BORSA
BIST 100 13.965,65 %1,65
Altın 6.557,87 ₺/gr %0,06
Bitcoin $65.648 %2,75
Dolar 46,07 ₺ %0,09
Euro 53,52 ₺ %0,21
Sterlin 61,97 ₺ %0,20
Gümüş 107,62 ₺/gr %0,06
Ethereum $1.844,58 %2,85
İsviçre Frangı 58,21 ₺ %0,11
Kanada Doları 33,16 ₺ %0,10
Avustralya Doları 32,86 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,26 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 12,54 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,03
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,10
GİRESUN 16°C 6.557,87 ₺/gr 46,07 ₺ 53,52 ₺
Anasayfa Gundem VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

Enerji Bakanı Taner Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

· 3 dk okuma · 2 okunma
VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi
Bu yıl 8.si düzenlenen ‘Horon ve Kemençe Günleri’nde, her yıl seçilen ‘Kemençe Ağalığı’na Bakan Taner Yıldız seçildi.

Trabzon’dan karayoluyla Görele’ye gelen Bakan Yıldız, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Horon ve Kemençe Günleri’ne katıldı. Beraberindeki heyetle akşam saatlerinde davul ve zurnalar eşliğinde şenlik alanına giren Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında “Türkiye’de 10 yıl içerisinde, bu ülkenin idaresine konan irade ile beraber, her şeyimizle beraber büyümeye başladık. Yalnızca ekonomiyle değil, yalnızca idareyle değil, yalnızca siyasetle değil. Aynı zamanda, beynimizle, gönlümüzle, vicdanımızla, basiretimizle, ferasetimizle, sağduyumuzla ve sezgilerimizle beraber büyümeye başladık. Bu obez bir büyüme değil. Türkiye her şeyiyle beraber büyümeye başladı. Hangi makamda olursak olalım; ister bakan, ister vali, ister belediye başkanı… Hangi makamda olursak olalım, doğru yapmak mecburiyetimiz var. Çünkü bizler doğru yaptıkça güçleneceğiz, yanlış yaptıkça zayıflayacağız. ”şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından yılın ‘Kemençe Ağalığı’na seçilen Bakan Yıldız, kendisine hediye edilen kemençeyi çalarak programdaki ilk kemençe sesinin duyulmasını sağladı. Efsane kemençeci Katip Şadi’nin kemençesiyle devam eden programdan ayrılarak Valiliğe geçen Bakan Yıldız, burada bazı açıklamalar yaparak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye’nin elektrik sorunun olup olmadığına ilişkin yöneltilen soruya, ülkenin elektrik sorunun olmadığı şeklinde cevap veren Bakan Yıldız, enerji sektöründeki hızlı büyümenin diğer sektörlerden daha hızlı olduğunu ve Türkiye’nin tükettiğinden daha fazla elektrik ürettiğine vurgu yaparak, “Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir rekoru kırıldı. 37.000 MW’’ın üzerinde bir enerji yapılanması oldu.” dedi.

Türkiye’nin bir enerji sorunun bulunmadığını söyleyen Bakan Yıldız, “Ancak büyüyen Türkiye, enerji tüketimde 1 yıl içerisinde %11,8 büyüdü. %11,8 bir yıl içerisinde büyümek; hele hele bir kısım Avrupa Birliği ülkelerle karşılaştırırsak, onların 7-8 yıllık büyümesine denk geliyor.” diye konuştu.

HES’lerle alakalı sorulan soruya cevap veren Bakan Yıldız, HES’lerin katkısının daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, bazı hoyratça çalışan müteahhitlerin de ikaz edilmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Karadeniz’deki petrol ve doğal gaz çalışmaları konusunda da gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Yıldız, “Karadeniz’de petrol varsa biz onu bulacağız, Karadeniz’de petrol yoksa biz onu bulamayacağız. İnatla ve sabırla çalışmalarımız devam ediyor. Bir kuyu 250 milyon dolar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda, uluslar arası firmalarla beraber yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde devam ediyoruz. Yani onların finansman koymasıyla devam ediyoruz. Bulursak kârı paylaşacağız. Bulamazsak zararı onlar alacak. Anlaşmamız böyle” şeklinde konuştu.

    

               

HORONAGA




Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce