BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 15°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem Yağcı ''Suriye'ye Yaptırım''

Yağcı ''Suriye'ye Yaptırım''

Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak:

· 3 dk okuma · 1 okunma
Yağcı ''Suriye'ye Yaptırım''
“İSRAİL'E KARŞI GÜVERCİN, SURİYE'YE KARŞI ŞAHİN”
 
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: “Türkiye'nin Suriye'ye karşı aldığı 9 maddelik yaptırım paketi kararı tartışmaları da beraberinde getirdi. Türkiye'nin, Mavi Marmara yardım gemisine saldırarak 9 vatandaşımızı katleden İsrail'e karşı aldığı yaptırım kararları ile Suriye yönelik açıklanan paket arasında büyük bir dengesizlik var. Türkiye'nin, masum vatandaşlarımızı katleden ve bunun için özür bile dilemeyen İsrail'e yönelik aldığı yaptırım kararları Suriye'ninki yanından devede kulak kalıyor. Gazetelerin haberine göre, Türkiye, vatandaşlarını katleden İsrail'e karşı güvercin olurken, Suriye'ye karşı şahin kesiliyor. Suriye'ye karşı açıklanan paketle kıyaslandığında İsrail'e karşı yapılanların, yaptırım olup olmadığı bile tartışılır hale geliyor” dedi.
 
“ABD VE İNGİLTERE YAPTIRIMDAN MEMNUN”
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Recep Yağcı, “Türkiye'nin Suriye’ye ilişkin açıkladığı yaptırım paketi en çok emperyalist ABD ve İngiltere'yi sevindirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı sözcüsü Tommy Vietor, Türkiye'nin Suriye halkına yönelik Esed rejimi tarafından uygulanan vahşet ve şiddete karşı “LİDERLİK” gösterdiğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın, Suriye krizinin başlangıcından bu yana Başbakan Erdoğan'la gerçekleştirdiği yakın koordinasyonu sürdüreceği de kaydedildi. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de, Türk hükümetinin Suriye'ye yaptırımlar uygulama kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Peki, referandum yapılarak Türk halkına memnun olup olmadığı soruldu mu? Hodri meydan hadi sorun ve hak ettiğiniz cevabı görün” dedi.
 
YOKSA  “ONE MİNUTE”  BİR HEDEF SAPTIRMACA MIYDI?
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Recep Yağcı, “Türkiye Mavi Marmara baskınından sonra özür dilemeyen, ve tazminat ödemeyen İsrail'e yönelik yaptırım kararları almış, ancak halen İsrail'e karşı ekonomik ve siyasi olarak bir yaptırım uygulamış değil. Bunun tam tersi bir şekilde Türkiye ve İsrail Arasındaki ekonomik ilişkiler günden güne daha da artıyor. Son verilere göre, Ocak-Ekim 2011 döneminde, İsrail'in Türkiye'ye ihracatı 1.6 milyar dolara ulaşırken, Türkiye'den ithalatı 1.86 milyar dolar çıktı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre İsrail'in ihracatında yüzde 41'lik, ithalatında ise yüzde 25'lik bir büyüme sağlandı. Bu nasıl ONE MINUTE? Yoksa “one minute” sözü İsrail’e söyleniyor, faturayı ise Suriye mi ödüyor?” dedi”. 
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Recep Yağcı, “Türk dış politika gemisi doğru rotadan ayrılmış, emperyalizm ve siyonizmin dümen suyuna girmiş görüntüsü vermektedir. Bu gidişatın, ülkemiz, insanımız ve inancımız açısından  vahim sonuçlar doğuracağı muhakkaktır” dedi.


Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce