Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4523 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2011 - 11:19

ABD'de Giresun Coşkusu

Büyüt
Küçült
ABDde Giresun
Amerika'da yaşayan Giresunlular New York ve New Jersey'de gerçekleştirilen gecelerde buluştu.

Amerika'da yaşayan Giresunlular New York ve New Jersey'de gerçekleştirilen gecelerde buluştu.

Bu yıl 4.'su gerçekleştirilen Geleneksel Giresunlular Müzik ve Kültür Geceleri konuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Türk Amerikan Giresunlular Derneği'nin düzenlediği gecelere Türkiye'nin New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve iş adamı Zeki Türkmen de katıldı.

amerikaliturk

Amerika'da yaşayan Giresunlular ve dostlarının yoğun ilgi gösterdiği gecelerin sunuculuğunu Giresun ışık Gazetesi yazarlarından Hikmet İlhami Temel yaptı.

Keşaplı işadamı Mustafa Kılıç'a ait Majesty gemisinde gerçekleştirilen New York'taki geceye Amerikalı konuklar da katıldı.

Renkli goruntulare sahne olan gecede Zeynep Başkan ve Yılmaz Turan söyledikleri şarkılarla konukları coşturdu. Giresun Star yarışmasında ikinci olan Nuri Kahveci de şarkılarıyla geceye renk kattı.

amerikaliturk

Türk Amerikan Giresunlular Derneği Başkanı Cevdet Özdemir, geceye onur konuğu olarak katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’e gecenin anısına bir plaket vererek teşekkür etti.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türk Amerikan Giresunlular Derneği önceki dönem başkanı Orhan Bayram'a geçmişte yaptığı hizmetlerden dolayı bir plaket takdim etti.

Vali Şahin'in seslendirdiği Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” şiiri geceye katılanlardan büyük alkış aldı.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin gecede yaptığı konuşmada “On binlerce kilometre uzaktan Giresun’dan tüm ilçelerinden sizlere kucak dolusu sevgi, selamlarını getirdim" diyerek derneğin davetini hiç düşünmeden tereddütsüz kabul ettiğini ve Amerika'da Giresunlularla bulusmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:"Değerli Hemşerilerim bu gece burada farklı, farklı olduğu kadar da anlamlı bir gecede beraberiz. Değişik eyaletlerden, farklı yerlerden gelen Giresunlu kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Güzel bir ortamda beraberiz. Dışarının soğuk olması önemli değil buradaki hemşerilerim burayı ısıttı. Bu gece burada herkesin kalbi Giresun için atıyor. Bu gece burada sizlerle beraber olmak bana onur ve gurur verdi. Giresunlu hemşerilerim Giresun'un kültürünü, örf ve adetlerini yaşatıyorsunuz birlikteliğinizi bozmayın bu derneğinize sahip çıkın daha güçlü olalım sesimiz daha gür çıksın. Türkiye’de Devletin kapısı herkese açık. Giresun’da Valiliği’nin kapısı da herkese açık. Gelin sizleri bekliyoruz. İki yıl sonra Giresun’a uçakla geleceksiniz. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor ve inşallah o günleri hep beraber yaşayacağız. Sizlere şükran duygularımı ifade ediyorum. Ayrıca siz değerli hemşerilerimle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum ve sizleri saygıyla selamlıyorum.”

amerikaliturk
Amerika Giresunlular Derneği Bakanı Başkanı Cevdet Özdemir'de gecede yaptığı konuşmada 'birliktelik' vurgusu yaparak "Dernek olarak şimdiye kadar çok güzel faaliyetlerde bulunduk, çeşitli etkinliklerle bir araya geldik ve Amerika’daki Türk toplumuna gücümüzü ve arzumuzu gösterdik ancak bunlar yeterli değil daha güzel projelere imza atmalıyız bunun için gücümüzü ve imkanlarımızı, birlikteliğimizi birleştirerek gelecek nesillerimizde örnek olmalıyız" şeklinde konuştu.
Başkan Özdemir, geceye katilimindan dolayı Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve tüm konuklara teşekkür etti.

Programlarının yoğun olmasından dolayı geceye katılamayan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu da gönderdikleri mesajlarla hemşehrilerini selamladı, Belediye Başkanlarının mesajları konuklardan büyük alkış aldı.

AmerikaliTurk

Fotograflar: Hasan Celik





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir