Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7055 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2010 - 14:26

KIRKLARELİLİ BİLGİÇ ŞAİR ve GİRESUN / Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
KIRKLARELİLİ BİLGİÇ ŞAİR ve GİRESUN / Hikmet
KIRKLARELİLİ BİLGİÇ ŞAİR ve GİRESUN / Hikmet OKUYAR

2010 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Kırklarelili Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Eğitimci Şair Şiir Yorumcusu Müzisyen Hasan Öztürk, Şair Hikayeci Gazeteci Hatice Opak Bilgin'in ödüllerini teslim etmek; Kırkşader Şiir Etkinlikleri vesilesiyle Kırklareli'inde buluşan Trakyalı Şiir Dostları ile buluşup onları eserleriyle daha yakından tanımak için Kırklaeli'ne gittiğimde birkaç mutluluğu birlikte yaşadık.
Sahiplerine yerinde teslim dediğimiz Ödülleri, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti merkezinde Cemiyet Başkanın ve baş danışmanlarımdan Şebinkarahisarlı Eğitimci Şiir yorumcusu ve Fotoğraf Sanatçısı Nevin Hazal'ın huzurlarında teslim ettik.Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası armağanları ile çarşı pazarı dolaştık esnaf ziyaretlerinde bulunduk.

Kırkşader Şiir, Müzik, Şarkı ve Türkü Etkinliği'ne katılan Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili şair, şiir yorumcusu, aşık, ozan, bestekar, müzisyen ve ses sanatçısı dostlarla Türkiye Sevdası güzelliğinde tek tek tanışma selamlaşma şansına sahip oldum.. Mutluluk duydum.
Proğramı baştan sona şiir yorumcusu sunucunun da çok özel katkılarıyla şiir gibi izledik, dinledik.

Bire bir görüşmelerimizde çok yararlı şiir sohbetlerimiz oldu birkaç dakikalık bile olsa.

GURBET ÖMRÜNÜ YESE ... isimli Giresun şiiri :

Bulancak, Tirebolu, kıyılar sandal dolu,
Gönüllü Alayı' nı, kucaklar Anadolu...
Keşap ile Espiye, Trabzon yol üzeri,
Karadeniz coşunca; şaşırdım sağı solu...
Eynesil ve Görele, Dereli ' den Alucra,
Nice dönemeç geçer, meydan okur dağlara.
Dağlar oralı değil, geçitler kapanınca,
Tekrar elini verir, Şebinkarahisar ' a...
Giresun sevdası bu!..Fındık ile çekilir,
Sıla ateşini O, fındık ile söndürür,
Gurbet ömrünü yese, Giresun ' lu dertlenmez,
Tabutla bile dönse, mezarında sevinir... ''

diyerek dillendirdiği sayısız memleket şiiri olduğunu bildiren Kırklarelili Memleket Şiirleri Şairi Nevzat Bilgiç'in Türkiye Sevdası ile yakından ilgilendiğini bildirerek projeye katkıda bulunmak için benimle tanışmak istediğini; Şebinkarahisar Kelkit Vadisi Giresun Yöresi ile Şebincevizi, Şebindutu, Giresun Fındığı, özellikle de Ş e b i n g ü l ü ile yakından ilgilendiğini öğrenince böyle duyarlı bir şair ile tanışmaktan kıvanç duyduğumu ifade ettim.

Nevzat Bilgiç kimdir? sorusuna;

'' 1941 Kırklareli doğumluyum. Eğitim ve ihtisasım sırası ve sonrasında Planlama ve Denetleme alanında 40 yıl güzel Türkiye'mizde çalıştım..On yıldır emekliyim.Evliyim, çocuk ve torunlarım var.Hesap kitap bölümünü kapadım.Şimdi okumaya bıkmayan bir insan olarak hem okuyup hem de gördüğünüz gibi birseyler yazmaya özen gösteriyorum.

Bu amaçtan hareket ile bu güne kadar;

1-Kırklareli'ne Şiirler,

2-Edirne'ye Şiirler,

3-Sıla Benim Gurbet Benim - Memleketim'e Şiirler ,

4-Sakarya'ya Şiirler

İsimli kitaplarımı kendi olanaklarım ile yayınlayabildim.

Beşinci kitabım şu anda baskıda.

Destek bulabildiğim takdirde enaz beş kitap daha yolda . .

Türkiye'mi, Bayrağımı, Atatürk'ü ve Milletimi çok seviyorum. Geçmişe bağlıyım. Dinime saygılıyım.

aydınlık yarnlarda, her bireyin esenliğe ulaşacağına inancım tamdır.

Sonbahar ' ımda dizelerle uğraşmanın yanısra, fotoğraf çekerim, bol kitap okurum, gerçek dostlar arayışındayım.

Bahçemdeki çiçek,fidan gibi değer verdiğim bitkilere ihtimam gösteririm, Türk san'at müziği yanisira çılgın olmayan her türlü müziği dinlerim.Severim.

En sevdiğim şairler, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Karacaoğlan'dır.

Güzel Türkiye'min güzel insanlarına her ilde karşılık beklemeden şiirler okumak isterdim.

Ah bu Sonbahar! . . Ah! . . Bu Sonbahar ! . . Gençliğin değerini insan bu yaşlara gelince anlarmış,Deneyimle bu kanıya vardım.

Size aşağıdaki dizelerle hosça kalın derken , saygılar sevgiler sunarım efendim . . .

'Meriç Köprüsü ' nün altından, gönül gözüyle eğil, bak..

,Neler akıp gider, göreceksin, o sularla birlikte.

.Ne kadar güçlü uğrasş, verirsen ver, akıntıya inat..

,Nice eski sevdalar, kayıp gider; kumlarla birlikte . ''

diyerek kendini veciz ifadelerle tanıtan Kırklarelili Şair Candost Nevzat Bilgiç için şiir eleştirmenleri, şiir tahlilcileri, halkbilimciler daha çok yazacak.

Üniversitelerde tez konusu olacak Kırklarelili Şair Nevzat Bilgiç..

Merak eden araştırmacılar ve Şiirsevenler, '' Kırklarelili Nevzat Bilgiç Şiirleri '' başlığı ile takip edecekler arama motorlarından..

Daha çok şiir kitabı çıkaracak resmi kurumların tanıtım turizm kültür sanat fonlarından sağlanacak teşviklerle..Satın alınmayı bekleyen Nevzat Bilgiç Şiir Kitapları bir başka duyarlılıkla satın alınacak okunacak armağan edilecek kültür sanat dostu kurumlarca kişilerce..

Daha çok etkinliğe birlikte imza atacağız Bilgiç ile..

Tekşat katkıları ile İmza Günü de Şiir Sohbetleri de yapacağız Tekirdağ'da, Edirne'de, Kırklareli'nde..

Şiir Sergisi de açacağız bulvarlarda meydanlarda Türkiye Sevdası ile..

Kırklarelili Memleket Şiirleri Şairi Nevzat Bilgiç büyük ödülleri de hak ediyor bence.

Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü de vereceğiz gecikmeden.. Kırklareli coşkusı ile..

Edirneli Üstad Yazar Nazif Karaçam özdeyişinde ifadesini bulan;

'' Şair büyük insandır. Özellikle Memleket Şairi ise , daha büyüktür. Memleket Şairi olmak da kolay değildir . Bu tür şairlerde öncelikle Yurt ve Ulus sevgisi , geçmişin değerlerine bağlılık , Tarihe sevgi , Kahramanlara saygı başta gelir .Bizim edebiyatımızda böyle bir kaç şair vardır . Behçet Kemal Çağlar , Faruk Nafiz Çamlıbel , Mehmet Akif Ersoy ve tabii Yahya Kemal … Bu şairlerde Yurt güzellemesi , Tarih ve Ecdat sevgisi fazlasıyla dile gelmiştir. Ancak son yıllarda edebiyatımızda Memleketi terennüm eden şair pek görünmez olmuştur.

Nevzat Bilgiç “ Az görüldüğünü söylediğim ” şairlerden biridir . “ SILA BENİM , GURBET BENİM , MEMLEKETİME ŞİİRLER “ onun üçüncü şiir kitabı olmaktadır. Daha önce “ KIRKLARELİ ’ NE ŞİİRLER ” , “ EDİRNE ’ YE ŞİİRLER ” adlı kitapları çıkmış olan şairin şimdi “ MEMLEKETİME ŞİİRLER ” Nevzat Bilgiç ’ in hayatında yer alan öncelikli yerlere yazdığı şiirleri içermektedir..

...........

Bildiğim kadarı ile Nevzat Bilgiç saygısı , bağlılığı ve vefası olan insandır . Şüphesiz Nevzat Bilgiç bu yerleri ezbere şiir konusu yapmıyor . Çünkü yazdığı şiirlerde duygunun , coşkunun ötesinde bilgiler ve betimlemeler (tasvir) var. Görev gereği, Yurdu tanımak istek ve düşüncesiyle yöreleri gezip görmüş , fotoğraflamış ve sonrada oturup şiirleri yazmıştır.Yani Nevzat Bilgiç şiir yazmak için ilham Perisi ’ nin gelmesini beklememiş, duygulandıkça , düşündükçe şiir yazmıştır. Bu nedenle genelde Nevzat Bilgiç ’ in şiirleri didaktiktir. Şiir onda öğrenmek, duygulanmak için bir araçtır. O , düşünen şair olmaktan çok duygu , coşku , inanç ve bilinç , tarih ve doğa şairidir . Tabii aynı zamanda bir Fotoğraf sanatçısı ’dır. Yurdunun güzelliğini fotoğraflamak, şiirleştirmek şair Nevzat Bilgiç ’ te adeta bir tutkudur ''

söylemlerinin aydınlığında Kırklarelili Memleket Şiirleri Şairi Nevzat Bilgiç'e okuyucusu çok olsun sevenleriyle eserleriyle yaşasın dileklerimizi iletiyor: Ş e b i n g ü l ü sunumlarımızla selam sevgi saygılarımızı bildiriyoruz.

Hikmet OKUYAR

Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir