Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5388 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2011 - 18:56

5. Feshane Giresun Günleri Başladı

Büyüt
Küçült
5. Feshane Giresun Günleri
5.Geleneksel Giresun Günleri İstanbul Eyüp de coşkulu bir şekilde start aldı.

Feshane Giresun Günleri 13 Mayıs akşamı saat 18.30 da Sıtkı Ada’nın sunumuyla başladı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından,Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde bir gösteri yapıldı.

                Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,  CHP Giresun Milletvekili adayı Aykut Gezmiş, CHP Giresun Milletvekili  adayı Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Giresun Milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Ünal Kaçır, İl Genel Meclis Üyesi Köksal Özdemir, Eyüp Belediye Başkanı Sayın İsmail Kavuncu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Domaç, Giresun İlçe kaymakam ve belediye başkanları ile birçok bürokrat katıldı.  

 

Giresun Federasyonu (GİRFED) Başkanı Hasan Turan; “Giresun Valiliği, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla ortaklaşa yaptığımız, 5. Feshane günlerine hepiniz hoş geldiniz”. dedi.

Turan; “Dünyada yaşayan 2.5 milyon Giresunlunun çok küçük bir bölümü ile bu günleri yapıyoruz. Bu bile tüm diğer illere örnek olacak bir etkinlik olarak kabul ediliyor. Biz şunu yapmaya çalışıyoruz. 1 milyona yakın Giresunlu İstanbul’da yaşıyor. Birlik ve beraberlik duygusunu yaşamak, Giresun’u düzlüğe çıkarmak, bir parçası olduğumuz toplumun değerlerini ihtiva eden kültürümüzü geçmişten günümüze canlı tutmayı bir vazife bilmek. Geçmişimizi unutmasınlar, aramızdaki kültür bağı bozulmasın diye uğraşıyoruz. Atalarımızın deyimiyle; “Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz”. ifadelerini kullandı.

"ORGİ Havaalanı ve Erzincan Harşıt Vadisi Tren Yolu projesinin takipçisiyiz, Eğribel Tüneli’nin ucunun görülmesini istiyoruz diyerek sivil toplum kuruluşlarımızla beraber tüm sorunlarımızı el ele vererek gündeme getiriyoruz ve bu sorunların her zaman takipçisi olmayı sürdüreceğiz açıklamalarını yapan Turan, şunları söyledi:

 “Bütün çalışmalarını ceddimiz ve gelecek neslimiz arasında bir köprü olmak için planladıklarını ve düzenlediklerini, Ümidimiz, bu tür faaliyetlerin kadirşinas halkımız tarafından hak ettiği takdir ve ilgiyi görmesidir. Bütün amacımız halkımız arasında kültürümüze yönelik ilgiyi canlı tutmak ve Giresun’u her şeyiyle bir marka yapmaktır."

 

Ardından Giresun Günlerine katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu kısa bir konuşma yaptı ve Giresun Federasyonu kendisine Giresun Spor formasıyla birlikte Yöresel Mazu (Tekir, Serende) maketi hediye etti.

 

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan'ın açılış konuşması ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 

Giresun’dan gelen GİFSAD ekibi ise oynadığı yöresel oyunlarla vatandaşları coşturdu.

 

Kemençe ve Horon sevenler Erdoğan Erol’un özellikle kemençe koron havası çalarken çok sayıda vatandaşın yerlerinden kalkarak horon oynadığı gözlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar Karadeniz havalarıyla gönüllerince eğlendi.

Giresun’un sevilen sanatçısı Yılmaz Turan’ın şarkılarıyla Geceye katılan davetliler sanatçının parçalarıyla coştular.

Doğankentli Şerif Pir’in kemençe eşliğinde,Doğankent ilçesine bağlı Çatalağaç Köyü Halk Oyunları ekibi de sahne alarak farklı oyun figürleri sergileyerek ilgiyle izlendi.   Haber Fotoğraf: www.kerasushaber.net                  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir