BORSA
BIST 100 13.965,65 %1,65
Altın 6.563,90 ₺/gr %1,02
Bitcoin $65.954 %2,09
Dolar 45,96 ₺ %0,04
Euro 53,36 ₺ %0,24
Sterlin 61,75 ₺ %0,31
Gümüş 108,54 ₺/gr %2,22
Ethereum $1.829,35 %4,66
İsviçre Frangı 58,05 ₺ %0,56
Kanada Doları 33,08 ₺ %0,37
Avustralya Doları 32,80 ₺ %0,61
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,24 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,03
Çin Yuanı 6,78 ₺ %0,23
GİRESUN 16°C 6.563,90 ₺/gr 45,96 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa Gundem Yağcı; Yüzyılın Pedagojik Yanlışı ''Karma Eğitim''

Yağcı; Yüzyılın Pedagojik Yanlışı ''Karma Eğitim''

ŞuurluÖğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basınbildirisi yayınlayarak; ''4+4+4'lü yeni model Milli Eğitim Komisyonu'ndangeçti. Hükümet üyeleri dahil her kafadan bir ses çıkıyor. Ama nedense karmaeğitim hiç sorgulanmıyor'' dedi.

· 3 dk okuma · 2 okunma
Yağcı; Yüzyılın Pedagojik Yanlışı ''Karma Eğitim''

YÜZYILIN PEDAGOJİKYANLIŞI  “KARMA  EĞİTİM”


 
ŞuurluÖğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basınbildirisi yayınlayarak; ''4+4+4'lü yeni model Milli Eğitim Komisyonu'ndangeçti. Hükümet üyeleri dahil her kafadan bir ses çıkıyor. Ama nedense karmaeğitim hiç sorgulanmıyor'' dedi.

ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI şunları söyledi: “Türkiye'de çağdaşlıkkompleksiyle 1973'te yürürlüğe konulan Milli Eğitim Temel Kanunu'nun “Okullardakız ve erkek karma eğitim yapılması esastır” şeklindeki 15. maddesi gereğince39 yıldır uygulamada karma eğitim.

Örnek aldığımız Batı'da yıllardır karma eğitim sorgulanıyor ve son on yıldır busistemden ayrılma trendi yaşanıyor. Batı dünyası bugün “yüzyılın pedagojikyanlışı” olarak değerlendiriyor, karma eğitimi.  Kaynaklar New York'ta bugün çok sayıda devletokulunun tamamen kız-erkek ayrı eğitim verdiğini; Chicago, Dallas, Seattle veWashington 'da kız-erkek ayrı sınıflarda okuyan devlet okullarının bulunduğunugösteriyor.

ABD'de okul yönetimi, öğrencinin başarısını olumlu etkileyeceğini düşündüğünde,istediği derslerde kız-erkek ayrı eğitim verilmesine karar verebiliyor. Almanya,İngiltere ve ABD'de yapılan araştırma sonuçlarına göre, kız ve erkek okullarınınbaşarı oranı, karma eğitim yapan okullara göre daha yüksek.

Karma eğitimin zararları ise say say bitmez. Özellikle Doğu veGüneydoğu'da aileler kızlarını “karma eğitim”den ötürü okula göndermekistemeyebiliyor.

Karma okullara giden kızlar “nasıl göründükleriyle”, sadece kız okulunagidenler ise “nasıl bir öğrenci” oldukları ile daha çok ilgileniyor.Öğrencileri meşgul eden eğlence, kavga, suç işleme, vakti boşa harcama, tacizve gebelik gibi olumsuzlukların ayrı eğitim veren okullarda en aza indiğigözleniyor.

Batı'da “karma eğitim”in geldiği noktaya dair sonuçlardan söz etmek istemiyorum.Mide bulandıracak cinsten her biri. Ama maalesef ülkemizde de liselerimiz aynı“sonuç”lara doğru sürükleniyor. Sistem, ergenlik çağındaki kız ve erkeklerdehedef sapmasına yol açıyor, öğrenci dersler yerine karşı cinsle ilgilenmeyebaşlıyor ve ahlakî yozlaşmaya zemin hazırlıyor.

Meclis'e tavsiyemiz şudur:  “Karma eğitimmutlaka zorunlu olmaktan çıkarılmalı. İsteyen veli daha önce olduğu gibi çocuğuna ayrı eğitimaldırabilmeli.”



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce