Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8035 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   12 Åžubat 2011 - 12:09

Türkiye Sevdası ile Emitt 2011 Turizm Fuarı

Büyüt
Küçült
Türkiye Sevdası ile Emitt 2011 Turizm
Şüsiyad Başkanı Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Eğitimci Şiir Yorumcusu Nevin Toygar Hazal, Şiir Yorumcusu ve Kitle İletişim Uzmanı Seher İnebolulu, Kitle İletişim Uzmanı İbrahim Dursun ile birlikte Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası isimli eserin PROJE çalışmalarını tanıtmak ve TÜRKİYE ŞİİRLERLE TANITILACAK.. diyerek 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması şartnamesi duyurusunu yapmak için İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi, Emitt 2011 Turizm Fuarı alanındaki mekanları ziyaret etti.

TÃœRKÄ°YE SEVDASI ile EMÄ°TT 2011 TURÄ°ZM FUARI


Şüsiyad BaÅŸkanı Åžair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; EÄŸitimci Åžiir Yorumcusu Nevin Toygar Hazal,  Åžiir Yorumcusu ve Kitle Ä°letiÅŸim Uzmanı Seher Ä°nebolulu, Kitle Ä°letiÅŸim Uzmanı Ä°brahim Dursun ile birlikte Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası isimli eserin PROJE çalışmalarını tanıtmak ve   TÃœRKÄ°YE ŞİİRLERLE TANITILACAK.. diyerek  14. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması ÅŸartnamesi duyurusunu yapmak için Ä°stanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi, Emitt  2011 Turizm Fuarı alanındaki mekanları ziyaret etti.
Samsun, Ordu, Giresun, Kastamonu,  Sivas, KırÅŸehir,  Adıyaman,  Batman, Åžanlıurfa, Gümüşhane, TekirdaÄŸ,  Rize, Konya, Bolu, Manisa, Yalova, Kocaeli , Düzce Elazığ ve  Balıkesir tanıtım alanlarında; Valiler, Belediye BaÅŸkanları, Kaymakamlar, Kültür ve Turizm Müdürleri, Dernek Ve Vakıf BaÅŸkanları, Görevliler Sanatsever Turizmciler  Medya Mensupları ve ziyaretçilerle görüşen Şüsiyad BaÅŸkanı Hikmet Okuyar ; Ä°llerimiz ve Ä°lçeleri ile ilgili özellikleri güzellikleri yakından takip ederken Tanıtım Turizim Kültür Sanat Etkinlikleri; Türkiye Sevdası ile yeni bir boyut kazandı. Özellikleri ve Güzellikleri ile Ä°llerimiz ve Ä°lçeleri  Åžiirlerle tanıtılacak diyerek Türkiye Sevdası'na kaynak oluÅŸturmak için tertiplediÄŸimiz yarışmalar yoÄŸun ilgi olmakta yarışmaların ödül töreni de 7 Gün 7 Gece Åžebinkale Åžiir Åženlikleri kapsamında yapılacaktır.

       ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site


Türkiye genelinde geleneksel olarak tertiplenen 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması şartnamesi yayınlandı.
Yaırşma Şartnamasi içinde Özellikleri ve Güzellikleri ile Çukurova ve Toroslar da yer aldı.
Genel yarışma sonunda yapılacak deÄŸerlendirmede belirlenecek  15 Adet süper ÅŸiir için 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü verilecektir dedi.
Giresunlular tanıtım alanında  Giresunlu Åžairin Åžiir ÅženliÄŸi isimli eserini imzalayan Giresun Fındığı , Åžebincevizi, Åžebingülü, Åžebincevizli Fındık Helvası tanıtımı yapan ÅŸebinkarahisar Kaymakanı ile Belediye BaÅŸkanına Türkiye Sevdası armaÄŸan eden Okuyar; Türkiye Genelinde Balkanlarda Kafkaslarda Avrasya'da ÅžEBÄ°NGÃœLÃœ ÅŸiirleriyle ilgilenen aşık ozan ÅŸair ÅŸiir yorumcusu müzisyen bestekar ses ve saz sanatçılarının sayısı hızla artmaktadır.Bu Åžebingülü Dostu Sanatçıları ödül almak için Åžebinkarahisar'a  gelip ÅŸeref verdiklerinde Åžebinkarahisarlılar Fahri HemÅŸehrilik Åžeref Belgesi ile karşılanmalıdırlar'' dedi.
14. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması sonunda  uygun eserler geldiÄŸinde 2011 yılı itibariyle yarışma kapsamına alınan Toplam 15 ilimiz ve ilçeleri için 15 adet hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü verileceÄŸini söyledi.
Tanıtımlar sırasında illerimizin ilçelerinin el sanatları doğal ürünleri turistik güzellileri ile ilgilenirken reklam ve propoganda uzmanı gibi tanıtım yapan Okuyar mesleğimi yaparken hep amatör ruh ile koşturdum.Eserlerimi tanıtırken projelerime kaynak oluşturan aşık ozan şair şiir yorumcusu bestekar karikatürist ressam fotoğraf sanatçısı müzisyen saz ve ses sanatçısı medya mensubu şiirseven kültür sanat dostlarımızı da tanıtıyoruz bu sene şiir etkinliklerimizin duyurularıyla 33 milyon şiirseven şarkı türkü müzik dostuna ulaşacağız;.14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması çok yoğun ilgi görüyor dedi,

 14. HÄ°KMET OKUYAR ÖDÃœLLÃœ ŞİİR YARIÅžMASI
 
TÃœRKÄ°YE’nin, illerimiz ve ilçelerinin tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine canlılık kazandırmak; 'Türkiye Okuyor ' kampanyasına '' Okuyar '' diyerek yüzde yüz katkı yapmak adına Şüsiyad BaÅŸkanı Åžair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Åžebinkarahisar, Köprübaşı'nda Proje çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri Türkiye Sevdası'na KAYNAK oluÅŸturmak için ''ÖZELLÄ°KLERÄ° ve GÃœZELLÄ°KLERÄ° ile Ä°LÄ°MÄ°Z ve Ä°LÇELERÄ°'' Konulu '' 14.Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması ’’ düzenlendi.
 
Avrasya Yayıncılar Birliği ile Şaheserler Üreten Sanatçılar İletişimciler Yapımcılar Araştırmacılar Derlemeciler ( Şüsiyad ) Topluluğu öncülüğünde; birçok vakıf, dernek, birlik, gönüllü kişi ve kuruluşun katkılarıyla TÜRKİYE genelinde geleneksel olarak tertiplenen;
 “ 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması ’’nın Konusu: “ ''ÖZELLÄ°KLERÄ° ve GÃœZELLÄ°KLERÄ° ile Ä°LÄ°MÄ°Z ve Ä°LÇELERÄ°'' olarak belirlendi.

         


YARIÅžMA ÅžARTLARI:
 
ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar adına tertiplenen yarışmaya katılmak isteyen AŞIK, OZAN ve ŞAİRLER;

01 - Özellikleri ve Güzellikleri ile ANKARA VE İLÇELERİ
02 - Özellikleri ve Güzellikleri ile BAYBURT VE İLÇELERİ
03 - Özellikleri ve Güzellikleri ile BOLU VE İLÇELERİ
04 - Özellikleri ve Güzellikleri ile ÇANAKKALE VE İLÇELERİ
05 - Özellikleri ve Güzellikleri ile ÇUKUROVA VE TOROSLAR
06 - Özellikleri ve Güzellikleri ile DÜZCE VE İLÇELERİ
07 - Özellikleri ve Güzellikleri ile GÜMÜŞHANE VE İLÇELERİ
08 - Özellikleri ve Güzellikleri ile HATAY VE İLÇELERİ
09 - Özellikleri ve Güzellikleri ile  ISPARTA VE Ä°LÇELERÄ° 
10 - Özellikleri ve Güzellikleri ile KÜTAHYA VE İLÇELERİ
11 - Özellikleri ve Güzellikleri ile KIRKLARELİ VE İLÇELERİ
12 - Özellikleri ve Güzellikleri ile ORDU VE İLÇELERİ
13 - Özellikleri ve Güzellikleri ile RİZE VE İLÇELERİ
14- Özellikleri ve Güzellikleri ile TEKİRDAĞ VE İLÇELERİ
15 - Özellikleri ve Güzellikleri ile ZONGULDAK ve İLÇELERİ'ni aksettiren ŞİİRLERLE yarışmaya katılacaklardır.
Yarışma sonunda ödüle deÄŸer eserler içinden seçilen  15  ADET ŞİİR ; 2011 Hikmet OkuyarTürkiye Birincilik Ödülü ile ÖDÃœLLENDÄ°RÄ°LECEKTÄ°R.


2011 HÄ°KMET OKUYAR TANITIM TURÄ°ZM KÃœLTÃœR SANAT ETKÄ°NLÄ°KLERÄ° kapsamında 5 BESTEKAR,  7 ŞİİR PROÄžRAMI SUNUCUSU, 9 ŞİİR YORUMCUSU ÅŸiir dostuna; 2011 Hikmet Okuyar Åžiire Ãœstün Hizmet Ödülü verilecektir.

YARIÅžMALARA PRENSÄ°P OLARAK KATILMAYAN VE ARŞİVÄ°NDE ÅžEBÄ°NKALE, ÅžEBÄ°NGÃœLÃœ, YEŞİL GÄ°RESUN, KONYA-AKÅžEHÄ°R, ANTALYA-ALANYA, YOZGAT, YERKÖY-SORGUN- SARIKAYA, TRABZON-UZUNGÖL, KARABÃœK-SAFRANBOLU, KASTAMONU-Ä°NEBOLU, SÄ°VAS HAFÄ°K, BURSA-GEMLÄ°K,SAMSUN-HAVZA, BALIKESÄ°R AKÇAY-ALTINOLUK konulu güzellemeleri bulunanlar örnekler gönderirlerse  ve gelen eserler de Türkiye Sevdası ile yayına uygun görülürse eser sahipleri ÅžEBÄ°NGÃœLÃœ DOSTU ÖZEL ÖDÃœLÃœ ile ödüllendirilecektir. 

Yarışmaya katılan aşık ozan ve ÅŸairlerimiz ÅŸiirlerini, A - 4 çizgisiz kağıda bilgisayarla yazılmış imzalı ve CD’si ile birlikte kısa özgeçmiÅŸ, nüfus cüzdanı fotokopisi, bir fotoÄŸraf açık adres ve telefon numarası yazılmış olarak “ 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması ” Cumhuriyet Meydanı - ÅžEBÄ°NKARAHÄ°SAR / GÄ°RESUN adresine kargo ya da aps ile gönderecektir. Yarışmacılar yarışmaya en çok 2 Adet Åžiir ile katılacaktır.

14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'na son katılım tarihi 14 ŞUBAT 2011 olarak tespit edilmiştir. Yarışma sonuçları 21 MART 2011 GÜNÜ açıklanacaktır.
Yarışmaya gönderilen ÅŸiirler iade edilmeyecek, yayına uygun bulunanlar ve dereceye girenler hiçbir ücret istenmeden ve ödenmeden yayın hakkı sahibi Hikmet Okuyar tarafından Giresun, Åžebinkarahisar, Köprübaşı'nda PROJE çalışması olarak hazırlanan Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÃœRKÄ°YE SEVDASI ‘nın yeni basımında yayınlanacaktır.
Yarışmacılar ya da konu ile ilgilenen aşık ozan ve ÅŸairler; yarışma dışı olarak Giresun Güzellemesi, Åžebinkarahisar Güzellemesi ya da doÄŸup büyüdükkleri il ve ilçeleriyle ilgili ÅŸiir gönderirlerse 7 Gün 7 Gece Åžebinkale Åžiir Åženlikleri kapsamında Åžebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi bahçesinde gerçekleÅŸtirilecek 15. Åžebinkarahisar Bir Bahar AkÅŸamı Åžiir Dinletisi etkinliklerinde ŞİİR YORUMCUSU  ÅŸiir dostları tarafından yorumlanacaktır.
Yarışmaya Katılanlara ve Türkiye Sevdası ile şiiri yayınlananlara (Kargo ücreti alıcıya ait olmak kaydıyla) birer adet TÜRKİYE SEVDASI armağan olarak gönderilecektir.

ÖDÜLLER:
BÄ°RÄ°NCÄ°LÄ°K ÖDÃœLÃœ KAZANANLARA: Birincilik Belgesi, 1 Paket Åžebincevizi, 1 Paket Åžebincevizli Dut Pestili, 1 Paket Åžebin Fırınkurusu, 3 Adet TÃœRKÄ°YE SEVDASI, 1 Paket Åžebincevizli Fındık Helvası, 1 Kavanoz Åžebindut Pekmezi, 3  Adet Giresun Simidi  ile 1 Adet ÅžEBÄ°NGÃœLÃœ verilecektir.

2011 HİKMET OKUYAR ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ KAZANALARA;
 “Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü” olarak 1 Adet ŞÜKRAN BELGESÄ°, 1 Adet Türkiye Sevdası ve yöresel ürünlerden oluÅŸan ÇAM SAKIZI ÇOBAN ARMAÄžANI türünden muhtelif armaÄŸanlar verilecektir.
ÖDÜL TÖRENİ :
“ Özellikleri Güzellikleriyle Ä°limiz ve Ä°lçeleri ” konulu ‘' 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Åžiir Yarışması’nın ÖDÃœL TÖRENÄ°; 7 Gün 7 Gece Åžebinkale Åžiir Åženlikleri kapsamında 19 MAYIS 2011 Tarihinde ÅžEBÄ°NKARAHÄ°SAR KALESÄ° KÃœLTÃœR SANAT ETKÄ°NLÄ°KLERÄ° Alanı’nda yapılacaktır. Ödül törenlerine mazeret bildirerek katılamayanlar  için daha sonraki zaman dilimlerinde ve ÅŸartlar uygun olduÄŸunda  TekirdaÄŸ, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa, Edirne, Yalova illerinde de ödül töreni tekrarlanacaktır.

TANITIM TOPLANTILARI:
Yarşmaya katılarak dereceye giren ve TÜRKİYE SEVDASI isimli projeye katkıda bulunan aşıklarımız, ozanlarımız, şairlerimiz;
 bestekarlarımız, ÅŸarkı türkü müzik dostlarımız, ÅŸiir yorumcularımız, ÅŸiir proÄŸramları sunucularımız, ÅŸiir ile ilgilenen sinema ve tiyatro oyuncularımız,kitle iletiÅŸim uzmanlarımız, ressamlarımız, karikatüristlerimiz,fotoÄŸraf sanatçılarımız, medya kuruluÅŸlarımız, belediyelerimiz, vakıf, birlik ve derneklerimiz ile gönüllü kültür sanat elçilerimizin katkılarıyla ÅŸenliklerde, festivallerde, ÅŸiir toplantılarında, imza günlerinde, ÅŸiir saatlerinde, ÅŸiir dinletilerinde ve ÅŸiir sohbetlerinde  sanatseverlere duyurulacak; bu vesileyle de, 2011 yılı içinde 33 MÄ°LYON ŞİİRSEVEN sanatseverle iletiÅŸim saÄŸlanacaktır.

HaberleÅŸme ve Ä°rtibat Adresi :

Hikmet OKUYAR Cumhuriyet Meydanı
Kömbeler Pasajı Kat: 1 Nu: 2
 
ÅžEBÄ°NKARAHÄ°SAR / GÄ°RESUN
hikmetokuyar@hotmail.com
 
Gsm : 0530 885 38 97



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir