Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12062 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   15 Şubat 2014 - 18:32

Av.Remzi Aydın Bilgelik Akademisi ne Konuk Oldu

Büyüt
Küçült
Av.Remzi Aydın Bilgelik Akademisi ne Konuk
Bilgelik Akademisi kapsamında İstanbul’daki hemşehrileri ile bir araya gelen Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Aydın Eyüp’te gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Bilgelik Akademisi, Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Aydın, Ak Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz Can ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Turan başta olmak üzere çok sayıda akademisyen, siyasetçi ve iş dünyasından önemli ismin katılımıyla gerçekleşti.

Giresunlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin demokrasi şölenine dönüşeceğini söyledi. Federasyon olarak yöneten ve yönetilenler arasında köprü vazifesi gördüklerini belirten Turan, “Bilgelik Akademisi’nde günceli ıskalamadan, alanında yetkin ve seçkin isimleri konuk ediyoruz. Ayrıca siyasetle ilgilenen ve önemli yerlere gelme gayreti içerisinde olan hemşehrilerimizi konuk ederek toplumumuzla buluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Giresun Federasyonu’nun, İstanbul'daki Giresun camiasının atardamarı olduğunu belirten Hasan Turan, “Federasyonumuz, Giresunluların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasi anlamda İstanbul'daki nüfus kitlesine uygun olarak daha iyi yerlere gelmesi için mücadele vermekte ve milli iradeyi temsil etmektedir. Hemşehrilerimizin iradesi, Giresun Federasyonu'nda tecelli ediyor. Toplumumuzun daha bilgili ve bilinçli bireylerden oluşması için çalışmalar yürütüyoruz. Diğer tarafta da Türkiye gündemi ile ilgili meseleleri konuşarak gündeme katkı sunuyoruz” dedi.

“İSTANBUL’UN KALBİ EYÜP’TÜR”

Önümüzdeki süreçte hem tarihi dokuyu ve kimliği korumak hem de modern ve daha yaşanılabilir sağlıklı mekanlar yapmak adına kentsel dönüşüm çalışmalarına ağırlık vermeyi düşündüklerini söyleyen Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Av. Remzi Aydın, “Eyüp'ün manevi iklimine uygun bir fonksiyon geliştirmeyi düşünüyoruz.

Bu anlamda inanç turizmini ve hizmet sektörünün yayılmasıyla alakalı çalışmalarımız olacak. Ayrıca Eyüp'ün mevcut durumunda medeniyet değerlerinin, pratik hayatımıza etkileriyle ilgili bir perspektifimiz olacak. Eyüp, eski bir yerleşim yeri olduğu için son 50 yılda sanayinin gelişmesine bağlı olarak çarpık yapılaşma var. Bu bağlamda kentsel dönüşüme olanak veren yasadan faydalanarak em tarihi dokuyu ve kimliği korumak hem de modern ve daha yaşanılabilir sağlıklı mekanlar yapmak istiyoruz. Temel projelerimizin konseptini bu iki çerçeve oluşturacak” ifadelerine yer verdi.

30 Mart Yerel Seçimleri’nin yüksek oranla alınması gerektiğini de belirten Av. Remzi Aydın, “Bu seçimler sadece belediye başkanlığı seçimi değil, esasında memleketimizin ve milletimizin geçtiği süreçlerin belki daha stabil hale getirilmesi, geleceğimizin ve çocuklarımızın daha aydınlık yarınlara ulaşması anlamında önemli bir kırılma noktasıdır. Dolayısıyla milletimizin güven verici bir hissiyata kapılması için bu seçimlerin yüksek oranla alınması gerekir.

Eyüp’te bu neticeye ulaşılması için sizlere çok işler düşüyor. Giresun, Ordu, Samsun ve diğer tüm civar komşularımızla topyekün hareket halinde olarak çıtayı yükseltmek durumundayız. Eyüp, medeniyetimizin en önemli ayaklarından bir tanesi. Medeniyetimizin kalbi İstanbul ise, İstanbul’un kalbi Eyüp’tür” dedi.

Giresun Üniversitesi’nin eski rektör vekili Ak Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz Can ise görevde olduğu süre boyunca yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Giresun Üniversitesi’nin binalarında yapılan yenileme çalışmalarını anlatan Can, “Yıl içinde yaptığımız toplam kamulaştırma bedeli eski parayla 19 trilyon. Aynı dönemde Türkiye’de hiç bir üniversite 10 trilyonun üzerinde kamulaştırma parası almamıştır. 2007, 2008 ve 2009 bütçelerinden kamuya iade edilen eski yatırım ödeneklerinin Maliye Bakanlığı’nın onayıyla geri aldık ve 14.1 trilyonu Giresun Üniversitesi’nin bütçesine aktardık.

O yıl itibariyle bizde de 6 trilyon yatırım ödeneği vardı. Böylece 20 trilyon lira nakit paramız oldu ve bu parayla TOKİ’den Giresun Üniversitesi’nin tüm binalarının yenilenmesini talep ettik. Toplam 96 trilyonluk yatırım 2,5 sene içinde yapılacak, 20 trilyon lira peşin verilecek ve geri kalan 76 trilyon da 4 yıl içinde taksitle ödenecek şeklinde anlaştık” ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir