Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8071 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   15 Ocak 2011 - 13:32

GİRESUN SEVDASI kitap olacak. / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
GİRESUN SEVDASI kitap olacak. / Hikmet
Sisdağı Yayla Şenlikeri, Görele Kemençe Günleri, Hikmet Okuyar Giresun-Atapark Şiir Etkinlikleri, Dereli Kümbet Yayla Şenlikleri, Giresun Geceleri, Bektaş Yayla Şenlikleri,Şebinkarahisar Turizm Ve Kültür şenlikleri, Giresun Fındığı ile Şebincevizi,

GİRESUN SEVDASI kitap olacak. / Hikmet OKUYAR

Sisdağı Yayla Şenlikeri, Görele Kemençe Günleri, Hikmet Okuyar Giresun-Atapark Şiir Etkinlikleri, Dereli Kümbet Yayla Şenlikleri, Giresun Geceleri, Bektaş Yayla Şenlikleri,Şebinkarahisar Turizm Ve Kültür şenlikleri,  Giresun Fındığı ile Şebincevizi, Kolbastı ile Raziye, Eğribel Tepesi, Aksu Şenlikleri, gibi sayısız konu başlığı ilgi alanımda bulunurken Şebinkarahisar'da tertiplediğimiz '' Şebinkarahisar '' konulu Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nın ardından Özellikleriyle Güzellikleriyle Giresun ve İlçeleri  konulu Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması gündeme taşınmış yarışma sonunda fevkalade güzel neticeler alınmıştı. Giresun Konulu Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda Nevşehirli Dr Nedim Uçar meşhur Giresun'da Günbatımı isimli eseri ile Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanmış ödülü de geçtiğimiz yıllalarda 13 Şubat Görele'in Kurtuluşu etkinlikleri münasebetiyle İstanbul  Haldun Alagaş Tesislerinde verilmişti.Şebinkarahisar Sevdası isimli proje çalışmamı tamamladıktan sonra Giresun Sevdası projesine başlayacakken sel deprem heyelan ekonomik kriz eserin ertelenmesine sebep oldu.
 
Fakat Giresun Sevdası düşüncemizi de hep canlı tuttuk.
 
Giresun'da Günbatımı isimli eserin bestelenmesini arzularken Gaziantepli Şair Bestekar Erol Güngör  eseri bestelediğini bildirdi.

Giresunda Günbatımı isimli eseri defalarca uygun mekanlarda yayınlamış, esas yayını da hazırlıklarını sürdürdüğümüz GİRESUN SEVDASI isimli eserimizde gerçekleştireceğimizi; Giresunlu aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, müzisyen, bestekar, saz ve ses sanatçısı, fotoğraf sanatçısı, karikatürist, ressam ve sanatsever şiir dostlarımızla  hemşehrilerimizle paylaşmıştık.

Giresun Sevdası; özlemlerin, heyecanların, anıların, güzellemelerin harmanı olacak.
 
Eserde Giresunlu şiir dostlarına Giresun dostu sanatçılara yer verilecek.
 
Yeşil Giresun ve ilçeleri eseri ile yıllarca Alucra başta olmak üzere Giresun İlçelerinin tanıtımına sosyal kültürel ekonomik canlanmasına öncülük eden Recep Akın - Gökhan Akın gerçeğini asla gözardı etmiyeceğiz.
 
Üstadlar Kasım Yağcıoğlu ve İhsan Tekoğlu ve Hüseyin Hüsnü Tekışık tarafından Alucra Çamoluk Şebinkarahisar üçgeninde ve Kelkit Vadisi'nde billurlaştırılan Gönül Birliği uğraşlarını kesinlikle unutmayacağız.
 
Tüm engellemelere rağmen köylerin muhtarların gençlerin sanatçıların sporcuların özelliklerin güzelliklerin öne cıkmasını gerçekleştirme başarısını göstererek Alucra ile sembolleşen yayıncı ve fikir adamı Oktay Ergün'ü anılarıyla yaşatmaya devam edeceğiz.
Eğribel'in ötesi, berisi de Çobanlar çeşmesi başında aşıklar ozanlar şairler şiir yorumcuları buluşmasında belirttiğimiz gibi Eğribel'in ötesi de berisi de ilgi alanımızda olacak..1945-1985 yılları arasında Bektaş Ağası ünvanın koruyan Çemiçci Gözesi belgeseli ile kendimize gelip '' bizden önce buralarda ayak izleri yoktu..'' demeden Hasan Ali Yücel, Mehmet Emin Yurdakul, Can Akengin, Hasan Tahsin Okutan, Mehmet Hayri Akyüz, Mehmet Emin Ertem, Vahit Kaya, Hüseyin Toygar, Murat Akyüz, Nurhayat Sakarya gibi canları; Coşkun Ertepınar'ları da var sayıp anımsayarak; Harika Ufuk, Sabiha Serin, Cemile Düzgün, Gülay Abu, Hasan Gencay, Ömer Özkurt, Özkan Yıldırım, Muammer Baydere, Nevin Konuk, Melahat Ecevit,Fatma Uçarlar, Gülşen Kaval, Ahmet Sargın, Osman Yüksel, Salim Gülbahçe, Nuh Şahin, Radife Şen Kayaoğlu, Nuray Yanıker, Yakup Sarıkaya, Mehmet Yüksel, Uğur Bilgi, Şaban Karakaya, Aşık Mecburi, Çamoluklu Mansur, Hayrettin Günay, Ahmet Bilge, Nihat Öztürk, Nihat Çelik gibi şiir dostlarını Aksu'nun doğduğu mekanlarda şiirlerle yaşatarak Giresun Sevdası isimli eseri şekillendirmeye devam ediyoruz.
Yayın hazırlıkları devam eden ve yayınını Dünyaca Ünlü Gizemli 2200 Rakımlı Eğribel Tepesi'ndeki Çobanlar Çeşmesi başında kararlaştırdığımız Giresun Sevdası isimli eserde; Ahmet Kaçar, Seyfullah Çiçek, Murat Doludizgin, Hayrettin Günay, Fatih Aydın, Fatma Soydan, Çamoluklu Mansur, Fatma Arık Pampal, Nermin Yılmaz Budakoğlu, Filiz Bayrak, Nurettin Bay, Bayram Kantar, Osman Ünal, Mustafa Ustaoğlu, Rızvan Alkan, Aşık Kuzkaya şiirleri de olacak ; Şebingüllü Alyazmalı, Yasin Yeşil, Alim Avcı, İsmail Şenol, Gürsel Ekinci, Engin Ayar, Yücel Başaran,Muzaffer Gürçay, Lokman Yıldırım ve Emine Usta şiirleri de olacak.
Piraziz'den Eynesil'e, Tirebolu'dan Çamoluk'a uzanan coğrafyada yetişen şiir müzik beste şarkı türkü saz ses alanında özel yeteneği olan gençleri ustalarla buluşturup Giresun Sevdası isimli Tanıtım Turizim Kültür Sanat Eseri ile kaynaştırarak sanatseverlerin beğenisine arz edeceğiz.
 
Giresun Sevdası isimli eserde; şiirlerine yer verilen sanat dostlarından ücret talep edilmiyecek; deyişleri, Giresun Sevdası güzelliğinde Giresun merkezinde ve ilçelerinde ya da  değişik illerde  gerçekleştirilecek etkinliklerle sergilerle forumlarla imza günleri ve şiir sohbetleriyle tanıtılacaktır.
 
Giresun Sevdası isimli Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri tanıtım sayfalarında şiirleri ile yer almak isteyen Giresun dostu aşık ozan şair şiir dostları; arşivlerindeki şiirleri ya da yazacakları Giresun ilçeleri  ve Şebingülü ile ilgili güzellemeleri
hikmetokuyar@hotmail.com  adresine gönderebilirler.
 
 
Şebingülü sunumlarımızla
 
Selam Sevgi Saygı
 
Hikmet OKUYAR



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir