Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5481 kez okundu. | Kategori :
Haberin Tarihi :   31 Mart 2011 - 21:06

Aktaş, Eğribel Tüneli ne Farklı bir Boyut Kazandırdı

Büyüt
Küçült
Aktaş, Eğribel Tüneli ne Farklı bir Boyut
Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Orm.Müh.Üzeyir Aktaş, Eğribel Tüneli ne Farklı bir Boyut Kazandırdı

  ‘’Eğribel tünelinin inşası eğribel geçidinin arkasında yatan potansiyeli görmekle mümkündür.’’

Bursa Giresunlular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Orm. Müh. Üzeyir AKTAŞ Bursa da faaliyet Gösteren Giresun ilçeleri ve köy dernek başkanlarıyla, önümüzdeki günlerde yapılacak sosyal ve kültürel faaliyetler konusunda genel istişare toplantısında yaptığı konuşmada eğribel tünelinin inşasının yalnızca Şebinkarahisar ilçesinin veya Giresun ilinin meselesi olmadığını bu projenin ulusal bir proje olması gerektiğini vurguladı. Aktaş, Eğribel tünelinin yapılmasıyla Türkiye’nin hatta dünyanın güneyiyle kuzeyinin en kısa yolla birleşmesinin ülke ve dünya ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Türkiye’nin güneyi ile kuzeyinin bileştiren bu projeye sadece Eğribel tüneli yapılsın mantığı ile bakılmasını kısır kaldığını, sadece Şebinkarahisar ilçesinin vilayete olan karayolu mesafesini kısaltma projesi olarak algılanmasına sebep verildiğini bu sebepten dolayı Eğribel tünelin yapılmasının çabaları Giresun’nun gündeminde sıkışıp kaldığını vurguladı.

Türkiye’nin güney-kuzey oto yol projesi kapsamında değerlendirilmesi gereken Eğribel tüneli inşasının bir an önce ulusal bazda yer alması için gerekli olan faaliyetlerin bu konuya duyarlı yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, yöre milletvekillerimiz tarafından yapılması gerektiğini söyleyen Aktaş şöyle devam etti. Bizler ne zaman bu projenin fizibilitesini çıkartıp, ekonomik, sosyal yararlarını ortaya koyarsak ve  Mersin’in, Adana’nın, Kayseri’nin, Erzincan’ın, Sivas’ın, Gaziantep’in, Malatya’nın önde gelen sanayi, ticaret ve meslek odalarına, yerel yönetimlerine, milletvekillerine, bu bölgelerden seçilen bakanlara, ulusal bazda bu bölgelerde yatırımları olan siad üyelerine, yabancı sermayeli firma temsilcilerine anlatırsak, onları da ikna edip bu proje dahil edersek eğribel tünelinin inşası ve birçok haksızlıklara maruz kalan güzel ilimizin gelişmesi hayalden öte gerçeğe daha da yakın olacağı inancını taşımaktayım dedi.

Globalleşen dünya ekonomisinde bölgesinde istikrar örneği olan ve gittikçe ekonomisi büyüyen Türkiye, stratejik önemi gün geçtikçe daha da artmakta ulusal ve uluslararası firmalarının yatırımları çoğalmaktadır. Ülkemizinde yer aldığı coğrafyada meydana gelen gelişmeleri de dikkate aldığımızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmaktadır. Bununla birlikte enerji ihtiyacı da artmaktadır. Türkiye enerji ihtiyacını karşılamak için birçok alternatifler ararken ve petrolde dışa bağımlılığı devam ederken bu projenin sağlayacağı tasarruf, istihdam, sanayileşme, sosyal gelişim, Ülkemizin cari açığındaki azalma, dövize bağımlılığımızdaki azalmanın, ülke ve müteşebbis ekonomisine artı katkıları bu projenin maliyetinden yüzlerce kat fazla olacaktır.

Bu proje doğal kaynakların kaynağı Afrika’yı, Hint okyanusuna kıyısı olan sanayi ülkelerini, orta doğuyu; dünyanın kuzeyinde yer alan, kuzey avrupa ülkelerine, Rusya’ya, Baltık ülkelerine en kısa yoldan birleştiren bir projedir. Dünya harikası İstanbul’umuzun güvenliğini artıran, boğaz gemi trafiğini azaltan bir projedir. Bu proje demir ağ bağlantısıyla güçlendirildi takdirde asrın projesi, Giresun Limanını dünyanın en önemli limanı haline getirecek bir proje olacaktır.

Bizler Bursa Giresunlular Derneği olarak bu projenin ön fizibilite çalışmasının yapılmasında, bilimsel bir çalışmayla projenin jeo stratajik önemini, ekonomik, sosyal yararlarını ortaya konulmasında ve bu projeyi il il dolaşıp anlatmaya, ülke meselesi haline getirilmesinde grev almaya hazırız. Fikir üreten ve ürettiği fikrin takipçisi ve uygulanmasında yer almayı kendimize amaç edindik. Bu proje kapsamında Eğribel tünelinin yapılması, kilit noktadır, düğümü çözendir. Ancak hedeflenen projede yalnızca bir ayrıntıdır. Eğribel tünelinin inşası eğribel geçidinin arkasında yatan potansiyeli görmekle mümkündür. 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir