Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10339 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2010 - 13:50

Murat Duman ve Sizden Size Şiir./ Hikmet OKUYAR

Büyüt
Küçült
Murat Duman ve Sizden Size Şiir./ Hikmet
Murat Duman ve Sizden Size Şiir./ Hikmet OKUYAR

Murat Duman ve Sizden Size Şiir../ Hikmet OKUYAR

Daha önce Ankara-Kızılay Şiir Etkinlikleri üzerine bir yazı yazmış; salonlarda ve radyolarda geleneksel olarak çok ciddi ŞİİR SOHBETLERİ ve ŞİİR SAATLERİ ile ŞİİR GÜNLERİ teriplendiğini vurgulamıştım.

Kızılay, Ankara'da, uzun soluklu ciddi bir kültür sanat etkinliği olan; yorumcuları, amatör ve usta aşık ozan şair şiir yorumcularından teşkil edilen ve dinleyicileri de ailelerin akrabaların liseli ve üniversitelilerin birlikteliğiyle şekillendirdiği sanat severlerden teşkil edilerek her Cuma saat 19.00-23 saatleri arası konur sok nu 10 son kat Kızılay / ANKARA adresinde yaşatılan bir şiir organizasyonun Murat DUMAN ve Ahmet ŞAHİNOĞLU sunumlarıyla daha çok ilgi uyandırdığını bir kez daha övünçle belirtmek istiyorum.

Ankara'daki aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu, bestekar ve müzisyenleri bünyesinde barındıran il ve ilçe dermekleri tarafından da takip edilen organizasyona Ankara'ya hafta sonları seyahat eden şiir dostlarını da yönlendiriyorum zaman zaman adres vererek.

Naklen yayın yapan radyoların şiir proğramcılarıyla da internet yayıncılığı yapan şiir dostlarıyla da naklen yayın konusunu görüşüyorum yeri geldikçe.

Etkinlik öncesi ve sonrası şiir sohbeti yaptığım Murat Duman'a tebriklerimi başarı dileklerimi iletirken Ahmet Şahinoğlu'da aynı dileklerle selamlarımı gönderiyorum.Şiir yüklü duygularla..

Şebingülü sunumlarımla.

Kendisini çok yakın ilgi alanımda bulunan Yozgat İli Sarıkaya İlçesi'nden başlayan bir kültür sanat yolculuğunda gördüğüm şiirleriyle tanıdığım ve şiir etkinliklerine de ciddi yaklaşımlarla baktığını bildiğim Murat Duman Yozgat ve İlçeleri tanıtımına Türkçe şiirlerle öncülük eden önemli şairlerimizden.

Tahlil edilmiş, bestelenmiş ve birçok radyoda ve sitede yayınlanmış şiirleri bulunan Şair ve Şiir Proğramları Sunucusu Murat Duman'ın Ahmet Şahinoğlu ile bilikte 24/12/2010 tarihinde gerçekleştirdiği '' Sizden Size Şiir Dinletisi '' proğramına 2011 öncesinde katılıp etkinliklere katılım listelerinden gördğüm isimlerden
Hayriye TÜRKER, Neşe BALIKCI, Orhan ÇINAR, Ali ATAK, Ozan SEVDAİ, Cemali ALTINEL, Yeter YILDIZTAŞ, Döndü KARAKÖSE, Deniz ŞAHİNOĞLU, Özgür ŞAHİNOĞLU, Abbas YURT, Tekiner AKSOY, Emine ŞAHMAN, Tuğçe KAYA, Selma ŞEKERCİ, Ömer ÜNAL, Mesut MUTLUER, Gönüllü COŞKUN, Medet AKPINAR, Vedat FİDANBOY, Necati ÖZDENKOŞ, Mustafa ERKENEKLİ, Ali Rıza KARS, Hünkar DAĞLI, Ali ADANIR, Serap Hoca DEMİRTÜRK, Derya Tosun YILMAZ, Mesut KAYMAKCI, Serpil AYDIN, İzzet BAĞCI, Tuncay ULUSOY, Eyüp ŞAHAN, İbrahim YAMAN, İbrahim ENGİN, Nevzat TAŞIRAN, Gülten ERTÜRK, Şemsettin DERVİŞOĞLU, Yavuz KAYACIK, Meral KAYA, Dilek KOTAN, Bayram YELEN, Miraj MERT, Yasin AYHAN, Kemal ÖZDEMİR, Ayşe KAYGUSUZ, Necdet COŞKUN gibi birçok şiir dostu ile selamlaşacak dertleşecek şiir sohbeti yapacak; Hünkar Dağlı ve Vedat Fidanboylu ile ŞİİR ATÖLYESİ konuzunu özel olarak görüşecek ;

yayınlanmış ŞİİR KİTABI olan aşık ozan şair dostlardan

OKUYAR ŞİİR KİTAPLARI MÜZESİ - Şebinkarahisar / GİRESUN
adresine İMZALI ŞİİR KİTABI göndermelerini istiyecek;
'' 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması '' haberini duyuracak sürem yeterse de;
05 Ocak 2011 günü Aydın İli merkezi de dahil birçok yerde yorumlanacak olan BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA isimli şiirimi yorumlayacaktım.

Fakat şu anda acil şifalar dileğim Sivaslı Ozan Zaralıcan'ın ameliyatı vesilesiyle bulunduğum yerden ayrılıp Ankara'ya gidemedim.

Gidemesem de etkinliğin heyecanını şiir yüklü duygularla yaşıyorum.

Şiirlerle, bestelerle, yorumlarla, sohbetlerle her hafta cuma günü '' Sizden Size Şiir Dinletisi '' etkinliklerine yeni bir güzellik ve saygınlık kazandıran Murat Duman-Ahmet Şahinoğlu şiir dostluğunun aynı duyarlılıkla anı ciddiyetle sürdürülmesini diliyorum.
Etkinlikleri başladığı haftadan beri yakından uzaktan takip eden şiir sevenlere; sağlık, sıhhat, bol kısmetli, verimli, üretken, mutlu, şiirli ve şuurlu nice nice yeni yıllar diliyorum.

2011 Sizden Size Şiir Dinletisi'nin ilk proğramındaki uygun bir zaman diliminde Bayrak Şairi Arif Nihat Asya İsimli şiirimin; şiir yorumcusu bir bayan tarafından okunmasını istiyorum.

Şebingülü sunumlarımla..

BAYRAK ŞAİRİ ARİF NİHAT ASYA

AĞLASIN AŞIKLAR, AĞLASIN ŞİİR,
AĞLASIN ARDINDAN YÜZBİNLER BİR BİR.
YENİDEN GÖKLERE YÜKSELDİ TEKBİR..
TEKBİR DİLİ, ARİF NİHAT ASYA’DIR.


KÖY İLE KENT İLE ŞEHİR DİLLENDİ,
KIYI, BUCAK KALEMİYLE ŞENLENDİ.
’SAKSI’ ÇİÇEKLENDİ, BAHÇE GÜLLENDİ..
HAKK’IN GÜLÜ, ARİF NİHAT ASYA’DIR.

ÖZÜNÜ SÖYLEDİ, ÖZÜ KONUŞTU,
GERÇEĞİ HAYKIRDI, ÖZE DANIŞTI.
BİRİ DUYDU, DUYAN YÜZE DÖNÜŞTÜ..
HAKK’IN SELİ, ARİF NİHAT ASYA’DIR.

ATİYE UZANMAK İÇİN HIZIMIN,
DELİKURT, YILDIRIM, GÖKÇE KIZIMIN,
SAVAŞIN KARTALI, AY-YILDIZIMIN..
ESEN YELİ, ARİF NİHAT ASYA’DIR.

ÖNÜME ÇEKİLEN ENGEL SÖKÜLSÜN,
ÖZÜME SALDIRAN ELLER BÜKÜLSÜN,
’MURAT BENDEN DOĞAR, BANA DÖKÜLSÜN’
DESEM DİLİ, ARİF NİHAT ASYA’DIR.

İMAMOĞLU! ÜSTAD'ININ YOLUNDAN..
GÖNÜL TATSIN SOHBETİNDEN, BALINDAN;
ELLER TUTSUN ARİF'LERİN DALINDAN..
DESEM DALI, ARİF NİHAT ASYA’DIR...


Hikmet OKUYAR - ÇATALCA / İSTANBUL



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir