, Tirebolu’da 42 ve Yağlıdere’de  19 olmak üzere il genelinde toplam 424 köy yolunu ulaşıma kapatırken kapalı köy yollarını açmak için Giresun İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 63 ekipten 46 ekip, kar mücadelesi çalışmalarını sürdürüyor.


Eğitime Kar Engeli Devam Ediyor


Gün boyu aralıksız yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk orta ve liselerde okullar ilimiz merkez ilçede ve Bulancak, Çanakçı, Doğanklent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap merkez, Piraziz, Şebinkarahisar ve Tirebolu ilçelerimizde yarında (12 Aralık 2013 Perşembe) tatil edildi.

 

Kar yağışının yoğun yaşandığı Dereli ve Yağlıdere ilçelerimizde ve Keşap ilçemizin köylerinde  ise okullar Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün süreyle tatil edilirken, kar yağışının etkili olmadığı Alucra ve Çamoluk’ta okullarda eğitim öğretime devam ediliyor.

 

Ayrıca kar yağışının etkili olduğu başta ilimiz merkez ve ilçelerimizde kamuda çalışan engelli memurlarda yarın için 1 gün idari izinli sayılacak.



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce