KURBAN BAYRAMI MESAJI
KURBAN BAYRAMI MESAJI Sonlu evrenin, sonsuz yaratıcının yaratıp, düzene koyduğu, Samanyolu galaksisinin Güneş sisteminin, Dünya gezegeninde yaşayan insanoğlu, zaman zaman gaflet ve dalalet içinde olmuştur. İnsanlık; …
KURBAN BAYRAMI MESAJI
Sonlu evrenin, sonsuz yaratıcının yaratıp, düzene koyduğu, Samanyolu galaksisinin Güneş sisteminin, Dünya gezegeninde yaşayan insanoğlu, zaman zaman gaflet ve dalalet içinde olmuştur.
İnsanlık; her dönemde nefsinin esiri olarak yaratılışına aykırı düşünce ve uygulamalarla, hemcinsini, hayvanları, bitkileri yok etmeye çabalamış, doğayı kirletmeye, yaşadığı dünyayı yaşanabilir olmaktan çıkarmaya devam etmiş ve etmeye de devam etmektedir.
Bütün canlılardan, doğadan, farklı üstün özelliklerle yaratılan insanoğlu, kendi gerçeği ile birlikte, gurur, kibir, bencillik sahibi önderlerince ilahi çizginin saptırılması değiştirilmesi ile bunalımlar yaşamış, yaşamaya devam etmektedir.
İnsanoğlu; gerçekleri hatırlatıcı elçilerle, yaşamını düzene koymasına vesile olan ilahi buyrukları tersyüz etmeye yönelmiştir.
Dünya’da şimdilerde; birçok din yanında ateisti, deisti ile yeniden zihinsel bunalım yaşamakta, din adına katliamlar yapılmakta, son din İslamiyet temsil edenlerince tersyüz edilmiş bulunmaktadır.
İslam dininin temeli; tek yaratıcıya ve onun elçisine inanmakla başlar, hak, adalet, eşitlik, doğrulukla, paylaşımı esas alır.
İslam’ın temel değerlerinin tersyüz edildiği, İslam ülkelerinin yakılıp yıkıldığı, yağmalandığı bir süreçte; kendilerine İslamcı denilen bozguncu, fasık, münafık İslamcılar, İslam düşmanı fesat şebekeleriyle dostluk içinde olmaya devam etmektedirler.
Tarih boyunca; alimlerince, yöneticilerince, güç sahiplerince zihinsel bozukluk içinde olanlarca gerçek amacından saptırılan, tersyüz edilen ilahi mesaj, gerçek iman sahiplerince ağır bedeller ödenerek, doğrular anlatılmaya devam edilmiştir.
İnsanlığın şer güçleri; bin yıldır İslam’ın temsilciliğini yapan Türkiye’nin dinci, cemaatçi tarikatçı kesimlerini devşirerek, İslam ilahi mesajını dünyevileştirmişler, İslam ülkelerinin yakılmasına, kardeşin kardeşi öldürmelerine neden olmuşlardır.
Türkiye; şer güçlerce, dinci ifsad edici, kimlik ve kişilik sorunu yaşayan ucubelerle fesat merkezine dönüştürülmüştür.
Bayram; sosyalleşmek, kendini bilmek ve insan olmaktır!
Bayramlar; toplumsal neşelerin ve sevinçlerin tadına varıldığı, paylaşıldığı, toplumsal birlik ve dayanışma duygusunun pekiştirildiği günlerdir.
Bayramlar; asırların şekillendirdiği dayanışma, barış ve sevgi duygularının en üst düzeye yükseldiği, kin, kırgınlık ve kavgaların sona erdiği, iç dünyamızı ışıtan, dostluk, barış ve neşe kaynağı, benliğimize işlemiş kutlu günlerdir.
Bayramlar; çocukların yüzlerinin güldüğü, oyun ve eğlence günleridir.
Allah ile kul/insan arasında; iletişim bağlarından olan ve toplumda paylaşımı dayanışmayı esas alan kurban kesimi de anlamlı günlerdendir.
Kurban bayramı; insan, toplum, doğa, çevre düşmanı fesat şebekelerine karşı bilinçlenmenin, gerçekleri bir kez daha hatırlama, anlama ve doğru çizgiye yönelmede uyanışın ve dirilişin bayramıdır.
Kurban bayramının; başta Türkiye olmak üzere, İslam dünyasının, gaflet, dalalet ve hıyanet içinde olanları, tanımalarına, bilmelerine, anlamalarına ve gereğine göre hareket etmelerine vesile olması temennisiyle, bayramınızı kutlar, sağlıklı başarılı mutlu günler dilerim.
Günün Sözü: Sevgi, adalet, paylaşım, özgürlük, yardımlaşma insanı yücelten değerlerdir.
Benzer Haberler
KURBAN BAYRAMI MESAJI
Nurullah AYDIN 14 Ekim 2013-ANKARA Sonlu evrenin, sonsuz yaratıcının yaratıp, düzene koyduğu,...
Kurban Bayramı Mesajları
Kurban Bayramı münasebetiyle yayınlanan mesajlar
İstanbul’daki Giresunlular, Giresun’daki Giresunlulardan...
İstanbul’daki Giresunlular, Giresun’daki Giresunlulardan Fazla! Yapılan bir...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





