BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Kultur Sanat Giresun Facebook İle Dünyaya Açılıyor

Giresun Facebook İle Dünyaya Açılıyor

Giresun Tanıtımı www.facebook.com/giresuncomtr (Giresun Tanıtım Sitesi) ile farklı bir boyuta taşınıyor.

· 4 dk okuma
Giresun Facebook İle Dünyaya Açılıyor
Giresun Facebook İle Dünyaya Açılıyor

          Giresun Tanıtımı www.facebook.com/giresuncomtr (Giresun Tanıtım Sitesi) ile farklı bir boyuta taşınıyor. Giresun´un tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya duyurmayı amaçlayan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin dünyada 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook´ta Giresun´u tanıtmak için start verdi.
 
           Marka Kent Giresun Ekibi moderatörlüğünde faaliyet gösteren Giresun Turizm Tanıtım Sitesine (www.giresun.com.tr) ek olarak www.facebook.com/giresuncomtr sitesi de hizmete açıldı. GİRESUN TURİZM SİTESİ adıyla hizmet verecek olan facebook hesabı kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Giresun hakkında resimlerin ve videoların paylaşıldığı site sürekli güncelleniyor. Marka Kent Giresun ekibinin ve Giresun´daki kullanıcıların PAYLAŞtığı görseller Giresun´u Türkiye´ye ve dünyaya duyurmayı amaçlayan hemşeriler vasıtasıyla BEĞENniliyor ve PAYLAŞılıyor.
 
Hemşeriler Facebook´un İtici Gücü
 
            Konu facebook olunca en önemli itici gücün Giresun dışında yaşayan Hemşeriler olduğunu vurgulayan Marka Kent Giresun Ekibinin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Giresun tanıtımını Facebook üzerinden de yapma konusunda şunları ifade etti; " Giresun´u dünya çapında bir turizm markası yapma amacıyla çıktığımız Marka Yolculuğu´nda potansiyel turistlere öncelikle kendi değerlerimizi göstermemiz gerekiyor. Günümüz dünyasında da bunu yapabilmenin en etkili yollarından biri sosyal medyayı efektif bir şekilde kullanmak. Bugün güzel çektiğiniz bir fotoğraf bir anda on binlerce kişi tarafından paylaşılıp yüz binlerce ve hatta milyonlarda kişi tarafından görülebiliyor. Bu etkiyi milyon dolarlık reklamlarla ancak yapabilirsiniz. Giresun´un tanıtıma ayıracağı milyon dolarları yok. Hatta bana göre zaten buna da gerek yok. Çünkü Giresun´un çok etkili ve iştiyaklı hemşerileri var. Hemşerilerimizin önce Facebook´tan başlayan sosyal medya alanındaki tanıtım atağımıza destek vereceklerine inanıyoruz. Facebook´u Twitter ve diğer sosyal medya araçları takip edecek. Ama önce Facebook´taki kullanıcı sayımızı arttırmamız gerekiyor. Gerek Giresun´da yaşanan Giresunluların gerekse Giresun dışındaki hemşerilerimizin ellerinden geldiği kadar üye olmalarını ve başkalarını da üye olmaya teşvik etmelerini istiyoruz. Çünkü bu sayede hem Giresun´un güzellikleri gerçek manada tanıtılabilir hem de çok derin anlamlar içeren Giresun kültürü gün yüzüne çıkarılabilir."
 
           Çelik, Marka Kent Giresun ekibinin de sürekli Facebook´u güncel tutacağını söyleyerek artık Giresun´un sesinin sosyal medyada da gür çıkacağını belirtti.
         
Sosyal Medya Artık Marka Olmak Çok Kolay
 
           İyi bir facebook kullanıcısı olan Marka Kent Giresun ekibinin eko turizm sorumlusu Emine Yüksel Giresun´da çektiği resimleri paylaştıkça dünyanın farklı yerlerinden Facebook´a bağlanan arkadaşlarının Giresun´a gelme isteği duyduklarını belirtti. Yüksel; " Karadeniz´in ilk eko turizm köyü İnece´de fındık toplar iken yada közde mısır yerken çektiğimiz resimleri köyden sayın Yılmaz Karakaya ve Yaşar Sarıdoğan hemen Facebook´a atıyor. Oradan Giresun Turizm Sitesi paylaşıyor. Ardından bizim sayfamıza düşüyor ve hemen dünyanın farklı ülkelerindeki arkadaşlarım yorumlar yazıyor. Böyle bir tanıtım imkanını bulmak çok zor. Bu imkan Giresun´un markalaşmasında muhakkak çok yoğun bir şekilde kullanılmalıdır." dedi.